Αρχειοθήκη ιστολογίου

«Το straight edge στο οποίο πιστεύω»

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


Λίγα λόγια για το straight edge από το συγκρότημα Birthright.




Το straightedge είναι μια πολιτική δήλωση. Είναι η πολιτική της επανάκτησης του ελέγχου του εαυτού σου, της εκ νέου ανάληψης του από αυτούς που θέλουν να σε ελέγχουν. Είναι η πολιτική της απόρριψης των «αξιών» που έχουν ενσταλάξει μέσα μας, που έχουν χαραχθεί στις καρδιές μας - πλεονεξία, απάθεια και εγωισμός.

Σε ένα σύστημα που βασίζεται στην μέθη [intoxication] και την άγνοια των μαζών, η αποχή από αυτές δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά μια εξέγερση ενάντια στο σύστημα. Τα μυαλά μας πνιγμένα και αλυσοδεμένα από άδικες και κενές παραδόσεις, και το straight edge είναι η απόρριψη της υπόθεσης από την κουλτούρα μας ότι θα συμμετέχουμε στα δηλητήρια τους, ότι θα είμαστε άλλο ένα καύσιμο για την μηχανή τους, άλλος ένας τυφλός καταναλωτής για την βιομηχανία τους.

Είναι κάτι παραπάνω από την αποχή από τις μεθυστικές ουσίες. Κάτι παραπάνω από την μουσική. Κάτι παραπάνω από λόγια. Παραπάνω από την φιλία. Ιδεώδη. Σημασία. Πεποιθήσεις. Το straight edge αυτό καθ'αυτό είναι ένα τίποτα, είναι άχρηστο. Αν δεν είναι από ανιδιοτέλεια, είναι ανούσιο.

Αυτό είναι το straight edge στο οποίο πιστεύω. Απορρίψτε το σύστημα τους. Πάρτε πίσω την ζωή σας.

Κανένα σχόλιο