Αρχειοθήκη ιστολογίου


Πηγή: Athens Indymedia



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πορεία ενάντια στη βιομηχανία της γούνας, στην οποία (από την ενημέρωση που υπάρχει) συμμετείχαν περίπου 100-150 άτομα. Η πορεία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψεις και με αρκετό ξύλο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματίες (και σοβαρά). Από μήνυμα συμμετεχόντων στη συζήτηση για την πορεία στο Indymedia, αντιγράφουμε σχετικά:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πορεία ξεκίνησε από Σύνταγμα στις 13.30, κατεβήκαμε τη Μητροπόλεως και τη Πανδρόσου, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα, έγιναν στένσιλ στους τοίχους και πετάχτηκαν μπογιές στις βιτρίνες.

Στην Αιόλου λίγο πριν στρίψουμε την Ερμού για να ολοκληρώσουμε την παρέμβαση στο Σύνταγμα δεχτήκαμε επίθεση από ΜΑΤ με κρότου λάμψης και ξύλο με αποτέλεσμα τη διάλυση της πορειάς και τον τραυματισμό 4-5 ατόμων.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από την απολογιστική συνέλευση που θα γίνει τη

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
7μμ στο Πολυτεχνείο Κτίριο Γκίνη

συμμετέχουσες-οντες
στη σημερινή πορεία ενάντια στη βιομηχανία γούνας
Θα συμφωνήσουμε μάλλον με το σχόλιο στην ίδια συζήτηση, ότι «οι μπάτσοι είχαν εντολές να διαλύσουν τη πορεία γι' αυτό άλλωστε δεν περιμέναν ούτε την παραμικρή αφορμή. Το μήνυμά του κράτους σαφές: "οταν στις πορείες σας παραβαίνετε το νόμο και γίνεστε λίγο πιο δυναμικοί, θα σας χτυπά τις πορείες η αστυνομία"».

Θα περιμένουμε νεότερα, λοιπόν, καθώς και την ανακοίνωση που θα βγει λογικά τη Δευτέρα από τη συνέλευση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στους τραυματίες να αναρρώσουν το συντομότερο. Για τώρα, θα κλείσουμε με τα λόγια ενός άλλου συντρόφου, που χαρακτηριστικά λέει πως «στην συνέλευση την Δευτέρα θα οργανώσουμε πάλι ξανά τον αγώνα μας ενάντια σε καθε εξουσιαστική δομή, ενάντια σε κάθε γουναρά, σε κάθε τι που μας προκαλεί φρίκη και αηδία... Εμπρός λοιπόν σύντροφοι... η λευτεριά είναι για όλα τα πλάσματα μόνο η αρχή».

Κανένα σχόλιο