Ο Victor VanOrden αποφυλακίστηκε μετά την έκτιση μόνο τριών μηνών από την πενταετή καταδίκη του.


Καταπληκτικά νέα: Έχει χορηγηθεί αναστολή στον Victor και θα αποφυλακιστεί σήμερα. Τον Φεβρουάριο έλαβε την υπέρογκο ποινή των πέντε ετών για το "έγκλημα" της κοπής ενός φράχτη και το άνοιγμα ενός κλουβιού στο Αγρόκτημα Γούνας Circle K στο Sioux City της Iowa. Αυτή την βδομάδα ο δικαστής χορήγησε στον Victor αναστολή, μειώνοντας την ποινή του για πάνω από 90%.

Η συγκατηγορούμενος του (και σύζυγος του) Kellie έλαβε ποινή 30 ημερών για την ίδια δράση. Αποφυλακίστηκε τον περασμένο μήνα.

Η υπόθεση της Kellie και του Victor ήταν κάπως ασυνήθιστη δεδομένου ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πολιτειακό επίπεδο, και όχι σε ομοσπονδιακό. Γενικά, οι ομοσπονδιακοί προτιμούν να λαμβάνουν πολιτικές ή/και πολύ σημαντικές υποθέσεις - ιδιαίτερα υποθέσεις που σχετίζονται με την απελευθέρωση των ζώων ή το οίκο-σαμποτάζ. Μπορούν να υπάρξουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για το καθένα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του εγκλήματος, αν και γενικά οι ομοσπονδιακές υποθέσεις μεταφέρουν πολύ μεγαλύτερες ποινές. Σε αυτή την υπόθεση, ο Victor και η Kellie είχαν την τύχη να κατηγορούνται όχι μόνο από το κράτος, αλλά από μια πολιτεία που έχει αναστολή, επιτρέποντας τους να είναι ελεύθεροι μετά την έκτιση σχετικά σύντομων ποινών.

Καλώς ήρθατε σπίτι.
 

Κανένα σχόλιο