Αρχειοθήκη ιστολογίου


Πηγή: Anarchy Press


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλικής Telegraph, ένας πρώην αξιωματικός της Scotland Yard είχε διεισδύσει σε ομάδες περιβαλλοντικών ακτιβιστών, ενώ ελέγχεται τώρα για καταθέσεις που έχει δώσει, και οι οποίες ενοχοποιούν τους συλληφθέντες της υπόθεσης “Ταρνάκ” στη Γαλλία.

Ο Μαρκ Κένεντι, 42 ετών, που επί επτά χρόνια παρουσιαζόταν ως Μαρκ Στόουν, ήταν μπάτσος που “εκτέθηκε” τον προηγούμενο χρόνο. Κατά τη διάρκεια της undercover αποστολής του επισκέφθηκε 11 χώρες για πάνω από 40 περιπτώσεις, ενημερώνοντας τις υπηρεσίες πληροφοριών, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εσωτερικού Εξτρεμισμού της Ασφάλειας.

Από τότε που αποκαλύφθηκε έχουν γίνει εφέσεις από συνηγόρους κατηγορούμενων, ενώ 3 γυναίκες κατήγγειλαν ότι τις παρέσυρε σε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Οι καταθέσεις που ενοχοποιούν τους γάλλους ακτιβιστές αναφέρουν ότι ο Κένεντι παραβρέθηκε σε συζητήσεις για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Το Νοέμβριο του 2008 οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν ομάδα αντι-καπιταλιστών στο χωριό Ταρνάκ με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε Τρένα Υψηλής Ταχύτητας.

Η κυβέρνηση του Σαρκοζί τους χαρακτήρισε “επικίνδυνους αναρχο-τρομοκράτες” και ο φερόμενος ως αρχηγός, Ζουλιέν Κουπά, ένας ακαδημαϊκός, κατηγορήθηκε ως ο συγγραφέας της “Επερχόμενης Εξέγερσης” (The Coming Insurrection).

H δικογραφία τώρα δείχνει ότι οι βρετανοί μπάτσοι βοήθησαν τους γάλλους διώκτες να επιβεβαιώσουν την παρουσία του Κουπά σε δύο συναντήσεις ακτιβιστών στη Γαλλία και μία στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία “συζητήθηκε και υλοποιήθηκε η κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών”.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Κανένα σχόλιο