Αρχειοθήκη ιστολογίου


Οι άμεσες παράνομες δράσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της Απελευθέρωσης της Γης και των Ζώων. Στην συγκεκριμένη ανάρτηση είναι αναλήψεις ευθύνης για άμεσες δράσεις που έγιναν από πυρήνες του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων σε όλο τον κόσμο. Αναδημοσίευση από "Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση", αυθεντική πηγή πρώτης δημοσίευσης(στα αγγλικά) είναι ο ιστότοπος του Bite Back.


Αύγουστος 2012

2 Αυγούστου – Ελβετία
“ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” γράφτηκε σε κρεοπωλεία
Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, στο S.Antonino (Ticino, Ελβετία), σε δυο διαβολικές κατασκευές γράφτηκαν συνθήματα με κόκκινο σπρέι.
Δεν έχουμε ανάγκη από το κρέας, ούτε από την αιματηρή δουλειά σας!
A.L.F. CH
3 Αυγούστου – Ιταλία
Δημοσίευση στο Informa-Azione (μετάφραση στα αγγλικά):
25 Ιουλίου – Μιλάνο: Δύο γουναράδικα και ένα pet shop δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας με μπογιά, συνθήματα και κόλλα στις κλειδαριές. Μια μικρή ενόχληση για να υπενθυμίσει σε αυτούς τους βασανιστές ότι θα δέχονται πάντα επίθεση!
ALF
4 Αυγούστου – Ιταλία
Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 2 Αυγούστου το γουναράδικο Pellicceria Iva στην πόλη Riva del Garda δέχθηκε επίθεση με μπαλόνια γεμισμένα με μπογιά και «ALF» γράφτηκε στην βιτρίνα. Κρεοπωλεία και ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης γάλακτος χτυπήθηκαν επίσης.
6 Αυγούστου – Η.Π.Α.
Το βράδυ της 5ης Αυγούστου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) επισκέφθηκε το μόνο γνωστό εκτροφείο γούνας στην περιοχή της Βιρτζίνια, το εκτροφείο Scott Dean’s D&S Fox στο Έλκτον. Ανοίξαμε κάθε ένα από τα λίγα κλουβιά του D&S, δίνοντας την ευκαιρία για μια νέα ζωή σε δεκατρείς πανέμορφες αλεπούδες κοντά στο εθνικό πάρκο Shenandoah. Καθώς βλέπαμε μερικές από αυτές να τρέχουν αμέσως προς την ελευθερία, καταστρέψαμε το μηχάνημα που επιτρέπει στον Dean να συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία του περιορίζοντας και βασανίζοντας αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα. Dean, φαίνεται ότι αυτό είναι ένα χόμπι που σου παρέχει μόνο ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Η δέσμευση μας είναι να ελευθερώσουμε τους φυλακισμένους σου και να σου κοστίσει περισσότερο από ότι έχεις κερδίσει μέχρι να το κλείσεις. Ανέλαβε δράση για τα ζώα.
ALF
Σημείωση: Εκτροφείο αλεπούδων D & S , 16671 Fox Farm Lane, Elkton, VA 22827
7 Αυγούστου – Η.Π.Α.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της 5ης Αυγούστου, επισκεφθήκαμε την Allison Blackwell, την Ανώτερη Αντιπρόεδρο της Beckman Coulter στο υπέροχο σπίτι της στη Yorba Linda (5715 Via Del Potrero, Yorba Linda, CA). Η Beckman Coulter έχει προσφέρει στην HLS εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να γίνονται έλεγχοι στα ζώα για χρόνια. Για αυτόν το λόγο, ο δρόμος της, η μπροστινή πόρτα, η βεράντα και η πόρτα του γκαράζ διακοσμήθηκαν με κόκκινο σπρέι. Τα συνθήματα «ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ HLS» και «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ» γράφτηκαν σε όλην την επιφάνεια της πόρτας του γκαράζ της. Κόκκινες κηλίδες πετάχτηκαν μέσα στην πισίνα της στην αυλή κάνοντας το νερό και τα τοιχώματα της κόκκινης πισίνας αίματος, να της θυμίζουν το αίμα στα χέρια της.
Allison, ξέρεις τι να κάνεις για να δώσεις τέλος σε αυτό. Σταμάτα τις απώλειες και ρίξε την HLS. Αλλιώς, μετά περίμενε να ξοδεύεις περισσότερες χιλιάδες για τις καταστροφές γιατί αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που θα γίνει.
Όπως διαβάζεις και στο δρόμο έξω από το σπίτι σου που έχει γραφτεί με κόκκινο σπρέι «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ».
ALF
10 Αυγούστου – Ισπανία
Μαγιόρκα, Ισπανία
11 Αυγούστου – Χιλή
Σύμφωνα με ανώνυμη δημοσίευση στο Antibioterios, δύο ινδικά χοιρίδια απελευθερώθηκαν από ένα μικρό κλουβί σε pet shop.
Βίντεο από την δράση: http://antibioterios.blogspot.gr/2012/08/enviado-al-mail.html
Μετάφραση ισπανικού κειμένου από Contra- Info
Γεια σας συντρόφια, με χαρά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα πρώτα βήματα ελευθερίας αυτών των 2 ινδικών χοιριδίων, τα οποία προτού γνωρίσουν το νέο τους σπίτι ζούσαν στριμωγμένα σε ένα κλουβί μαζί με άλλα αδέρφια τους, έγκλειστα από εγωιστές που βλέπουν σε αυτά ένα αντικείμενο, ένα εμπόρευμα με το οποίο μπορούν να κάνουν μπίζνες, να το αγοράσουν και να το πουλήσουν, κλέβοντας τη λευτεριά τους για να τα μετατρέψουν σε μασκότ, εξημερώνοντας τα και καθιστώντας τα λειτουργικά σε αυτήν τη σκατοκοινωνία.
Θα θέλαμε επίσης να ανοίξουμε την κουβέντα σχετικά με τις «τεχνικές απελευθέρωσης», λόγω του ότι πολλοί ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να αφήνονται ελεύθερα στη φύση τα ζώα που είναι σε αιχμαλωσία, γιατί σίγουρα δε γνωρίζουν πώς μπορούν να προσαρμοστούν και μπορεί να παρέμβουν σε ένα φυσικό περιβάλλον ξένο γι’ αυτά. Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι ένα περιβάλλον εξ ολοκλήρου φυσικό είναι ουτοπία σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, πάνω απ’ όλα στην περίπτωση των περιοχών γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά δεύτερον, η γέννηση ενός πλάσματος σε αιχμαλωσία δε σημαίνει ότι αυτό δεν ανήκει σε κάποιο βιότοπο, ούτε ότι έχει χάσει το άγριο ένστικτό του. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και παύοντας να τα βλέπουμε ως απροστάτευτα πλάσματα, μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να βιώσουν την περιπέτεια της ζωής, ακόμα και αν αυτή είναι επικίνδυνη.
Τα pet shop, οι ζωολογικοί κήποι και τα εργαστήρια ζωοτομίας είναι φυλακές και τα έγκλειστα ζώα είναι πολιτικοί κρατούμενοι.
Λευτεριά τώρα!
12 Αυγούστου – Χιλή
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, στις 8 Αυγούστου μια ομάδα ανθρώπων μπήκε σε ερευνητική εγκατάσταση του Καθολικού Πανεπιστημίου στην πόλη του Σαντιάγο και διέκοψε μάθημα για πειράματα σε ζώα. Παράθυρα σπάστηκαν και συνθήματα για την απελευθέρωση των ζώων γράφτηκαν στους τοίχους. Κανένας από τους εισβολείς δε συνελήφθη.
Παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου όταν μια ομάδα ατόμων εισέβαλε σε εργαστήριο ζώων στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, επίσης στην περιοχή του Σαντιάγο.
Στις 10 Αυγούστου, η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο μετά από από απειλή για βόμβα και την ανακάλυψη ενός ύποπτου αντικειμένου.
12 Αυγούστου – Ισπανία
Ακτιβιστές από τη Leon Vegano απελευθέρωσαν 4 κοτόπουλα που επρόκειτο να σκοτωθούν. Τα κοτόπουλα εξετάστηκαν από κτηνίατρο και τώρα απολαμβάνουν τη νέα τους ζωή.
Για περισσότερες φωτογραφίες από τη διάσωση εδώ: http://www.leonvegano.net/rescate-de-tres-gallinas-y-un-pollo/
13 Αυγούστου – Χιλή
Ανώνυμη δημοσίευση στο Liberacion Total:
Με αυτήν τη δήλωση αναλαμβάνουμε την επίθεση στην ιδιοκτησία του Dr. Benjamin Suarez, διευθυντή του Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Χιλής, ενός οργανισμού που βασίζεται στο κεντρικό εργαστήριο ζώων και στην υψηλής ασφάλειας έρευνα σε ζώα του πανεπιστημίου. Οι εγκαταστάσεις χτίστηκαν για να φυλακίσουν και να βασανίσουν 12.000 ζώα.
Οι βασανιστές ζώων έχουν ονόματα και επίθετα. Και τα γνωρίζουμε.
Allied Animal Lovers.
14 Αυγούστου – Η.Π.Α.
Η επιτροπή γούνας των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ιστοσελίδα της χακαρίστηκε στις 10 Αυγούστου.
15 Αυγούστου – Ελλάδα
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 15/8 πραγματοποιήθηκε επίθεση στην Θεσσαλική Κρεαταγορά Βόλου. Συγκεκριμένα πετάχτηκαν μπογιές και σπάστηκε μέρος της τζαμαρίας, με σκοπό να δείξουμε την αποστροφή μας στον αιματοβαμμένο καταναλωτισμό, που θρέφει άλλη μια πλασματική ανάγκη της κοινωνίας, αλλά και για να προτάξουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και υποδούλωση των ζώων. Η επίθεση αυτή είναι μόνον η αρχή, μέρος ενός δίκαιου αγώνα για όλους αυτούς που λόγω της θέσης τους δε μπορούν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους, μέρος του αγώνα για τη δική μας απελευθέρωση.
Αν δεν έχουν τα ζώα όπλα και φωνή για να παλέψουν για τις ζωές τους και την ελευθερία τους, έχουμε εμείς κι είμαστε οργισμένοι με τους βασανιστές τους.
Δε σας φοβόμαστε μικρόψυχοι σαδιστές, που σας ικανοποιεί το αίμα και ο πόνος, ούτε εσάς άπληστα ανθρωπάκια , που η ζωή σας δεν έχει καμία αξία μπροστά στα λεφτά που μπορούν να κερδηθούν από τον υποβιβασμό της.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
Αντισπισίστριες/ες
15 Αυγούστου – Ελβετία
Για περισσότερες φωτογραφίες: http://www.derbund.ch/bern/stadt/Teures-Blut-im-Pelzladen/story/23891195
Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 4 Αυγούστου 2012 στο κέντρο της Βέρνης, στην Ελβετία, μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά πετάχτηκαν μέσα σε κατάστημα με γούνες. Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε ήταν από 3000 μέχρι 9000+ ευρώ.
20 Αυγούστου – Αγγλία
Το εκτροφείο στο Norfork του Ηνωμένου Βασιλείου δέχθηκε επίθεση στις 15 Αυγούστου του 2012. Οι κλειδαριές σπάστηκαν και 154 μωρά κοτόπουλα απελευθερώθηκαν σε καλά σπίτια για να ζήσουν τη ζωή τους ελεύθερα χωρίς καταπίεση.
Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι
ALF
22 Αυγούστου – Ισπανία
Δύο αρνιά διασώθηκαν στις 21 Αυγούστου από εκτροφείο στην Κόρδοβα. Για εμάς, ήταν μια πολύ απλή πράξη, αλλά για αυτά σημαίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή στη ζωή τους. Έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο και έχουν ένα κομμάτι γης όπου μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς τον κίνδυνο να καταλήξουν σε σφαγείο.
Ενθαρρύνουμε τον καθένα να προσπαθήσει να συμπάσχει με τα ζώα και να υιοθετήσει ένα βίγκαν τρόπο ζωής.
23 Αυγούστου – Καναδάς
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, μια επιβλαβής ουσία ψεκάστηκε στα καταστήματα με γούνες Snowflake και Speiser στο κέντρο του Βανκούβερ αργά στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν σύριγγες για να ψεκαστεί το υγρό μέσα στα καταστήματα μέσα από τις χαραμάδες γύρω από τις μπροστινές πόρτες.
Ακτιβιστές για τα ζώα, υπάρχουν υποψίες, ότι είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις. Και τα δύο καταστήματα με γούνες έχουν γίνει πολλές φορές στόχος από το ALF, με πιο πρόσφατη το Μάιο.
24 Αυγούστου – Βιετνάμ
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, τρία πουλιά απελευθερώθηκαν στο Βιετνάμ.
Το Βιετνάμ είναι μια χώρα όπου η καταπίεση των ζώων βρίσκεται παντού και είναι συνηθισμένο να έχουν πουλιά μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά στις εισόδους των σπιτιών και των καταστημάτων. Το πρώτο κλουβί ανοίχτηκε μέσα σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στο Ανόι. Το δεύτερο πουλί ελευθερώθηκε στο Hoi Ann και το τρίτο πουλί στο Mekong Delta.
Αυτά τα πουλιά παγιδεύονται στη φύση και στη συνέχεια πωλούνται στα pet shops. Σχεδόν με το που ανοίγεις το κλουβί τα βλέπεις να πετούν μακριά. Έτσι, ξέρουμε ότι θα καταφέρουν να έχουν μια καλή ζωή με την ανακτημένη τους λευτεριά.
Ξέρουμε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την απελευθέρωση των ζώων είναι μέσα από τον βιγκανισμό.
27 Αυγούστου – Αυστραλία
24 Αυγούστου, 2012.
Νωρίς το πρωινό της Δευτέρας, το ALF επισκέφθηκε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και πέταξε μπαλόνια με μπογιές σε μια μεγάλη επιγραφή έξω από μια επιχείρηση πώλησης κρέατος. Το να προωθείς την καταπίεση των ζώων δεν είναι αποδεκτό στην πολιτισμένη κοινωνία.
28 Αυγούστου – Αγγλία
4 χοιρίδια απελευθερώθηκαν από εκτροφείο τον Ιούλιο. Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να τα σώσουμε όλα, αλλά θα σώσουμε όσα μπορούμε.
Θα επιστρέψουμε!
Animal Liberation Front
28 Αυγούστου – Σουηδία
Σύμφωνα με αναφορές των σουηδικών μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 27ης Αυγούστου, ανοίχτηκαν κλουβιά σε εκτροφείο ψαριών στην Umgransele, έξω από την πόλη της Lycksele, και χιλιάδες ιριδίζουσες πέστροφες (σολομός πέστροφα) δραπέτευσαν στον ποταμό Ume. “Το DBF ♥ τα άγρια ψάρια” βρέθηκε γραμμένο (DBF = Djurens befrielsefront / Animal Liberation Front). Η αστυνομία εκτίμησε ζημιές εκατομμυρίων.
Υπήρξε ένα παρόμοιο σαμποτάζ το Νοέμβριο του 2008,όταν πάνω από 100.000 ψάρια απελευθερώθηκαν από δυο εκτροφεία ψαριών στη Βόρεια Σουηδία.
29 Αυγούστου – Αγγλία
3 φάκες και 6 παγίδες αφαιρέθηκαν από σκοπευτήριο και πλέον βρίσκονται σε ασφαλή διάθεση.
Οι εξαρτημένοι από το αίμα δε θα είναι ευτυχισμένοι! Καιρός για ένα διαφορετικό χόμπι, ίσως;
ALF
29 Αυγούστου – Αγγλία
Αμέσως μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου αγριόγαλων επισκεφθήκαμε μια μεγάλη μάνδρα. Αφού ανοίξαμε με τα χέρια το 70% του φράχτη, σπάσαμε και αναποδογυρίσαμε όλες τις ταΐστρες και ποτίστρες, αποσυνδέσαμε τις μάνικες (αφήνοντας το νερό να τρέχει), καταστρέψαμε τα καταφύγια, κατεδαφίσαμε τον ηλεκτρικό φράχτη και την κεντρική πύλη και ρίξαμε τη μπαταρία και το κουτί ελέγχου ηλεκτρικών φραχτών σε μια βαθιά λακκούβα.
30 Αυγούστου – Αγγλία
Στις 24 Αυγούστου 2012 στο Cambridgeshire, ένα αποκαλούμενο «ελευθέρας βοσκής» βιομηχανικό εκτροφείο δέχθηκε επίθεση από ακτιβιστές του ALF. 18 άρρωστα κοτόπουλα ελευθερώθηκαν και στάλθηκαν σε μέρη όπου θα ζήσουν για πάντα με ασφάλεια και ευτυχία.
Για όλους τους συντρόφους μας για τα δικαιώματα των ζώων, δεν είμαστε ειδικοί, απλά αποφασίσαμε να βιαστούμε και να δράσουμε τώρα. Έλα μαζί μας απόψε! Δε θα μας σταματήσουν ποτέ από το να πολεμάμε για την ολική απελευθέρωση.
Για τα ζώα πάντα
A.L.F
31 Αυγούστου – Ρωσία
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ακτιβιστές του ALF γέμισαν με καρφιά 10χλμ δασικών δρόμων στα κυνηγετικά, στο Naro-Fominsk στην περιοχή της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων δρόμων κοντά σε σπίτια κυνηγών. Πινακίδες οδικής σήμανσης καταστράφηκαν ή βανδαλίστηκαν όταν αυτό ήταν δυνατόν.
Κόψαμε, επίσης, φράχτες που χρησιμοποιούνταν για να κρατάνε τα άγρια ζώα μακριά από τα «ιδιόκτητα» δάση και πεδιάδες.
Ένα μεγάλο κουνέλι, μια κουκουβάγια και ένας σκαντζόχοιρος εμφανίστηκαν για να μοιραστούν την καλή τους θέληση με μας. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα να βλέπουμε τα ζωντανά ζώα για τα οποία παλεύουμε.
ALF, περιοχή Μόσχας

Σεπτέμβριος 2012

1 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Υπήρχε υψηλή ασφάλεια γύρω από τα υπόστεγα, κάμερες, φώτα, προειδοποιήσεις “σκυλιά στο χώρο”, μεγάλα και αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Τι κρύβει; Αυτό δε μας εμπόδισε στο ελάχιστο, μπήκαμε και βγήκαμε σε 5 λεπτά με πάνω από 40 χαρούμενες πάπιες. Όλες έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο και δέχθηκαν θεραπεία για τα τραύματα τους και τα προβλήματα υγείας.
ANIMAL LIBERATION FRONT
2 Σεπτεμβρίου – Ισπανία
Δυστυχώς στις αυλές των χωριών τα μη ανθρώπινα ζώα περιορίζονται σε μικρά κλουβιά και περνούν τη σύντομη ζωή τους εκτρεφόμενα για να θανατωθούν τελικά για να γίνουν μέρος ενός πιάτου φαγητού.
Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός σε ένα έρημο, απόμακρο χωριό, αλλά περισσότερο έτσι είναι τα περίχωρα της Βαλένθια. Και όπως ξέρουμε, είναι μια κοινή πρακτική στις περισσότερες πόλεις της Ισπανίας.
Αυτό συνέβη αυτήν τη φορά. Ένας ηλικιωμένος άντρας που εξέτρεφε κοτόπουλα και κουνέλια εισήχθη στο νοσοκομείο και πέθανε δυο μέρες αργότερα. Την ημέρα εκείνη υπήρχαν πάνω από 50 ζωές κλειδωμένες σε ένα χώρο 4 επί 2 μέτρα.
Η οικογένεια του γνώριζε ότι θα πεθάνει, γιατί οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει, έτσι κατά τη διάρκεια των επόμενων 48 ωρών έψαξαν το σπίτι του και πήραν σχεδόν 20 κοτόπουλα και 20 κουνέλια.
Είχαν απειληθεί να το κάνουν, επειδή αυτοί ήθελαν «δωρεάν κρέας» και δεν ήθελαν να σπαταλήσουν τα χρήματα τους για κάτι αν δεν υπήρχε «κάποιος λόγος ή όφελος» να το κάνουν.
Έτσι λοιπόν δεν το ξανασκέφτηκαν, πήραν περίπου 40 ζώα να τα σκοτώσουν. Ξέχασαν ότι αυτά τα μη ανθρώπινα ζώα δε γεννήθηκαν για να μπορούν να τρώνε δωρεάν κρέας, αλλά αντίθετα είχαν τα δικά τους ενδιαφέροντα, τους δικούς τους φόβους και επιθυμίες, τις δικές τους προσωπικότητες, τις δικές τους καρδιές και τις δικές τους ζωές. Για αυτούς τους ανθρώπους με τις σκοτεινές καρδιές σημαίνει λίγες ώρες προσπάθειας, συμπεριλαμβάνοντας την απομάκρυνση τους, το να τα σκοτώσουν και το να τα φάνε, αλλά για αυτά τα μη ανθρώπινα ζώα, αυτό θα είναι το τέλος της ζωής τους. Μια θλιβερή ζωή, κλειδωμένα σε κάποιο βρώμικο περίβλημα χωρίς τον ήλιο να τα χαϊδεύει, στην εσωτερική αυλή ενός σπιτιού. Δε θα γνωρίσουν ποτέ το γρασίδι ή δε θα νιώσουν ποτέ τη βροχή να μουσκεύει τα σώματα τους.
Όταν ένας συγγενής του ηλικιωμένου άντρα διαπίστωσε ότι η υπόλοιπη οικογένεια έχει καταλάβει το μέρος χωρίς να περιμένει να περάσει κάποιος χρόνος από το πένθος, πήρε 5 κοτόπουλα με ασφάλεια και φώναξε εμάς να διασώσουμε τα 12 εναπομείναντα κουνέλια. Πήγαμε αργότερα, όταν ξέραμε ότι η οικογένεια δε θα ήταν εκεί και τα πήραμε. Ένα από τα κουνέλια, το μικρότερο ηλικιακά το οποίο δεν ήταν πάνω από τεσσάρων μηνών, είχε αποκεφαλιστεί και το σώμα του βρισκόταν στην κατάψυξη. Αυτός ή αυτή δεν είχε την τύχη με το μέρος του/της.
Τώρα είναι σε σπίτια, μακριά από όλα όσα έχουν συμβεί, μερικά είναι νευρικά και άλλα είναι πιο ήρεμα. Έχουν δει τους αδερφούς και τις αδερφές τους, τους γονείς ή τα παιδιά τους να πεθαίνουν.
Ήταν γεμάτα με ψύλλους και τσιμπούρια, μερικά με πληγές στο δέρμα τους, άλλα με το μισό αυτί να λείπει. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τώρα έχουν ξεφύγει από την κόλαση, έχουν αφήσει πίσω τους εφιάλτες. Τώρα πρέπει να βιώσουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού για να αναπληρώσουν όσα έχουν περάσει. Επειδή είναι δίκαιο να δίνεις ένα κομμάτι ουρανού σε κάποιον που έχει ζήσει τη ζωή του στην κόλαση.
Μικροί γούνινοι επιζώντες με τα μεγάλα αυτιά, μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή σας περιμένει και σας υποσχόμαστε ότι θα περπατήσετε στο γρασίδι, θα λιάζεστε, θα νιώσετε τη βροχή πάνω στα σώματα σας και θα ζήσετε μέχρι τα γεράματα και κανένα ανθρώπινο χέρι δε θα αφαιρέσει τη ζωή από εσάς.
Απελευθέρωση των Ζώων και της Φύσης (Animal and Earth Liberation)
3 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Στις 22 Αυγούστου 2012 το ALF έσπασε κλειδαριές και απελευθέρωσε 132 βρέφη κοτόπουλα από μια εντατική μονάδα εκτροφής κοτόπουλων στην Αγγλία. Όλα πήγαν σε σπίτια βίγκαν για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με ευτυχία και ελευθερία.
Βασανιστές των ζώων, να μας περιμένετε κάθε βράδυ όταν θα είστε στο κρεβάτι. Δε θα σταματήσουμε ποτέ μέχρι να σταματήσετε να βασανίζετε και να δολοφονείτε τους ανήμπορους.
Για την απελευθέρωση των ζώων πάντα
The ALF
4 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Καθώς τα νέα «εμπλουτισμένα» κλουβιά τέθηκαν σε λειτουργία, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να τσεκάρουμε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά εκτροφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρήκαμε ακόμα νεκρά, κουτσά και καταθλιπτικά πουλιά παρατεταγμένα, σε πάνω από 10 σειρές σε ύψος και σε 10 σειρές σε μήκος σε ένα μόνο από τα τρία υπόστεγα του εκτροφείου. 7 κότες απελευθερώθηκαν για να αισθανθούν τα πόδια τους στο χορτάρι, τα φτερά τους στον αέρα και την ελευθερία να κινούνται χωρίς περιορισμούς. Θα επιστρέψουμε…
5 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Στο Norfolk του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 26 Αυγούστου του 2012, ένα βάναυσο βιομηχανικό εκτροφείο που αναπαράγει πάπιες για κρέας, στο οποίο ταΐζονται για να αναπτυχθούν με διεγερτικές χημικές τροφές και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε νερό για να κολυμπήσουν και να ζήσουν με το φυσικό τους τρόπο, ανοίξαμε το οπφράχτη, σπάσαμε τις πόρτες και απελευθερώσαμε 123 φυλακισμένους, οι οποίοι έχουν σταλεί προσωρινά σε στοργικά σπίτια και σύντομα θα ελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Αυτό δεν είναι δύσκολο, όλοι εσείς οι συμπονετικοί άνθρωποι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! Ανέλαβε δράση απόψε. Χτυπήστε τους σκληρά και χτυπήστε τους ακριβώς εκεί που πονάνε. Δε χρειάζεται να είστε νίντζα για να απελευθερώσετε, απλά χρειάζεστε καλούς κόφτες, μερικά γερά κουτιά και σπίτια που να προσφέρονται από άτομα που εμπιστεύεστε.
Μέχρι όλα τα κλουβιά να είναι άδεια και όλοι οι φυλακισμένοι ελεύθεροι από την καταπίεση και την εκμετάλλευση, θα συνεχίσουμε τον πόλεμο.
Για δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους
The ALF
6 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Το ALF μπήκε σε βιομηχανικό εκτροφείο και απελευθέρωσε 7 πάπιες που δεν είχαν πρόσβαση σε νερό. Όλες έχουν μεταφερθεί σε καλά σπίτια.
Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο,
The Animal Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)
7 Σεπτεμβρίου – Ελβετία
Στις 20 Αυγούστου στη Βέρνη της Ελβετίας, το γουναράδικο που δέχθηκε επίθεση στις 4 Αυγούστου, χτυπήθηκε για ακόμα μια φορά με μπογιές, με συνολική ζημία υπολογιζόμενη σε πάνω από 150.000 ευρώ. Το κατάστημα πιθανότατα θα κλείσει μετά από αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ακόμα και με όλους τους κινδύνους, η δράση ολοκληρώθηκε και όλοι είναι ασφαλείς. Είναι πολύ ωραίο το να μοιράζεσαι.
8 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Απελευθερώσαμε 3 φασιανούς στο φυσικό τους περιβάλλον από μια μεγάλη μονάδα εκτροφής στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας. Βρήκαμε καταπατημένα, νεκρά κοτόπουλα και παραμορφωμένα ράμφη.
Σπάστε τις κλειδαριές, ανοίξτε τα κλουβιά!
ALF
9 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Πήραμε 9 γαλοπούλες από εκτροφείο «ελευθέρας βοσκής». Κανένα παράθυρο, καθόλου γρασίδι, καμία επαφή με τον έξω κόσμο και περιορισμένος χώρος. Αυτό είναι ελευθέρα βοσκή; Ανθρώπινο κρέας; Μαλακίες!
Γίνε βίγκαν!!!
10 Σεπτέμβρη – Ουκρανία
Το βράδυ της 08/09 στο Κίεβο, οικο- ακτιβιστές έσκαψαν ένα χαντάκι κόβοντας τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο καταφύγιο ‘Zhukov Ostrov’, ένα ενδιαίτημα πολλών σπάνιων ειδών ζώων. Στο Κίεβο η μεσαία και η ανώτερη τάξη έχουν αναπτύξει μια κακιά συνήθεια να χρησιμοποιούν SUVs για πεζοπορίες σαββατοκύριακου σε δάση και όχθες ποταμών. Η δράση ήταν μια προσπάθεια να κάνουμε τέτοιου είδους επικοινωνίες με την φύση πιο δύσκολες.
12 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Τις πρώτες πρωινές ώρες ενός πρωινού του Σεπτέμβρη, 84 κότες απελευθερώθηκαν από εκτροφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά την άφιξη μας δεν χάσαμε χρόνο απελευθερώνοντας όσες περισσότερες κότες μπορούσαμε να κουβαλήσουμε. Ένα διασωσμένο και τραυματισμένο πουλί έμεινε σε μια γωνιά αργοπεθαίνοντας, ήταν εν τω μεταξύ ανάμεσα στους 84 που θα απελευθερώνονταν. Οι συνθήκες είναι ακόμα οι ίδιες, τα εκτροφεία ακόμα υπάρχουν και πρέπει να συνεχίσουμε να τα σφυροκοπούμε στο έδαφος μέχρι να σταματήσει και το τελευταίο να υπάρχει!
Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ, θα υπάρχουμε μέχρι ακόμα και το τελευταίο ζώο να έχει το δικαίωμα σε μια ελεύθερη ζωή!
Animal Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)
12 Σεπτεμβρίου – Ιταλία
Στις αρχές του Μαΐου, ακτιβιστές για τα ζώα της EssereAnimali ελευθέρωσαν 12 κουνέλια που εκτρέφονταν για τη βιομηχανία κρέατος. Επίσης, κατέγραψαν την ανησυχία του καθημερινού εγκλεισμού τους. Το τι συμβαίνει καθημερινά μέσα στα εκτροφεία κρέατος κουνελιών είναι μια τραγωδία για την οποία μόνο λίγοι γνωρίζουν.
Τα κουνέλια είναι εκ φύσεως ντροπαλά και συνεσταλμένα ζώα, ευαίσθητα στο θόρυβο, το άγχος και την ανθρώπινη καταπίεση. Το πεπρωμένο τους μέσα στα εκτροφεία: Χιλιάδες βρίσκονται με τη βία σε ατελείωτες σειρές κλωβών, στριμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο, με καμία πιθανότητα να κινούνται και να πηδούν τριγύρω.
Μικρός χώρος για να παχύνουν, αναγκασμένα να πονούν για δύο ή τρεις μήνες και στη συνέχεια στο σφαγείο. Για τους εκτροφείς, τα μωρά κουνέλια δεν έχουν καμία άλλη αξία παρά μόνο 1,60€ που κερδίζουν από την πώληση του κρέατος τους. Απλά λίγα νομίσματα σύρουν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Παρά τη μικρή αξία που η βιομηχανία τροφίμων προσφέρει σε κάθε μεμονωμένο άτομο, η εκτροφή κουνελιών είναι μια υψηλού κέρδους δραστηριότητα. Τα μεγάλα εκτροφεία ζώων, όπως αυτά που επισκεφθήκαμε, φυλακίζουν αρκετές χιλιάδες ζώα και στέλνουν στο σφαγείο τόσα όσα μια παραγωγή έξι κύκλων ετησίως. Τα θηλυκά κουνέλια βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση εγκυμοσύνης, με τεχνητή σπερματέγχυση και αναγκασμένα να γεννήσουν πολλές φορές προτού η αναπαραγωγική τους απόδοση μειωθεί. Όταν τα κουνέλια δεν είναι παραγωγικά πια, σκοτώνονται.
Ένα τέτοιο βιομηχανοποιημένο σύστημα δίνει προσοχή μόνο σε χιλιάδες ζώα και η αυτοματοποιημένη διαχείριση του σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα. Καμία ή λίγη προσοχή δίνεται στο μεμονωμένο πλάσμα.
Ένα παράδειγμα αυτού του συστήματος μπορεί να βρεθεί στις τελευταίες λήψεις αυτού του βίντεο. Μερικά από τα κουνέλια κάπως δραπέτευσαν από τα κλουβιά και κατάφεραν να επιβιώσουν στην αποθήκη, βρίσκοντας τροφή από αυτήν που έπεφτε στο πάτωμα από το αυτόματο σύστημα ταΐσματος ή από τα κόπρανα των άλλων φυλακισμένων κουνελιών και επίσης σκάβοντας του σωρούς των περιττωμάτων κάτω από τα κλουβιά. Για τους εκτροφείς, δεν αξίζουν καν την προσπάθεια της κατάσχεσης τους και του επανεγκλωβισμού τους. Είναι ακριβώς ελαχιστοποιημένες και υπολογισμένες ζημίες, καταδικασμένα σε ασθένειες, μολύνσεις ή στέρηση.
Η δουλειά μας στοχεύει στο να καταγράψει τι συμβαίνει ανάμεσα στους τείχους των εργοστασιακών εκτροφείων, να δώσει φωνή στα δεινά αυτών των ζώων, δείχνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την οπτική τους γωνία. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί η πραγματικότητα αυτών των στρατοπέδων είναι πάντα πέρα από τη φαντασία μας και το να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει το να γεννιέσαι και να ζεις σε ένα κλουβί είναι ίσως αδύνατο. Πάντα, το πιο δύσκολο κομμάτι σε τέτοιου είδους έρευνες είναι να βγεις εκτός από τέτοια μέρη και να κλείσεις την πόρτα πίσω. Γνωρίζοντας ότι για αυτούς μέσα, αύριο θα είναι ακόμα μια μέρα τρόμου και άγχους.
Αυτήν τη φορά αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα κλουβιά τους και να φέρουμε μαζί μας 12 από αυτά. Όπως στην πλειονότητα αυτών των εκτροφείων ζώων, το να μπεις μέσα είναι εύκολο όπως το να γυρίζεις ένα πόμολο. Πήραμε μερικούς τυχερούς από τους χιλιάδες στα κλουβιά και τους βγάλαμε έξω να ανακαλύψουν για πρώτη φορά τον αέρα, τον ουρανό και τη γη που είναι επίσης εύκολο.
Λιγότερο απλό είναι η εύρεση ενός σπιτιού για αυτά τα εύθραυστα πλάσματα και το να τους εξασφαλιστεί μια χαρούμενη ζωή επειδή δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν χωρίς καθημερινή προσοχή και φροντίδα. Αυτά τα κουνέλια έχουν επιλεχθεί για την παραγωγή κρέατος. Αυτό σημαίνει ότι από γενιά σε γενιά έχουν κυρίως ζήσει χωρίς ελευθερία κινήσεων και για να χρησιμοποιούνται ως βιομηχανική τροφή ζώων.
Αυτά τα μικρά ζώα είναι βιολογικά μη προσαρμοσμένα στη ζωή γιατί έχουν σχεδιαστεί για να πεθάνουν. Κατά συνέπεια, συχνά έχουν εγγενή ελαττώματα των μυών και υποανάπτυκτους σκελετούς ή σώματα. Σχεδόν δε μπορούν να πηδήξουν έξω από τα κλουβιά τους. Λόγω των ζωοτροφών, το πεπτικό τους σύστημα είναι απρόσφορο να χωνέψει γρασίδι, λαχανικά και φαγητό που υποτιθέμενα θα έτρωγαν κανονικά. Ευτυχώς, κάποιος θα τους φροντίσει, οδηγώντας τους σε μια ελεύθερη ζωή.
Για ακόμα μια φορά, το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να βγούμε από την πόρτα με μόνο 12 από αυτά και αφήνοντας χιλιάδες πίσω. Πλάσματα καταδικασμένα σε μια άθλια ζωή και πόνο, για αυτά τα οποία δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ακόμα και αν δε μπορούμε να τα ελευθερώσουμε όλα, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε να γίνουμε βίγκαν και να διαδώσουμε το μήνυμα του σεβασμού για τα άλλα είδη ζώων.
13 Σεπτεμβρίου – Σουηδία
Το βράδυ της 28ης Αυγούστου το ALF επισκέφθηκε το ιχθυοπωλείο Umlax στη βόρεια Σουηδία.
Με τη βοήθεια της σκοτεινής νύχτας και ένα ζευγάρι από μαχαίρια, κόψαμε τα 18 μέτρα δίχτυ του εκτροφείου επιτρέποντας σε 520.000 (131 τόνοι) ψάρια να κολυμπήσουν ελεύθερα μέσα στο ποτάμι Umea.
Αντί της καταναγκαστικής ζωής μέσα στην αιχμαλωσία με το άγχος και τις ασθένειες που καταλήγουν σε θάνατο, πούλημα και φαγητό, σε πάνω από μισό εκατομμύριο πλάσματα δόθηκε η ευκαιρία για μια ζωή με ελευθερία, η δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις, να ξεκουραστούν και να βρουν τροφή.
Πιστεύουμε ότι τα ψάρια προτιμούν να ζήσουν μια ζωή με ελευθερία, παρόλο που μπορεί να είναι μικρή ή μεγάλη, από το να ζήσουν στην κόλαση που είναι το εκτροφείο ψαριών.
Όλα τα ζώα έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία τους!
Ας βγαίνουμε το βράδυ να απελευθερώνουμε!
ALF
14 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Πολλά κουνέλια και ινδικά χοιρίδια ζουν σε άθλιες συνθήκες στην πίσω αυλή του εκτροφείου. Πήραμε 2 κουνέλια και 5 ινδικά χοιρίδια από ένα μικρό κλουβί που δεν είχε νερό και ήταν με λερωμένα κρεβάτια. Πολλά ζώα χρειάζονται σπίτια. Τα λεφτά οδηγούν τους ηλίθιους άπληστους όπως αυτόν τον εκτροφέα που είναι υπεύθυνοι για την κρίση του υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουμε σήμερα. ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ.
A.L.F
15 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 1/9/2012 δέκα ακόμα πάπιες Aylesbury απελευθερώθηκαν από εκτροφείο παπιών στο Huntingdon, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες πήγαν πίσω στη Φύση.
Θα σας ξαναδούμε σύντομα για να πάρουμε περισσότερες και να καταστρέψουμε τον εξοπλισμό σας.
The ALF
15 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Κατά την είσοδο μας σε αυτήν την εγκατάσταση συναντήσαμε σωρούς πτωμάτων, παραμορφωμένα πτώματα των θυμάτων της ανθρώπινης απληστίας. 33 όμορφα κοτόπουλα ελευθερώθηκαν και τώρα θα ζήσουν μια χαρούμενη ζωή όπου θα μπορούν να κάνουν φωλιές, ηλιοθεραπεία, μπάνιο με την σκόνη και να διασκεδάσουν τη ζωή, πράγματα που δε θα μπορούσαν να κάνουν σε αυτά τα αηδιαστικά υπόστεγα!
Απελευθέρωσε ζώα!
ALF
16 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Σπάσαμε τις κλειδαριές και πήραμε 21 κότες από την RSPCA παραγωγό αυγών «ελευθέρας βοσκής» στο Norfolk στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όλες θα ζήσουν τη ζωή τους με ευτυχία και ελευθερία από την ανθρώπινη καταπίεση.
Μέχρι όλα τα κλουβιά να είναι άδεια,
The Animal Liberation Front
17 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Στο Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 8/9/2012 ακτιβιστές του A.L.F βρέθηκαν σε ένα σφαγείο μέσα στην άγρια νύχτα και νταλίκες μεταφοράς μεγάλων ζώων βανδαλίστηκαν. Σπάστηκαν οι υαλοκαθαριστήρες, καταστράφηκε η βαφή και τρυπήθηκαν τα ελαστικά.
Θα επιστρέψουμε.
The ALF
18 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 ένα προσωρινά άδειο εκτροφείο πτηνών υπέστη σαμποτάζ από ακτιβιστές. Τα μηχανήματα σπάστηκαν και οι σωλήνες νερού κόπηκαν πλημμυρίζοντας τον χώρο.
Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι,
The A.L.F
18 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 ένα μεγάλο εκτροφείο γαλοπούλας στην ανατολική Αγγλία χτυπήθηκε από ακτιβιστές του μετώπου απελευθέρωσης ζώων (A.L.F). Τα ζώα μέσα ήταν αφύσικου μεγέθους μόλις μετά 15 εβδομάδες από τη γέννηση τους. Χειρόγραφα χαρτιά τους που περιελάμβαναν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για ολόκληρη την αγέλη (περίπου 78.000) με μερικά συγκλονιστικά ποσοστά θνησιμότητας και μεθόδους για την αύξηση της παραγωγικότητας κλάπηκαν, καθιστώντας όλα τα ζώα ακατάλληλα για κατανάλωση. Επίσης, ο εξοπλισμός καταστράφηκε και οι πόρτες σπάστηκαν. Αυτό θα είναι μια τεράστια απώλεια για αυτήν την άθλια βιομηχανία.
Θα είμαστε το αγκάθι στην πλευρά σας μέχρι να σταματήσετε να εκμεταλλεύεστε τους αθώους.
The A.L.F.
21 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο 26 γαλοπούλες απελευθερώθηκαν από εκτροφείο στη δυτική Αγγλία, θα ζήσουν τώρα τη ζωή τους με ειρήνη. Αυτή η δράση έγινε σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους για τη δίκη του barchem 4. Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι.
22 Σεπτεμβρίου – Ιταλία
Δημοσίευση στο Informa-Azione:
09/18/2012. Πριν την αυγή μπήκαμε στο σφαγείο στη Sora για να κάνουμε σαμποτάζ μικρής έκτασης. Οι εξωτερικοί τοίχοι διακοσμήθηκαν με συνθήματα και ύβρεις κάθε είδους. Δεδομένου ότι αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης βρήκαμε νωρίς το απόγευμα τα συνθήματα να έχουν καλυφθεί. Αλλά από την άκρη του δρόμου ένα μήνυμα ήταν ακόμα ορατό: «ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΗΣΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και στο χώρο ιδιωτικής ασφάλειας: «ΚΑΚΟΦΗΜΕΣ ΣΤΟΛΕΣ» και «ΣΚΑΤΑ».
Ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων,
ενάντια στον αυταρχισμό,
μέχρι την τελευταία αναπνοή
23 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
47 κότες απελευθερώθηκαν από ένα μεγάλο εκτροφείο κατά τη διάρκεια νύχτας του Σεπτέμβρη. Δυστυχώς, πολλές χιλιάδες είναι ακόμα εκεί, ακόμα γίνονται μηχανές αυγών για την απληστία, τα χρήματα οδηγούν τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα σεβασμό για τη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως οι ναζί όταν τα δικαιώματα των ζώων νικήσουν. Όταν αυτό θα συμβεί θα είναι κάτω από εμάς!
ALF
24 Σεπτεμβρίου – Αγγλία
Πάνω από 50 πέρδικες απεγκλωβίστηκαν από εγκατάσταση εκτροφής και μεταφέρθηκαν σε ένα δημόσιο καταφύγιο άγριας ζωής όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Η απελευθέρωση τους ήταν γρήγορη και όλες τους διέφυγαν μέσα στη νύχτα.
Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι!
Animal Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)
25 Σεπτεμβρίου – Ισπανία
Ανώνυμη αναφορά στο Liberacion Total:
Η ζωοτομία, το τσίρκο, το γάλα, η γούνα, το κρέας, οι ταυρομαχίες… Είναι όλα βασισμένα στην ίδια αδικία. Διακρίσεις εις βάρος ενός ατόμου λόγω του είδους του.
Αναγνωρίζουμε ότι για να τελειώσουν όλα αυτά είναι απαραίτητο να δοθεί τέλος στο σπισισμό. Αλλά όσο αυτή η αργή διαδικασία προχωρά είναι σημαντικό το να κάνουμε μια προσπάθεια να πάρουμε από τα κλουβιά τους όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μπορούμε.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, μεταξύ της 21ης και 22ης Σεπτεμβρίου, μια μικρή ομάδα ανθρώπων κατευθύνθηκε σε ένα από τα μέρη που ενσαρκώνεται ο σπισισμός, ένα εκτροφείο περδίκων που βρίσκεται στην επαρχία του Τολέδο. Και μόλις λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ανοίξαμε μεγάλες τρύπες σε ένα κλουβί για πτηνά του εκτροφείου. Στη συνέχεια, μπήκαμε μέσα και οδηγήσαμε τις πέρδικες προς την έξοδο διαφυγής. Περισσότερες από 400 πετάξανε ελεύθερες. Καθώς φεύγαμε από την περίφραξη, μπορέσαμε να τις ακούσουμε από τα γειτονικά χωράφια να πετάνε και να τρέχουν γύρω.
Αυτό το είδος ακτιβισμού είναι απλό και αποτελεσματικό. Ο καθένας που θέλει μπορεί να το πραγματοποιήσει.
Animal Liberation Front
26 Σεπτεμβρίου – Ισπανία
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, νωρίς στις 11 Σεπτεμβρίου, «Εργαλεία για το βασανισμό των ζώων κατασκευάζονται εδώ», «Δολοφόνοι» και άλλα συνθήματα γράφτηκαν σε εργοστάσιο στο Olmedo, το οποίο για δεκαετίες κατασκευάζει ακόντια και δόρατα για ταυρομαχίες και βάναυσα φεστιβάλ. Μπαλόνια γεμισμένα με κόκκινη μπογιά επίσης πετάχτηκαν στο κτίριο.
27 Σεπτεμβρίου – Ρωσία
Μετάφραση από contra-info (ευχαριστούμε θερμά)
Δράσεις αλληλεγγύης από τη Ρωσία: 18 φασιανοί απελευθερώθηκαν στο Τσέλιαμπινσκ, ένας πύργος κινητής τηλεφωνίας πυρπολήθηκε στην Κολόμνα και δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε αλλού.
Η κυνηγετική περίοδος στη Ρωσία ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις φθινοπωρινές βροχές. Στις μέρες μας αυτό αποκαλείται «Προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για το χρόνο αναψυχής σας». Ο φόνος της άγριας φύσης έχει καταστεί ένα μπανάλ χόμπι, μια διασκέδαση, ένας τρόπος χαλάρωσης από την εργασιακή ρουτίνα στη θορυβώδη μεγαλούπολη.
Στις 21 Σεπτέμβρη βγήκαμε για να επιτεθούμε σε μια φάρμα εκτροφής άγριων πτηνών σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Μιας και δεν καταφέραμε να βρούμε κλουβιά πτηνών στο μέρος, αποφασίσαμε να πυρπολήσουμε ένα εστιατόριο κρέατος (μέρος στο οποίο τα περισσότερα πτηνά καταλήγουν ως πιάτα κρεατικών). Οι ανιχνευτές μας όμως ανέφεραν ότι το κτήριο λειτουργούσε επίσης ως χώρος εγκλεισμού ζώων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, έτσι η δράση ακυρώθηκε για να αποφευχθεί η θανάτωση ζώων. Δεν αποκαλύπτουμε την ακριβή τοποθεσία των εν λόγω εγκαταστάσεων γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με αυτούς τους γαμιόληδες.
Στις 23 Σεπτέμβρη συνεχίσαμε με μία άλλη επίθεση, μπουκάροντας στα εδάφη μιας ακόμη κυνηγετικής περιοχής, στο Τσέλιαμπινσκ. Απελευθερώσαμε 18 φασιανούς από τα κλουβιά τους. Αυτή ήταν η πρώτη δράση τέτοιου τύπου για τη συλλογικότητά μας κι έτσι εκφράστηκαν διάφορες αμφιβολίες. Τα πουλιά ίσως να έκαναν σαματά και να καρφωνόμασταν με αυτόν τον τρόπο στους φύλακες. Η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη: Οι αιχμάλωτοι συνεργάστηκαν μαζί μας και συμπεριφέρθηκαν όσο πιο ήσυχα γινόταν.
Είναι πάνω και πέρα από τις δυνατότητές μας να απελευθερώσουμε αιχμάλωτους ανθρώπους που απήχθησαν από το σύστημα, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε στον αγώνα για την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ζωντανών πλασμάτων. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι που απελευθερώσαμε 18 πουλιά.
Την ίδια περίοδο φυτέψαμε περίπου δύο εικοσάδες σποροβόμβες (μηλιές και σφενδάμους) σε εδάφη όπου είχε σταματήσει η αποψίλωση. Συμπεριλαμβάνουμε αυτό το γεγονός στην ενημέρωσή μας με τη σαφή πρόθεση να δείξουμε ότι είναι δυνατόν να προστεθεί μια νέα διάσταση στα οικοαναρχικά και εξεγερσιακά εγχειρήματα, όχι αυτή της καταστροφής, αλλά της δημιουργίας. Δεν κοπιάζουμε μονάχα για την καταστροφή του υπάρχοντος, εμπλεκόμαστε επίσης ενεργά στη δημιουργία ενός άλλου κόσμου που ξέρουμε ότι είναι εφικτός.
Στις 24 Σεπτέμβρη πυρπολήσαμε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί και ως δορυφορικός αναμεταδότης. Ήταν τοποθετημένος στη συνοικία της Κολόμνα (κοντά στη Μόσχα), μερικές δεκάδες μέτρα μονάχα από κατοικίες ανθρώπων. Οι φλόγες τελικά κατάπιαν ολόκληρο τον πύργο κι απολαύσαμε για αρκετή ώρα τις λάμψεις που έβγαιναν από την έκρηξη του εξοπλισμού.
Όλες οι παραπάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο του νέου κύματος αποκεντρωμένων επιθέσεων και πραγματοποιήθηκαν με πνεύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους οικοαναρχικούς και εξεγερσιακούς αναρχικούς κρατουμένους, στους διωκόμενους και πρόσφυγες ανά τον κόσμο.
Χαιρετισμός στους Φίλους της Λευτεριάς, στον Πυρήνα Ρωσίας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στη συλλογικότητα BlackBlocg και σε διάφορες ανώνυμες ομάδες αναρχικού αντάρτικου πόλης που είναι ενεργές σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία.
Πλήρη στήριξη στις Ατομικότητες που Τείνουν προς την Αγριότητα (ITS) και στον Εξεγερτικό Πυρήνα Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA) στο Μεξικό.
Μια ζεστή αγκαλιά σε όλες τις εξεγερσιακές ομάδες ανά τον κόσμο.
Αγέλη Λύκων, Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης/Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ELF/ALF) Ρωσίας, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)
27 Σεπτεμβρίου – Ιταλία
Στις 26 Σεπτεμβρίου στις 2:00 περίπου πήγαμε στη Villa Rendena, στην περιοχή Trento στην Ιταλία και 1 γάιδαρος, 8 γουρούνια και αρκετά κουνέλια απελευθερώθηκαν! Ο γάιδαρος έχει μεταφερθεί μακριά από τη Villa Rendena και τώρα ζει σε ένα ασφαλές μέρος. Γράψαμε μηνύματα όπως «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και «ALF» στους τοίχους και στην είσοδο.
ALF
28 Σεπτεμβρίου – Καναδάς
Πέντε εβδομάδες πριν λάβαμε δράση ενάντια στα γουναράδικα Snowflake Furs και Speiser Furs στο Βανκούβερ στον Καναδά. Χρησιμοποιήσαμε 10 μεγάλες σύριγγες με 16 βελόνες με μετρητές για να ρίξουμε μια δύσοσμη ουσία ανάμεσα στο μικρό χώρο στις πόρτες. Οι σύριγγες έχουν την ικανότητα να σπρώξουν παραπάνω από 25 πόδια μέσα στο κτίριο πάνω στα εμπορεύματα προκαλώντας σοβαρή οικονομική ζημιά.
Το κατάστημα Pacific Center Snowflake Furs έχει τώρα κλείσει επ’ αόριστον. Το κατάστημα είναι χωρίς εντόσθια και άψυχα πλάσματα.
Θα σταματήσουμε όταν η βία και η δολοφονία σταματήσουν και είναι μόνο θέμα χρόνου προτού δράσεις σαν αυτές αρχίσουν να συμβαίνουν και στα άλλα υποκαταστήματα του Snowflake στο Whistler και στο Banff.
Για όποιον δεν καταλαβαίνει γιατί τα γουναράδικα στοχοποιούνται με αυτό τον τρόπο παρακαλώ κάντε μια αναζήτηση στον υπολογιστή σας για «σκληρότητα παρασκευής γούνας» ή «γδάρσιμο ζωντανών πλασμάτων για γούνα» και περάστε λίγο χρόνο παρακολουθώντας το αηδιαστικό εμπόριο γούνας.
ALF
29 Σεπτεμβρίου – Ιταλία
Το βράδυ της 21ης Σεπτέμβρη κάψαμε ένα βανάκι που πουλάει hot dog στην περιοχή Campovolo στα περίχωρα της Reggio Emilia, όπου επιτρέπεται η πώληση και η εμπορευματοποίηση των σωμάτων των αδερφών μας. Καταδίωξη των βασανιστών με κάθε τρόπο, έτσι ώστε τα δάκρυα να μην είναι μόνο αυτά των ζώων!
ANIMAL RIGHT MILITIA
30 Σεπτεμβρίου – Γαλλία
Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 22 Σεπτεμβρίου, το άγαλμα του Γάλλου ταυρομάχου Christian Montcouquiol (“Nimeño II”) στην πόλη Nîmes πιτσιλίστηκε με κόκκινη μπογιά.

Κανένα σχόλιο