Αρχειοθήκη ιστολογίου


Πηγή: Sea Shepherd

Το πλοιάριο SSS Steve Irwin αναχωρεί από το Williamstown της Αυστραλίας για το Ιστορική Καμπάνια Υπεράσπισης των Φαλαινών.

Αυτό το πρωί, ο Καπετάνιος Siddharth Chakravarty σάλπαρε το Πλοίο της Sea Shepherd (SSS) Steve Irwin από το Seaworks, Williamstown της Αυστραλίας, ξεκινώντας την Αποστολή Μηδενική Ανοχή της Sea Shepherd Conservation Society, την ένατη Καμπάνια Υπεράσπισης των Φαλαινών της Ανταρκτικής. Το Steve Irwin είναι το πλοιάριο ναυαρχίδα της Sea Shepherd.

Ο Chakravarty είναι ένας νέος ναύτης από το Maharashtra της Ινδίας και αυτή θα είναι η δεύτερη του Καμπάνια Υπεράσπισης των Φαλαινών της Ανταρκτικής με την Sea Shepherd. "Ο στόχος είναι να φέρουμε ένα τέλος στη φαλαινοθηρία. Θέλουμε να σταματήσουμε μόνιμα την παράνομη φαλαινοθηρία στο Νότιο Ωκεανικό Καταφύγιο Φαλαινών, το οποίο προστατεύετε από ένα παγκόσμιο χρεοστάσιο," λέει ο Chakravarty.

Ο Καπετάνιος του SSS Bob Barker, Καπετάνιος Peter Hammarstedt δήλωσε, "το σχέδιο μας είναι ο στόλος μας να συναντήσει τον στόλο των φαλαινοθηρών στον Βόρειο Ειρηνικό έξω από την Ιαπωνία. Σχεδιάζουμε να φέρουμε την μάχη λίγο πολύ μέχρι την ίδια την Ιαπωνία. Κρατάμε την τοποθεσία και την ταυτότητα του νέου μας σκάφους, του SSS Sam Simon, κρυφά με την ελπίδα πως η πρώτα φορά που οι φαλαινοθήρες θα δούνε το Sam, είναι όταν αυτό ξεπροβάλλει στο νεωλκείο του εργοστασίου επεξεργασίας πλοίων, το Nisshin Maru, σταματώντας αποτελεσματικά τις παράνομες φαλαινοθηρικές επιχειρήσεις τους."

Αυτή την στιγμή είναι αγκυροβολημένο στην Μαρίνα Del Rey της Καλιφόρνια στο παρθενικό του ταξίδι στην ηπειρωτική Αμερική, το γρήγορο κατασκοπευτικό σκάφος, το SSS Brigitte Bardot, θα αναχωρήσει στις 11 Νοέμβρη και θα συναντηθεί γρήγορα με τον υπόλοιπο στόλο της Sea Shepherd.

Ο Hammerstedt επίσης είπε πως "αναμένεται ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Sea Shepherd Καπετάνιος Paul Watson να εμφανιστεί στην ηγεσία ενός πλοιαρίου όταν ξεκινήσει η δράση." Ο Καπετάνιος Watson βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία από τις 22 Ιουλίου όταν έχασε την εγγύηση του και αναχώρησε από τον κατ' οίκον περιορισμό του στην Γερμανία για να αποφύγει την έκδοση του στις ψεύτικες κατηγορίες στην Κόστα Ρίκα και στην Ιαπωνία.

Ο διευθυντής στην Αυστραλία Jeff Hansen δήλωσε, "Αυτός είναι ο δυνατότερος μας στόλος μέχρι τώρα, με τέσσερα πλοία και περισσότερα από 100 άτομα διεθνώς στο πλήρωμα εκπροσωπώντας 23 χώρες για να υπερασπιστούν το Καταφύγιο των Φαλαινών του Νότιου Ωκεανού. Η Αποστολή Μηδενική Ανοχή θα είναι η καλύτερα εξοπλισμένη και πιο αποτελεσματική εκστρατεία της Sea Shepherd μέχρι σήμερα. Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία της Sea Shepherd - δεν έχουμε καμία ανοχή για τους λαθραίους φαλαινοθήρες. Ο σκοπός μας αυτόν τον χρόνο είναι το 100%. Επρόκειτο να προσπαθήσουμε να τους εμποδίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή την χρονιά την πρώτη που θα έχουν μηδενικούς θανάτους."

"Δεν έχουμε υπάρξει δυνατότεροι και οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες δεν έχουν υπάρξει ασθενέστεροι, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας και τις αδυναμίες τους και χρειάζεται να μεταφέρουμε αυτή την καμπάνια σπίτι της - στην Ιαπωνία," είπε ο Καπετάνιος Watson.




       Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Μηδενική Ανοχή (Zero Tolerance) για περισσότερες πληροφορίες για την Καμπάνια Υπεράσπισης των Φαλαινών της Ανταρκτικής 2012-2013.

Κανένα σχόλιο