Το Δόγμα του Vegan Hardline

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011


Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί μετάφραση του κειμένου του Walter Bond, «The Creed Of Vegan Hardline», που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του NIO. Είναι η τρίτη από τη σειρά δημοσιεύσεών μας σχετικά με το hardline, το πρόσφατο γράμμα του Bond και το vegan hardline που χρησιμοποιεί ως όρο.

Όσον αφορά το κείμενο και τις απόψεις που περιλαμβάνει, λένε χαρακτηριστικά οι διαχειριστές της NIO: «Καθένας που σχετίζεται με τη NIO δειυρύνει την ακλόνητη υποστήριξή μας, ανένδοτη αγάπη μας και αγέραστο θαυμασμό μας για τον αδερφό και σύντροφό μας, Walter Bond. Είναι τιμή μας να μπορούμε να δημοσιεύουμε την εργασία του και προσμένουμε ένα forum μέσω του οποίου να μπορεί να ριζοσπαστικοποιεί ακτιβιστές και διεγείρει δράσεις. Ωστόσο, οι απόψεις ενάντια στις εκτρώσεις που εκφράζονται από τις vegan hardline εκθέσεις του Walter δεν αντανακλούν τις θέσεις πολλών που σχετίζονται με τη NIO. Γι' αυτό, ελπίζουμε πως είτε είστε pro-life, είτε pro-choice, πως πιστεύουμε όλοι πρωτίστως και κύρια στην απελευθέρωση των ζώων.»

Εμείς θα συμπληρώσουμε προς το παρόν, πως παρόλη την υποστήριξη που οφείλει να έχει και έχει μέχρι στιγμής ο Walter, υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία χρήζουν εξέτασης και οξείας κριτικής, τόσο όσον αφορά το γενικότερο hardline, όσο και ειδικότερες απόψεις, όπως π.χ. αυτή που έχει να κάνει με «τα καλύτερα στοιχεία της ριζοσπαστικής αριστεράς ή της ριζοσπαστικής δεξιάς». Αυτό ίσως γίνει σε κάποια στιγμή στο μέλλον, όπως αναφέρθηκε και στο post με το μανιφέστο του hardline, ίσως και από άλλους εκτός από εμάς.




Ο σεβασμός κάθε αθώας ζωής πρέπει να ανακηρυχθεί ως η υπέρτατη και αναλλοίωτη ηθική αν θέλουμε ποτέ να έχουμε μια δίκαιη και πραγματικά έντιμη ανθρώπινη κοινωνία. Η ανθρωπότητα τώρα ζει σε μια εποχή φιλαργυρίας, απληστίας, ιδιοτέλειας, δειλίας και βρωμιάς. Ο πολιτισμός περιθάλπει τους παραλογισμούς του νου, απειθάρχητες συμπεριφορές και την φθορά του ήθους και της δεοντολογίας μέχρι τα όρια της δυστροπίας και της αηδίας.

Στο πρόσωπο αυτής της βλασφημίας έρχεται το Vegan Hardline - μια κοσμοθεωρία, ένας τρόπος ζωής και μια ατρόμητη πίστη στην οποία μπορείς και πρέπει να αφιερώσεις τον ζήλο, την τιμή, την συμπόνοια, την αγριότητα και ολόκληρη την ζωή σου. Το Vegan Hardline είναι μια συγκριτική κοσμοθεωρία η οποία βρίσκεται πάνω απ' όλα για να προστατέψει κάθε αθώα ζωή. Από τα δάση, τους ωκεανούς, τα χωράφια, τα βουνά, τον αέρα και ολόκληρη την βιόσφαιρα, στα έντομα, τα ερπετά, τα αμφίβια, τα πουλιά, τα θηλαστικά και όλα τα είδη ζώων, άγρια ή «εκτρεφόμενα». Σύμφωνα με την πεποίθηση πως όλα τα αθώα αισθανόμενα όντα πρέπει να αφήνονται για πάντα μόνα τους, ελεύθερα από την ανθρώπινη παρέμβαση, οι Vegan Hardliners είναι έντονα pro-life [υπέρ της ζωής] και αντιτίθενται στην έκτρωση, η οποία σαν λέξη είναι απλά ένας ευφημισμός για την συλλογική δολοφονία αγέννητων μωρών.

Ο χρυσός μας κανόνας είναι πως «τα δικαιώματα σου σταματάνε εκεί που αρχίζουν ενός άλλου». Κάθε πράξη που βλάπτει κάποιον ή όλη την ζωή γύρω από κάποιον, όπως είναι η χρήση και κατάχρηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ ή η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος εκμετάλλευσης, όπως το δέρμα, το μαλλί, το μετάξι, το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και όλα τα υποπροϊόντα, δεν είναι ανεκτή. Αυτοί που εμπλέκονται στην χρήση νεκρών ζώων ή έχουν κέρδος από την υποταγή της Γης, ακόμα και αφότου έχουν μορφωθεί και ενημερωθεί,δεν θα είναι πια «αθώα ζωή» και δεν θα έχουν πια δικαιώματα.

Οι υποστηρικτές του Vegan Hardline πιστεύουν στην καταπολέμηση της αδικίας της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας κάθε αποτελεσματικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της νόμιμης διαμαρτυρίας και της άμεσης δράσης. Ωστόσο δεν είμαστε ειρηνιστές. Θα καταφύγουμε σε απειλές, εκφοβισμούς και πραγματική βία όποτε και οπουδήποτε κρίνεται απαραίτητο. Για τον σκοπό αυτό πιστεύουμε ακράδαντα στο δικαίωμα της οπλοκατοχής και διατηρούμε τα σώματά μας δυνατά, καθαρά και ετοιμοπόλεμα.

Το Vegan Hardline είναι κοσμικό και άθρησκο. Δεν θα σπαταλήσουμε πολύτιμο χρόνο παίζοντας χαζά παιχνίδια με θεούς, θεές, τον Άι-Βασίλη ή το κουνέλι του Πάσχα. Ο χρόνος έχει αποδείξει ότι η θρησκεία είναι στην καλύτερη περίπτωση άσχετη και, στην χειρότερη, μια κατά βάθος κακή παραφροσύνη, που προέρχεται από το μυαλό και κυριαρχεί στην καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος. Αντίθετα εμείς πιστεύουμε στον φυσικό νόμο, την φυσική τάξη, αιτία και αποτέλεσμα.

Δεδομένου ότι η σύγχρονη κοινωνία και, συγκεκριμένα, ο Δυτικός Πολιτισμός υπάρχει εις βάρος της Γης και των Ζωικών Εθνών, το Vegan Hardline παίρνει μια αντι-πολιτισμική στάση και έχει ένα μακροπρόθεσμο στόχο: την κατάργηση του τεχνολογικά προηγμένου πολιτισμού. Κατά συνέπεια, υποστηρίζουμε τον επαναστατικό και αντάρτικο αναρχισμό και κάθε τακτική που αποδυναμώνει και καταστρέφει τους πυλώνες όλων των υπαρχουσών κυβερνήσεων, ολικά ή μερικά.

Το Vegan Hardline είναι κατηγορηματικά αντίθετο στον ρατσισμό και στον σεξισμό. Οι μοναδικοί παράγοντες που δείχνουν ανωτερότητα ή κατωτερότητα είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός προς την αθώα ζωή και οι πράξεις μας. Με τον ίδιο τρόπο που μισούμε τον ρατσισμό και τον ρατσιστή, αντίστοιχα μισούμε τον σεξισμό και τον μισογύνη. Έτσι, δεν βλέπουμε την πολιτισμική πολυμορφία, τη σεξουαλικότητα ή το φύλο ως δικαιολογία για την δολοφονία ζώων, της Γης ή αγέννητων παιδιών.


Οργανωτική Συνεργασία - Προσωπική συμπεριφορά και Πεποιθήσεις

Ένας Vegan Hardliner μπορεί να είναι μέλος μιας ομάδας είτε νόμιμης είτε μυστικής, και μπορεί να συμμετέχει σε διάφορες μορφές ακτιβισμού. Ένας Vegan Hardliner ίσως προτιμάει να παραμένει ανεξάρτητος και μη συνδεδεμένος με άλλους Hardliners. Ωστόσο, είτε ως ομάδα είτε ως ατομικότητα, η συμπεριφορά και οι πεποιθήσεις όλων των Vegan Hardliners είναι οι ακόλουθες:

Βίγκαν - Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο Βιγκανισμός και η επίτευξη ενός βίγκαν κόσμου είναι η πρωταρχική μας προσταγή. Αυτό είναι σημαντικό, όχι λόγω της υγείας ή της ηθικής (αν και το να είσαι βίγκαν είναι και υγιεινό και ηθικό), αλλά λόγω της Απελευθέρωσης των Ζώων. Τα ζώα είναι ο ορισμός της αθώας ζωής. Ζούνε σε αρμονία με το περιβάλλον τους, ζούνε φυσικές ζωές και ως εκ τούτου αξίζουν τον πιο βαθύ μας θαυμασμό, σεβασμό και προστασία από την ανθρώπινη τυραννία. Ως εκ τούτου, από την αγάπη και την αφοσίωση στα Ζωικά Έθνη, υποστηρίζουμε υπερήφανα τον βίγκαν τρόπο ζωής και ποτέ δεν διστάζουμε, εξαπατούμε ή παραιτούμαστε.

Αμπολισιονιστές [κάποιος/α που τάσσεται υπέρ της κατάργησης κάθε μορφής δουλείας και εκμετάλλευσης] - Είναι αδύνατο να είναι κάποιος Vegan Hardliner και να μην είναι ακτιβιστής για την Απελευθέρωση των Ζώων. Είτε με το μοίρασμα φυλλαδίων και με διαμαρτυρίες είτε παίρνοντας τον νόμο στα ίδια μας τα χέρια, μιλάμε, διαμαρτυρόμαστε και πολεμάμε για την απόλυτη μη-χρήση των Ζώων. Προωθούμε τον Βιγκανισμό (όχι την χορτοφαγία [vegetarianism] η τον φριγκανισμό [freeganism], κ.α.). Πολεμάμε για το τέλος των πειραμάτων στα Ζώα και το τέλος των πειραματιστών σε Ζώα. Η πλήρης κατάργηση της εκμετάλλευσης μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε μορφή νόμιμου ακτιβισμού, από την προπαγάνδα, στην πολιτική και παραπέρα. Δεν είναι όλοι οι αμπολισιονιστές ακτιβιστές για την Απελευθέρωση των Ζώων Vegan Hardliners, αλλά όλοι οι Vegan Hardliners είναι αμπολισιονιστές ακτιβιστές για την Απελευθέρωση των Ζώων. Για λόγους σαφήνειας, κανένας, Hardline και μη, δεν είναι αμπολισιονιστής αν δεν υποστηρίζει, τουλάχιστον, το Underground Railroad [βλ. παραπομπή Wiki] για την Απελευθέρωση των Ζώων και τους γενναίους πολεμιστές που δουλεύουν ανώνυμα παραβιάζοντας τον νόμο για να ελευθερώσουν Ζώα και να σταματήσουν τους βιαστές της Γης.

Drug-Free [ελεύθεροι από τα ναρκωτικά, δηλαδή ζωή χωρίς ναρκωτικά] - Η αθέμιτη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ γεννάει την απάθεια, καταστρέφει την ποιότητα της ζωής και έχει καταστροφικά και μόνιμα αποτελέσματα, πολύ πέρα από τους ίδιους τους εξαρτημένους. Το Vegan Hardline είναι μια μαχητική πίστη, ένα κίνημα και ένας τρόπος ζωής,και όχι ένα κόμμα για απαθείς χίπηδες ή κοινωνική ομάδα για Βίγκαν μέθυσους. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούμε ψυχοφάρμακα (π.χ. αντι-καταθλιπτικά) ή κάθε άλλο φάρμακο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Πιστεύουμε στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών ζώντας μια ζωή σε αρμονία με την φύση όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε ότι σε ακραίες καταστάσεις, η ορμή για αυτοσυντήρηση ή ο ακραίος πόνος θα μας αναγκάσουν να πάρουμε φάρμακα. Λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν εξαγωγή δοντιού χωρίς καθόλου αναισθητικό. Αλλά αυτό είναι διαφορετική υπόθεση απ' το να παίρνει κανείς ναρκωτικά, να πίνει ή να καπνίζει από αδυναμία, ελαττωματικότητα, κοινωνική πίεση ή ανία. Ζούμε τις ζωές μας όσο πιο drug-free μπορούν να είναι.

Pro-Life [υπερ της ζωής, όρος που χρησιμοποιείται για τους πολέμιους των εκτρώσεων] - Είναι ασυνέπεια σαν Βίγκαν κάποιος να νοιάζεται βαθιά για την ζωή και την ευεξία μιας γαρίδας, αλλά όχι των αγέννητων μωρών. Ένα έμβρυο που πρόκειται να εκτρωθεί είναι κατά πολύ στην ίδια κατάσταση με ένα αβοήθητο Ζώο. Ένα αγέννητο παιδί είναι ακριβώς όσο αθώο και αβοήθητο είναι και ένα Ζώο σε κλουβί. Περαιτέρω συσχετίσεις μπορούν να γίνουν μεταξύ των ζωοτόμων και των γιατρών που κάνουν τις εκτρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των σκοτεινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των δύο. Εκτός από τον χυδαίο φόνο της αθώας ζωής που διαπράττεται από τους γιατρούς που κάνουν τις εκτρώσεις, στην Αμερική, κλινικές εκτρώσεων έχουν πιαστεί σε περισσότερες από μια έρευνες να δέχονται κεφάλαιο από εμφανείς Λευκούς ρατσιστές για να σκοτώσουν συγκεκριμένα Μαύρα μωρά. Έχουν πιαστεί να προστατεύουν παιδόφιλους κάνοντας συγκεκαλυμμένα τις εκτρώσεις των μωρών 13χρονων θυμάτων χωρίς καμία αναφορά στους γονείς ή στις αρχές. Και για όλες τις φλυαρίες τους σχετικά με το πόσο νοιάζονται για την υγεία των γυναικών, η έκτρωση παραμένει ακόμα μια παράτολμη και σωματικά επικίνδυνη επιχείρηση. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως βλέπουμε το πρόβλημα της έκτρωσης από την Βίγκαν σκοπιά, όχι από κάποια θρησκευτική ή πολιτική σκοπιά. Το Vegan Hardline είναι πραγματικά pro-life, καθώς οι περισσότεροι που το ισχυρίζονται είναι απλά pro-fetus [υπέρ των εμβρύων]. Μια ακόμη διαφορά ανάμεσα στην στάση του Vegan Hardline για το ζήτημα της έκτρωσης και στην στάση των θρησκευτικών pro-lifers είναι ότι εμείς υποστηρίζουμε πλήρως την αντισύλληψη ως έναν λογικό και επιθυμητό τρόπο για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Δεν έχουμε ως αποστολή να οικίσουμε την Γη με περισσότερους κρεοφάγους μπάσταρδους, ακριβώς το αντίθετο.

Secular [κοσμικός, αυτός που προέρχεται από αυτόν τον κόσμο] - Στο Vegan Hardline, νιώθουμε ότι οποιαδήποτε θρησκευτικά ή πνευματικά πιστεύω ή δυσπιστίες έχει κάποιος, αυτό είναι δική του δουλειά. Μας ενδιαφέρουν κυρίως οι θετικές, μαχητικές και θηριώδεις δράσεις που σώζουν άμεσα Ζώα, την Γη και οποιαδήποτε αθώα ζωή ή που άμεσα σταματάνε τους εκμεταλλευτές, τους χρήστες και τους καταχραστές, και όχι τα αισθήματα κάποιου ή η πίστη του για αόρατα θέματα. Υπάρχει αρκετή κακία, φαυλότητα και κόλαση μπροστά στα μάτια μας για να καταπολεμήσουμε και η προσοχή μας ως κίνημα δεν πρέπει να εκτραπεί ποτέ από αυτό.

Συνοψίζοντας, το Vegan Hardline υπάρχει για να αντιμετωπίσει φυσικά και να διαλύσει την εκμετάλλευση της Γης, των Ζώων και του Ανθρώπου. Συνειδητοποιώντας ότι καμία πολιτική φιλοσοφία από την ριζοσπαστική αριστερά ή την ριζοσπαστική δεξιά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ή είναι επιθυμητό, έχουμε πάρει τις αλήθειες και από τα δύο και ανεπίσημα απορρίπτουμε τα υπόλοιπα. Εμείς από το Vegan Hardline δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε, να υπεκφύγουμε ή να παρακαλέσουμε για την κατανόηση κάποιου προσώπου, ομάδας ή οργάνωσης. Εμείς ζούμε σύμφωνα με τη δική μας αρχή και ηθική. Η πάλη για την αθώα ζωή είναι απόλυτη, ανιδιοτελής και πραγματικά συμπονετική. Εκτιμούμε την δράση πάνω από τον λόγο, και τον λόγο πάνω από την σκέψη. Ζητάμε από όποια ομάδα ή ατομικότητα πιστεύει, συνταυτίζεται ή προσκολλάται στον Vegan Hardline τρόπο ζωής να πάρει μέρος στον πιο άμεσο, έντονο, συγκρουσιακό και μαχητικό ακτιβισμό που του επιτρέπουν οι δεξιότητες και οι ικανότητες του - εκπαιδεύοντας, γράφοντας, διαδηλώνοντας, μέσω νόμιμης ή παράνομης άμεσης δράσης ή μέσω βίαιης τιμωρίας. Η παράνοια του ηδονισμού, της απληστίας, της λαιμαργίας, της κρεοφαγίας, της πόσης των εκκρίσεων, της δολοφονίας μωρών και του δηλητηριασμού [intoxication] μπορεί να κρατήσει μόνο μέχρι εδώ. Υπάρχει μια ορισμένη αναλογία πόνου και δεινών που θα επιτρέψει αυτός ο κόσμος. Τότε έρχεται το σιδερένιο χέρι της δικαιοσύνης, η Vegan Hardline δικαιοσύνη!

Απελευθέρωση των Ζώων, ότι και αν χρειαστεί!

Walter Bond
ALF-POW

Κανένα σχόλιο