Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ενημέρωση για τον σύντροφο Τορτούγα

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012


Πηγή: Contra Info 1 - 2


Χιλή: Ο Τορτούγα σε κατ' οίκον περιορισμό13 Φλεβάρη 2012

Διαδίδουμε την τελευταία εξέλιξη σε σχέση με τον σύντροφο Λουσιάνο Πιτρονέγιο («Χελώνα»), ο οποίος θα βγει από την φυλακή Σαντιάγο 1 απόψε και θα μεταφερθεί στο σπίτι της μητέρας του, όπου θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη σήμερα, περίπου στις 15:00.

Στέλνουμε στον σύντροφο μας μια γερή αγκαλιά. Προς το παρόν θα μπορεί να κρατάει μακριά του τα σιχαμένα και δουλικά χέρια των υποτακτικών δεσμοφυλάκων του βασανιστικού θεσμού της «Gendarmeria» (αρμόδιας για το σωφρονιστικό σύστημα στη Χιλή).

Δύναμη, Τορτούγα, και άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός!

- - - - - - - -

Σαντιάγο, Χιλή: Άρση του κατ' οίκον περιορισμού του Τορτούγα


17 Φλεβάρη 2012

Το εφετείο του Σαντιάγο αποφάνθηκε την ανάκληση του καθεστώτος κατ' οίκον περιορισμού του συντρόφου Λουσιάνο Πιτρονέγιο. Οι εφέτες επικαλέστηκαν τους εξής λόγους για να τον ξανακλείσουν πίσω από τα σίδερα: α) θεωρείται «κίνδυνος για την κοινωνία», β) ενδέχεται να φύγει από την χώρα, μιας και έχει διπλή ιθαγένεια (χιλιανή και ιταλική), καθώς επίσης έγκυρο διαβατήριο, γ) διατηρείται σε «καλή κατάσταση υγείας» (!) η οποία δε δικαιολογεί τον κατ' οίκον περιορισμό. Το δικαστικό αυτό πραξικόπημα βασίστηκε, τέλος, στο «γράμμα προς τις αδάμαστες καρδιές», που κοινοποίησε ο Λουσιάνο πριν από μερικές βδομάδες, διώκοντας έτσι επίσης μια απάντηση του εξεγερσιακού πολιτικού κρατουμένου προς την αμείωτη αλληλεγγύη μας ανά τον κόσμο.

Κάτω τα ξερά σας από τον Τορτούγα!
Λευτεριά σε όλους τους ομήρους του κράτους!

Περισσότερα στο war on society.

Κανένα σχόλιο