Ζωή και θάνατος σε μία κονσέρβα

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πώς μπορείτε και κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια ξέροντας ότι ζείτε σε κονσέρβες; Ή μήπως δεν το ξέρετε; Όπως και να έχει, πώς μπορείτε και πλασάρετε τα ψεύτικα χαμόγελα σας την ώρα που κάτω από την πέτσα σας είστε σκατόψυχοι, άπληστοι και απαθείς; Αγοράζετε ευτυχία, ανθρώπους και διασκέδαση. Και αν δεν τα αγοράσετε όπως έχουν, αγοράζετε συνταγές για το πώς θα τα αποκτήσετε. Πώς θα αποκτήσετε το όνειρο που σας βάλανε στο κεφάλι καθώς κοιμόσασταν και τους πιστεύατε καθόλη την διάρκεια. Το όνειρο αυτό είναι χτισμένο πάνω σε πτώματα, νεκρά σώματα ζώων και κατεστραμμένη φύση, για να μπορέσει να ξεδιπλωθεί η μανία του ανθρώπου για εξημέρωση, ανάπτυξη και υποδούλωση. Μην ξεχάσετε ποτέ ότι το καταναλωτικό οργιώδες όνειρο σας είναι ο εφιάλτης κάποιου άλλου όντος.

Ζούμε στην κοινωνία της κονσέρβας. Και αν δεν βγάζετε άκρη από αυτόν τον ορισμό θα σας εξηγήσω αμέσως. Ποια είναι η διαδικασία της κονσερβοποίησης ενός φαγητού, και ποιος είναι ο λόγος για αυτή την διαδικασία; Ας ξεκινήσουμε με τον λόγο της διαδικασίας. Ο λόγος για την κονσερβοποίηση ενός φαγητού είναι ένας, να παραμείνει όπως μαγειρεύτηκε για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα,πολύ μεγαλύτερο από όσο θα παρέμενε με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία είναι αρχικά το μαγείρεμα του φαγητού, έπειτα η χρήση συντηρητικών ώστε να παραμείνει «φρέσκο» για αρκετά χρόνια. Μέχρι στιγμής σίγουρα το παράδειγμα σας φαίνεται άκυρο. Βάλτε στην θέση του φαγητού τον εαυτό σας.

Γεννηθήκατε αγνοί και φρέσκοι και σας πετάξανε μέσα σε ένα σάπιο σύστημα που αργά αλλά σταθερά αποσυντίθεται. Η ζωή του συστήματος και του πολιτισμού βασίζεται στην εξημέρωση της φύσης και στην υποδούλωση και πλήρη έλεγχο των ατόμων της κοινωνίας. Έτσι σας γεμίσανε με σκάρτες ιδέες, σας αντικατέστησαν την φρεσκάδα με το συμφέρον, σας φυλάκισαν με θρησκείες, κομματικές ιδεολογίες και μικροαστική μιζέρια. Σας πρόσφεραν την χλιδή της άσχημης συντήρησης με ανταλλαγή την εργατικότητα σας, την πίστη στα ιδανικά τους και την υποταγή στον καταναλωτισμό και την απάθεια. Έτσι, με τους τρόπους τους σας συντηρούν στα κελιά σας, ταΐζοντας σας τα συντηρητικά τους και στον ύπνο σας νομίζετε ότι έχετε μείνει φρέσκοι και αναλλοίωτοι. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία θα είστε έτοιμοι να σας φάνε. Παντού, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε θα σας τρώνε την ψυχή, αλλά δεν θα πονάτε. Θα γελάτε ή θα είστε περήφανοι που είστε ολοκληρωτικά δικοί τους, τυφλωμένοι από εθνική υπερηφάνεια και οικονομικά συμφέροντα. Όταν και αν τελικά αντιληφθείτε το οτιδήποτε θα είναι πια αργά. Εξάλλου ο μόνος που θα φταίει θα είναι ο ίδιος σας ο εαυτός και ακόμα και αν γλιτώσετε απ'τα δόντια τους, ίσως φάτε τον εαυτό σας ή τον διπλανό σας.

Κανίβαλοι, σαν και αυτούς.

Κανένα σχόλιο