Αρχειοθήκη ιστολογίου





Image scaled dow
Εκδήλωση-συζήτηση για τον Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ την Πέμπτη 11/10 στις 20:00.
Συζητάμε με μέλη του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και με μέλη της Πρωτοβουλίας ενάντια στις Βλαπτικότητες (Μ. Παναγιά Χαλκδικής)

Ο εκβιασμός της κρίσης μας οδήγησε στο σημείο να δρομολογούνται για την ελληνική επικράτεια εγκλήματα που ως τώρα και με ένοχη σιωπή αποδεχόμασταν να συμβαίνουν μόνο στο λεγόμενο Τρίτο Κόσμο. Εγκλήματα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που μας προσφέρονται ως αντίδοτο στην κρίση που γεννήθηκε από την ίδια την ανάπτυξη: χρυσωρυχεία, ανεμογεννήτριες σε Λέσβο, Λήμνο και αλλού, εργοστάσια καύσης απορριμμάτων και άλλα καταστροφικά για το περιβάλλον και την υγεία έργα. Τα ορυχεία χρυσού είναι τα πιο ακραία από όλα τα «αναπτυξιακά έργα» που έχουν εξαγγελθεί, τόσο γιατί κανείς δεν επιχειρεί καν να αντικρούσει την καταστροφή που θα επιφέρουν στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων, όσο και γιατί - όπως όλοι πια ξέρουν - κέρδος θα έχουν μόνο οι πολυεθνικές και βραχυπρόθεσμα μερικές εκατοντάδες «εργαζόμενοι» με ήθη δούλων.
Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία δεν είναι υπόθεση μόνο των κατοίκων των περιοχών που θίγονται άμεσα από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Αντίθετα αφορά όλες και όλους μας, όχι μόνο για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και λόγω του ότι τα μεταλλεία έχουν άμεσες συνέπειες και σε μας, όπως και γιατί η εξαγγελθείσα «επένδυση» εκφράζει τον εκβιασμό ενός συστήματος που μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε την καταστροφή προκειμένου να διεκδικήσουμε μια αμφίβολη επιβίωση.


Κανένα σχόλιο