Αρχειοθήκη ιστολογίου




Σήμερα τα ξημερώματα πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής έξω από το δημαρχείο, όπου ήταν σταθμευμένο.

Ο δήμος Αριστοτέλη “συσπειρώνει” πλέον τις δημότικες ενότητες Σταγείρων-Ακάνθου, Αρναίας και Παναγίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, το αυτοκίνητο του δημάρχου Χρήστου Πάχτα βρισκόταν αυτές τις μέρες παρκαρισμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού, μετά τις συγκρούσεις που έγιναν την Παρασκευή έξω από το δημαρχείο της πόλης. Μετά την άρνηση των πολιτικών να συζητήσουν το θέμα των μεταλλείων, ξέσπασαν συγκρούσεις. Αυτοκίνητα δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου αναποδογυρίστηκαν, φλεγόμενοι κάδοι στήθηκαν ως οδοφράγματα κτλ. Οι κάτοικοι φώναζαν συνθήματα κυρίως εναντίον του δήμαρχου και του αντιδήμαρχου Βασίλη Μοσχόπουλου. Οι μπάτσοι έριξαν δακρυγόνα και δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ. Κάτοικοι έκαψαν λάστιχα και παρέμειναν εκεί ως το πρωί.

Ήταν η πρώτη απάντηση των κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων του θανάτου, μετά την τραμπούκικη επίθεση των εργαζόμενων της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” στις 20 Μάρτη στο “φυλάκιο” που έχει στηθεί από κατοίκους στις Σκουριές προκειμένου να μπει φρένο στις δραστηριότητες της εταιρίας. Τότε μάλιστα είχαν ξεσπάσει σοβαρές συμπλοκές και οι 200 περίπου εργάτες της “Ελληνικός Χρυσός” δε δίστασαν να τραυματίσουν σοβαρά κάποιους απ’ τους 40 κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο.

Η καταστρεπτική για το περιβάλλον και τα ντόπια χωριά δράση των μεταλλείων έχει εξαγριώσει πολλούς κατοίκους. Αλλά για τους καρχαρίες της ανάπτυξης αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το κράτος θέλει να τελειώνει με την πολύχρονη αντίσταση της ΒΑ Χαλκιδικής (αγώνες στη δεκαετία του ’90, κυρίως των χωριών Ολυμπιάδα και Βαρβάρα ενάντια στην TVX GOLD).

Η λύση βέβαια δεν είναι απλά να φύγει απ’ τη Χαλκιδική το ορυχείο χρυσού και να πάει αλλού, αλλά ο συνολικότερος αγώνας ενάντια στην ανάπτυξη των εξουσιαστών που δολοφονεί το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε στους πολιτικούς ούτε στους μελλοντικούς ψηφοθήρες που πιθανόν τώρα να υποκρίνονται τους πολέμιους των μεταλλείων για να προωθήσουν κομματικά συμφέροντα.

Το συμφέρον των κοινοτήτων ήταν και θα είναι η ζωή χωρίς κρατική και καμία άλλη εξουσία, με σεβασμό και αρμονία με τη φύση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Γιατί κράτος και ελευθερία είναι έννοιες ασυμβίβαστες μεταξύ τους… Κι όσο υπάρχουν κράτη θα υπάρχει και καταπίεση…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!!!

Κανένα σχόλιο