Οι αρχές της οργάνωσης MOVE

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μεταφρασμένο από τον ιστότοπο της Οργάνωσης MOVE. Η αναπαραγωγή του κειμένου και του ιστότοπου δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με τις απόψεις τους, απλά θεωρούμε σημαντικό το έργο τους και το εγχείρημα τους.


Η Οργάνωση MOVE [κίνηση] είναι μια οικογένεια αποτελούμενη από δυνατούς, σοβαρούς, βαθιά δεσμευμένους επαναστάτες που ιδρύθηκε από έναν σοφό, οξυδερκή, με στρατηγικό μυαλό Μαύρο άνθρωπο ονομαζόμενο John Africa. Η αρχή των πεποιθήσεών μας εξηγείται σε μια συλλογή γραφών που τα λέμε «The Guidelines» [«Οι Κατευθηντήριες Γραμμές»], που έχουν συγγραφτεί από τον John Africa. Για να τιμήσουμε τον αγαπημένο μας Ιδρυτή, και για να αναγνωρίσουμε την σοφία και την δύναμη που αυτός μας έδωσε, λέμε «Ζήτω ο John Africa!»


ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ-Η ΖΩΗ
Ο John Africa μας δίδαξε οτι η Ζωή έχει την προτεραιότητα. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό ή εξίσου σημαντικό όσο η Ζωή, η δύναμη που μας κρατάει ζωντανούς. Όλη η ζωή προέρχεται από μια πηγή, από τον Θεό, Μητέρα Γη, Μάνα. Κάθε προσωπική ζωή εξαρτάται από κάθε άλλη ζωή, και όλη η ζωή έχει έναν σκοπό, έτσι όλα τα έμβια όντα, πράγματα που κινούνται, είναι εξίσου σημαντικά, είτε είναι ανθρώπινα όντα, σκύλοι, πουλιά, ψάρια, δέντρα, μυρμήγκια, ζιζάνια, ποτάμια, αέρας ή βροχή. Για να παραμείνει υγιής και δυνατή, η ζωή πρέπει να έχει καθαρό αέρα, καθαρό νερό και αγνό φαγητό. Αν προέρχεται από αυτά τα πράγματα, η ζωή θα κάνει τον κύκλο της προς το επόμενο στάδιο, ή όπως το συστημά το αποκαλεί, «θα πεθάνει».

ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Πιστεύουμε στον Φυσικό Νόμο, στην κυβέρνηση του εαυτού. Οι νόμοι που θεσπίστηκαν από τον άνθρωπο δεν είναι πραγματικά νόμοι, καθώς δεν ισχύουν εξίσου για όλους και περιέχουν εξαιρέσεις και παραθυράκια. Οι ανθρώπινοι νόμοι συνεχώς τροποποιούνται ή καταργούνται. Ο Φυσικός Νόμος παραμένει ο ίδιος και πάντα θα είναι ίδιος. Οι νόμοι του ανθρώπου χρειάζονται αστυνομία, σερίφηδες, στρατούς και δικαστήρια για να επιβληθούν, και δικηγόρους για να εξηγηθούν. Ο αληθινός νόμος είναι αυτονόητος και αυτοεπιβληθής. Στις ανενόχλητες ζούγκλες, ωκεανούς και ερήμους του κόσμου, δεν υπάρχουν αίθουσες δικαστηρίων ή φυλακές. Τα ζώα και τα φυτά δεν τα χρειάζονται. Κανένα έμβιο ον δεν χρειάζεται να συμβουλευτεί κάποιο νομικό βιβλίο για να μπορεί να ξέρει αν πρέπει να βήξει, να φταρνιστεί ή να ουρίσει. Ο Φυσικός Νόμος λέει πως αν δείς κάτι να έρχεται πολύ κοντά στο μάτι σου, θα βλεφαρίσεις, είτε είσαι ένας Γερμανός βοσκός είτε ένας από το Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Όλα τα έμβια όντα ενστικτωδώς προστατεύουν τους εαυτούς τους. Αυτό είναι δικαίωμα δοσμένο από τον Θεό για όλη την ζωή. Αν ένας άνθρωπος πάει μέσα στην σπηλιά μιας αρκούδας, παραβιάζει και απειλεί το μέρος προστασίας της αρκούδας. Η αρκούδα θα υπερασπιστεί το σπίτι της αγωνίζοντας ενστικτωδώς για την καταπολέμηση και την εξάλειψη του ανθρώπου. Η αρκούδα δεν είναι λάθος, επειδή η αυτοάμυνα είναι σωστή.

ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ
Το γεγονός πως κάτι είναι νόμιμο κάτω από τους νόμους του συστήματος, δεν το κάνει και σωστό. Η σκλαβιά ήταν νόμιμη. Η σφαγή των Ιθαγενών Αμερικάνων και η κλοπή της γης τους έγινε νόμιμα. Ο John Africa μας δίδαξε πως αυτό που είναι σωστό ισχυεί εξίσου, σε όλους τους τομείς. Αν κάτι είναι σωστό, είναι σωστό για όλα στην ζωή, χωρίς κανένα διαχωρισμό.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Δεν πιστεύουμε σε αυτή την μεταρρίθμιση του παγκόσμιου συστήματος-την κυβέρνηση, το στρατό,τη βιομηχανία και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ιστορικά έχουν καταχραστεί, βιάσει και ανταλλάξει την ζωή για χάρη του χρήματος. Αυτοί οι άρχοντες και οι πολιτικοί φορείς δεν νοιάζονται για το ποιόν σκοτώνουν, υποδουλώνουν, σακατεύουν, δηλητηριάζουν ή αρρωσταίνουν για την αναζήτηση του χρήματος. Έχουν κάνει τον υλικό πλούτο προτεραιότητα πάνω από την ζωή. Επιστημονικά θαύματα και τεχνολογικά επιτεύγματα όπως τα λένε, όλα προέρχονται από την απληστία του συστήματος για το χρήμα και την ασέβεια της ζωής. Αλλά ένα άτομο που πνίγεται δεν επιζητά διαμάντια, χρυσό, ή χρήματα. Το άτομο θα κάνει τα πάντα με όλη του την δύναμη για μια ανάσα αέρα,επειδή ο αέρας είναι μια ανάγκη και το χρήμα είναι άχρηστο. Κατα την διάρκεια του τελευταίου αιώνα, η βιομηχανία έχει βιάσει την Γη για αμέτρητους τόνους ορυκτών, την έχει ματώσει για δισεκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου από το έδαφος, και έχει υποδουλώσει εκατομμύρια ανθρώπους για να κατασκευάσουν αυτοκίνητα, φορτηγά, αεροπλάνα και τρένα που με την χρήση τους επιβαρύνουν την μόλυνση του αέρα. Και εξαιτίας των κερδών που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, το σύστημα θα βάλει την τεχνητή μεταφορά υπεράνω των ποδιών που μας έδωσε η Μητέρα μας για να περπατάμε και να τρέχουμε. Οι μεγάλες επιχειρήσεις και η βιομηχανία είναι υπεύθυνες για την μαζική παραγωγή και μαζική εμπορία των τσιγάρων, του αλκοόλ και των ναρκωτικών, τα οποία χρησιμοποιούνται για να αποσπούν περισσότερα κέρδη απο τους ανθρώπους και ταυτόχρονα να τους κρατούν άρρωστους και εθισμένους. Οι πολιτικοί είναι σε θέση να νομιμοποιούν, να εγκρίνουν, και να προστατεύουν την βιομηχανία και τις μεγάλες επιχειρήσεις, συνεπώς δεν πιστεύουμε καθόλου στην πολιτική.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ MOVE
Η δουλειά του MOVE είναι η επανάσταση. Η επανάσταση του John Africa, μια επανάσταση που θα σταματήσει την επιβολή του ανθρώπινου συστήματος πάνω στην ζωή, θα σταματήσει την βιομηχανία από την δηλητηρίαση του αέρα, του νερού και του εδάφους και θα βάλει ένα τέλος στην υποδούλωση κάθε ζωής. Η δουλειά μας είναι να δείξουμε στους ανθρώπους πόσο σάπιο και υποδουλωτικό είναι αυτό το σύστημα και οτι αυτό είναι η αιτία για την έλλειψη στέγης, την ανεργία, την εξάρτηση απ'τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, τον ρατσισμό, την ενδοοικογενειακή βία, το AIDS, τα εγκλήματα, τον πόλεμο, και όλα τα προβλήματα του κόσμου. Δουλεύουμε για να επιδείξουμε πως οι άνθρωποι όχι απλά μπορούν να πολεμήσουν το σύστημα, αλλά πρέπει να πολεμήσουν το σύστημα αν θέλουν ποτέ να απελευθερώσουν τους εαυτούς τους από την ατελείωτη δυστυχία και καταπίεση.

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ
Η επανάσταση ξεκινάει από το άτομο. Ξεκινάει από ένα άτομο που κάνει μια προσωπική δέσμευση να κάνει αυτό που είναι σωστό. Δεν μπορείς να μετατρέψεις κάποιον σε επαναστατικό κάνοντας τον να φωνάζει συνθήματα ή να κυματίζει όπλα. Για να καταλάβει κάποιος την επανάσταση, πρέπει να είναι σταθερός. Η επανάσταση δεν επιβάλλεται πάνω στον άλλον, είναι αναμένη μέσα του. Κάποιο άτομο μπορεία να μιλάει για την επανάσταση, αλλά αν ακόμα λατρεύει το χρήμα, ή βάζει ναρκωτικά μέσα στο σώμα του, ή δέρνει τους συντρόφους του, τότε προφανώς και δεν έχει δεσμεύσει τον εαυτό του στο να κάνει το σωστό. Η επανάσταση δεν είναι μια φιλοσοφία, είναι μια δραστηριότητα.

ΔΙΩΓΜΟΣ
Είμαστε μια βαθιά θρησκευτική οργάνωση. Ξέρουμε οτι το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει δυσαρέσκεια για το καθαρό, δίκαιο παράδειγμα μας και θέλει να μας σταματήσει από την αποκάλυψη της διαφθοράς τους ακόμα και αν πρέπει να μας σκοτώσει. Όπως ο Ιησούς έιχε χαρακτηριστεί ριζοσπαστικός και είχε καταδικαστεί σε θάνατο από τους πολιτικούς της εποχής του για αυτά που έλεγε, ξέρουμε πόσο απειλητικό είναι το μήνυμά μας για αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία και γιατί έχουν επιτεθεί τόσο σκληρά σε εμάς. Το περιμένουμε και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Δεν μετράμε την επιτυχία μας με αναφορά σε κάποιο ημερολόγιο. Όσο κάνουμε αυτό που είναι σωστό, ο μόνος τρόπος που μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα είναι το σωστό, ανεξαρτήτως του χρόνου. Δεν είμαστε ανήσυχοι ή ανυπόμονοι και δεν θα συμβιβάσουμε τις αρχές μας για γρήγορα, προσωρινά αποτελέσματα. Δεν περιμένουμε κατ' ανάγκη να δούμε κάποια δραματική αλλαγή σε αυτό το σύστημα στην διάρκεια της ζωής μας ή των παιδιών μας. Ξέρουμε οτι πολλά εκατοντάδες χρόνια εκφυλίσμού και επιβολής θα χρειαστούν πολλά εκατοντάδες χρόνια για να διρθωθούν, αλλά η αρχική στροφή της παλίρροιας πρέπει να ξεκινήσει από κάπου. Ο John Africa ξεκίνησε αυτή την διαδικασία μέσω της Οργάνωσης MOVE. Ζήτω ο John Africa!

ΗΓΕΤΕΣ
Η οργάνωση μας ιδρύθηκε από τον John Africa, ωστόσο, δεν είναι ο ηγέτης μας. Ο John Africa εξόπλισε τον κάθε ένα από εμάς με την σοφία, την δύναμη και την κατανόηση για να ηγηθούμε τους εαυτούς μας. Χρησιμοποιώντας την στρατηγική του John Africa, ξέρουμε οτι δεν μπορούμε να αποτύχουμε. Κάθε τι που μας συμβαίνει, συμβαίνει με συγκεκριμένο τρόπο γιατί έτσι υποτίθεται οτι πρέπει να γίνει.

ΖΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Όλα τα δεσμευμένα μέλη του MOVE παίρνουν σαν επώνυμο το «Africa» από ευλάβεια για τον Ιδρυτή μας John Africa και για να δείξουμε πως είμαστε μια οικογένεια, ένα ενοποιημένο σώμα κινούμενο προς μια κατεύθυνση. Έχουμε μέλη Μαύρους, Λευκούς, Πορτορικανούς προερχόμενους από ανώτερες και κατώτερες τάξεις, μορφωμένους, τόσο του κολλεγίου όσο και του δρόμου. Ενώ δεν δίνουμε σημασία στο νομικό θεσμό του γάμου του συστήματος, τηρούμε τον φυσικό νόμο που απαιτεί ένα αρσενικό και ένα θηλυκό να ζευγαρώσουν και να παράγουν νέα ζωή. Είμαστε μονογαμικοί. Ο John Africa μας δίδαξε οτι η γέννηση είναι μια φυσική, ενστικτώδης διαδικασία μιας μητέρας και δεν χρειάζεται φάρμακα ή παραμονή στο νοσοκομείο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Αγαπάμε τα παιδιά μας στοργικά. Τα προστατεύουμε και τα παρακολουθούμε ώστε να γίνουν υγιέστερα και δυνατότερα απο εμάς. Είμαστε όλοι μια οικογένεια και όλοι οι ενήλικοι βοηθούν στην φροντίδα των παιδιών. Δεν τα τιμωρούμε με χτυπήματα ή με σωματική κακοποίηση. Αν κάνουν κάτι λάθος, όλη η οικογένεια παίρνει μέρος στο να τους καθοδηγήσει και να τους δείξει ποιό είναι το σωστό. Δεν τα στέλνουμε στο σχολείο για την πλύση εγκεφάλου και την κατήχηση του συστήματος. Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και αυτά είναι δίπλα σε εμάς.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Τα μαλλιά μας μένουν όπως τα προορίζει η φύση, αχτένιστα και ακούρευτα. Αν και δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα χημικά, καλλυντικά και τις διαθέσιμες ανέσεις του συστήματος, ξοδεύουμε αρκετό χρόνο για να κρατάμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας καθαρό και τακτοποιημένο. Ντυνόμαστε λειτουργικά με ρούχα που δεν παρεμβαίνουν τις ενεργές ζωές μας.

ΩΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ
Η δίαιτα που μας έδωσε ο John Africa αποτελείται από φρέσκα ωμά τρόφιμα. Πάντα κρατάμε αφθονία ωμών τροφίμων και τρώμε όποτε μας λέει το σώμα μας, και όχι σύμφωνα με τα τεχνητά standards της ώρας φαγητού. Βεβαιωνόμαστε οτι κανείς γύρω μας δεν μένει πεινασμένος, επειδή ξέρουμε οτι το καλό φαγητό είναι μια αναγκαιότητα για την ζωή. Αντιλαμβανόμαστε οτι κάποιοι από εμάς είμαστε μεγαλωμένοι στο φαγητό του συστήματος, ή στην «παραμόρφωση»-όπως το αποκαλούμε. Κάνοντας την δουλειά που κάνουμε μας βάζει επίσης κάτω από μεγάλη πίεση όταν γονιός και παιδί ή άντρας και γυναίκα διαχωρίζονται από την καταπίεση του συστήματος. Έτσι δεν είναι ασυνήθιστο κάποιοι από εμάς να τρώμε μαγειρεμένο φαγητό κάποιες φορές. Ωστόσο κανένα δεσμευμένο μέλος του MOVE δεν χρησιμοποιεί ποτέ ναρκωτικά, τσιγάρα ή αλκοόλ. Τα εκατοντάδες μίλια που έχει βάλει το σύστημα ανάμεσα σε μας και στους αδερφούς και αδερφές μας σε μακρινές φυλακές, μας έχει επίσης αναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε αυτοκίνητα για να κρατήσουμε την κοντινή επαφή με την οικογένεια μας όπως το έχουνε συνηθίσει. Αλλά ανυπομονούμε για την μέρα που θα ζούμε όλοι μαζί με τον τρόπο που θέλουμε, χωρίς την ανάγκη για την τεχνολογία που μολύνει τον αέρα.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ
Για να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιής και δυνατούς,βασιζόμαστε πάνω σε αρκετή εξάσκηση καθώς και καλή δυνατή σωματική εργασία. Τρίψιμο πατωμάτων, σκούπισμα σκαλιών και τρέξιμο με τα σκυλιά είναι καθημερινές ασχολίες. Η διατήρηση της μεγάλης ποσότητας φαγητού που αποθηκεύουμε είναι μεγάλη υπόθεση επίσης. Έχουμε σπόρια για τα πουλιά, καρπούς για τους σκίουρους, ωμό κρέας για τα σκυλιά και τις γάτες, και φρούτα και λαχανικά για τους ανθρώπους. Αγαπάμε όλη την ζωή. Είναι πάρα πολύ επίπονο για εμάς να βλέπουμε κάποιον να κακομεταχειρίζεται ένα ζώο και θα αναλάβουμε άμεσα δράση για να σταματήσουμε κάποιον που δέρνει έναν σκύλο, που πετάει πέτρες σε πουλιά, ή που προκαλεί παρόμοιες επιβολές σε αθώα ζωή.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ MOVE
Η λέξη MOVE [κινήσου] δεν είναι ένα ακρώνυμο. Σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει: κινήσου, εργάσου, να παράγεις, να είσαι ενεργός. Κάθε τι που είναι ζωντανό κινείται. Αν δεν κινούταν θα ήταν στάσιμο, νεκρό. Η κίνηση είναι η αρχή της Ζωής, και επειδή η πεποίθηση του MOVE είναι η Ζωή, ο Ιδρυτής μας, ο John Africa, μας έδωσε το όνομα «MOVE». Όταν χαιρετάμε ο ένας τον άλλον, λέμε «on the MOVE» [«σε κίνηση»]!

«Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ»
JOHN AFRICA

Κανένα σχόλιο