Αρχειοθήκη ιστολογίου

Νέα από το Μέτωπο

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013



Ιανουάριος 2013

1η Ιανουαρίου – Ελλάδα

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Δεκέμβρη 2012 σπάστηκαν η τζαμαρία και το φορτηγάκι χασάπικου στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, πετάχτηκε μπογιά και γράφτηκε με σπρέυ “Το κρέας είναι δολοφονία”.

Ενάντια σε κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση, μέχρι την αναρχία.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

1η Ιανουαρίου – Καναδάς

Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει ξανασυμβεί ποτέ πριν. Το προηγούμενο βράδυ, το γουναράδικο Speiser Furs, στο Βανκούβερ δέχθηκε εν αγνοία μας επίσκεψη από δύο διαφορετικούς πυρήνες του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων. Πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί ότι άτομα πήγαν στο μπροστινό τμήμα του καταστήματος να βάλουν κόλλα στις κλειδαριές και να κολλήσουν φυλλάδια, όσο εμείς βρισκόμασταν στο πίσω τμήμα του καταστήματος χρησιμοποιώντας υποδερμικές βελόνες για να ρίξουμε μια αποκρουστική ουσία στο εσωτερικό του καταστήματος μέσα από τις χαραμάδες της πόρτας. Προς τον άλλον πυρήνα, παρότι δεν έχουμε ιδέα ποιοι είσαστε, ελπίζουμε ότι οι συνδυασμένες προσπάθειες μας αυτών των δράσεων θα κλείσουν τις πόρτες από το σπίτι της φρίκης οριστικά. Πόσο ρομαντικό θα ήταν να είχαμε διασχίσει αυτά τα μονοπάτια. Αυτή ήταν η δεύτερη μας επίθεση αυτήν την εβδομάδα. Τρείς μέρες νωρίτερα κάναμε το ίδιο στο κατάστημα Max Mara. Υπολογίζουμε αρκετά χιλιάδες δολάρια ζημιά και δεκάδες κατεστραμμένα σακάκια. Αυτό είναι ό,τι παίρνουν για τα σφαγμένα ζώα για τη γούνα τους στις βιτρίνες τους.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων Βανκούβερ

2 Ιανουαρίου – Αγγλία

Από indymedia Αγγλίας

Ξεκινήσαμε το 2013 με μία επίθεση στη μπροστινή είσοδο του κτιρίου του Ζωολογικού κήπου του Μπρίστολ. Όλα τα γυάλινα μπροστινά παράθυρα και πόρτες σπάστηκαν. Στο χώρο και την επιγραφή «Bristol Zoo» πετάχτηκαν μπογιές, όπως και στο εσωτερικό του κτιρίου. «Λευτεριά» γράφτηκε στο μπροστινό τμήμα.

Οι ζωολογικοί κήποι προβάλλονται ως υπέρμαχοι της διατήρησης αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η «διατήρηση» τους είναι μέρος της ίδιας αλαζονικής υποκριτικής νοοτροπίας που τοποθετεί τους ανθρώπους ξεχωριστά και ανώτερους από τα υπόλοιπα έμβια όντα και τους στόχους της κυριαρχίας και την υποταγή της φύσης. Άγρια πλάσματα κυνηγιούνται, με κάποια να έχουν εξαφανιστεί, εκμεταλλεύονται και οι συνήθειές τους ρημάζονται. Τα μερικά που είναι αρκετά τυχερά να «σωθούν» τοποθετούνται σε κλουβιά και αυτό παρουσιάζεται ως δήθεν προστασία και βοήθειά τους.

Οι ζωολογικοί κήποι υποστηρίζονται ως προπύργια της εκπαίδευσης. Μπορεί να γνωρίζουμε ό,τι θα έπρεπε να ξέρουμε για το ένα ή για το άλλο πλάσμα εκτός από το πώς να τους δείξουμε το βασικό σεβασμό. Αυτό που πραγματικά διδάσκεται στους ανθρώπους είναι ότι τα μη ανθρώπινα ζώα είναι εδώ για τη δική μας ψυχαγωγία και ότι όλος ο μη ανθρώπινος κόσμος υπάρχει μόνο για να τον χρησιμοποιούμε. Η ανάγκη των ανθρώπων να δουν και να δοκιμάσουν κάτι άγριο είναι πολύ εμπορεύσιμη και εκμεταλλεύσιμη. Πίσω από όλες τις ρητορείες και την επανεφεύρεση των ζωολογικών κήπων βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα όπως γίνεται πάντα όταν έχουμε χρήματα και κέρδος με όλα τα αναγκαία μέσα. Όπως βλέπουμε μέσα από την προσεκτικά κατασκευασμένη εικόνα τους, δεν υπάρχει καμία υπεράσπιση τέτοιων ιδρυμάτων σκλαβιάς που υιοθετούν λόγους εναντίον μας στο να τους επιτεθούμε.

Στους ζωολογικούς κήπους, οι άνθρωποι συνηθίζουν την αναγκαιότητα και την επιθυμία των κλουβιών. Όταν ελεύθερα ζώα, πηγαινοέρχονται στα κλουβιά τους και κοιτάνε ανέκφραστα πίσω από τις μπάρες είναι μια θλιβερή αντανάκλαση της δικής μας αιχμαλωσίας.

Με αυτήν τη μικρή αλλά επιτυχημένη δράση χαράξαμε μια γραμμή στην άμμο ανάμεσα σε μας και στον εξουσιαστή κάθε πλάσματος συμπεριλαμβανόμενων των εαυτών μας.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς υπάρχει μια παράδοση σε όλον τον κόσμο για δράσεις ενάντια στο σωφρονιστικό σύστημα και ένδειξης αλληλεγγύης στους φυλακισμένους. Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε αυτήν την παράδοση στο πνεύμα της ολικής απελευθέρωσης για τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα το ίδιο. Επίσης, δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε τη βία που ασκείται από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών έξω από τις φυλακές Horfield τα τελευταία χρόνια την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιθέσεις όπου και όταν δεν το περιμένουν. Δενμπορεί ποτέ να μην είναι πουθενά και ποτέ δε θα δεχθούμε την αιχμαλωσία ή τη φυλάκιση οποιουδήποτε είδους. Αφιερώνουμε αυτή τη δράση στους φυλακισμένους αναρχικούς Marco Camenisch, Cristobal Franke ‘Mono’ και Osman Evcan.

3 Ιανουαρίου – Ιταλία

Σημείωση: Το Bite Back έχει πληροφορηθεί ότι ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν σε σχέση με αυτή την δράση έχει δεσμούς με φασιστικές ομάδες. Το Bite Back συμφωνεί πλήρως με την δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Informa-Azione, παρακάτω είναι αποσπασματικά το συμπέρασμα:

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ντόμπροι στην άρνηση κάθε φασιστικής διείσδυσης στο κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων. Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το είδος αυταρχικών και προκατειλημμένων ιδεολογιών μεταξύ των ανθρώπων είναι σε πλήρη αντίθεση με την αντίληψη μας για την απελευθέρωση των ζώων, η οποία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας και καταπίεσης των έμβιων όντων.

Ενώ συμφωνούμε με τις δράσεις για τις οποίες κατηγορούνται, εμείς για προφανείς λόγους δεν ενδιαφερόμαστε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, ούτε να τους κατανοήσουμε.

Αυτό το περιστατικό πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για έναν περαιτέρω προβληματισμό για τα άτομα και τις ομάδες στο κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων σχετικά με το πώς να βρουν νέες στρατηγικές και πώς να εμβαθυνθεί το περιεχόμενο μας, έτσι ώστε να μην αφήνουμε χώρο για αμφιβολίες και ασάφειες. Ο στόχος είναι να επιβεβαιωθούν, για ακόμα μία φορά, οι ελευθεριακές ρίζες του αγώνα μας.



4 Ιανουαρίου – Ισπανία


Υπήρχαν πολλές όμορφες σακούλες σκουπιδιών κοντά σε δυο μέρη τα οποία πουλάνε θάνατο.

Τι καλύτερο από το να τις σκίσουμε και να τους πετάξουμε τα σκουπίδια;

Τα καταστήματα δεν ανοίγουν στις 2 Γενάρη λόγω της εθνικής-καθολικής δραστηριότητας, διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν τα βρωμερά σκατά.

Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, απελευθέρωση των ζώων. Θάνατος στο σπισισμό, ζήτω η αναρχία.

5 Ιανουαρίου – Γερμανία


12.12.2012 Borken (Γερμανία):

Ένας κυνηγετικός πύργος αναποδογυρίστηκε κοντά στο Μπόρκεν. Οι ακτιβιστές έριξαν κάτω τον πύργο με ένα σχοινί. Η ζημιά είναι αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Επιπλέον 4 ακόμα κυνηγετικοί πύργοι καταστράφηκαν κοντά στο Hatzfeld-Eifa (Γερμανία). Η ζημιά ήταν, επίσης, αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Όλοι οι κυνηγετικοί πύργοι καταστράφηκαν με αλυσοπρίονα.

6 Ιανουαρίου – Αυστραλία



Αναφορά στο Animal Liberation Victoria:

Η ALV διεξήγαγε έρευνα σε ένα εκτροφείο ελευθέρας βοσκής γαλοπουλών στη βόρεια Βικτώρια. Ο σχεδιασμός των υπόστεγων και η απουσία χώρων για κλουβιά καθιστούσε αδύνατο για τα πουλιά να κινούνται μέσα-έξω στο χώρο.

7 Ιανουαρίου – Ιταλία



31/12: Μερικοί άνθρωποι γιορτάζουν το τέλος ενός απαίσιου χρόνου, αντισταθμίζοντας την αποξένωση τους με ψευδή και προσχεδιασμένα θεάματα. Αυτή είναι μία από τις πολλές γιορτές που έχουν δημιουργηθεί από τον καπιταλισμό για να αυξάνονται τα κέρδη τους και για να γίνεται πιο υποφερτή η κατάσταση της εθελοντικής σκλαβιάς τους.

Αλλά υπάρχουν πλάσματα που δεν επιλέγουν τις αλυσίδες τους και των οποίων τα σώματα εξαλείφονται ή εμπορευματοποιούνται για τη λειτουργία του συστήματος: Τα ζώα στα εκτροφεία, στους ζωολογικούς κήπους, στα εργαστήρια, οι κρατούμενοι στις φυλακές, στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στα ψυχιατρεία, οι γηγενείς πληθυσμοί που καταπιέζονται από την προέλαση της προόδου, οι άνθρωποι κάτω από τις βόμβες των δημοκρατικών δυτικών κρατών, οι ζωές που καταστράφηκαν από τη φυλετική βία και ούτω καθεξής.

Εμείς δε γιορτάζουμε με εντολές αλλά χαιρόμαστε με κάθε δράση που ανοίγει μια ρωγμή στην καθεστηκυία τάξη, με κάθε πράξη εκδίκησης και αντίστασης.

Για το λόγο αυτό, το βράδυ της 31/12 αποφασίσαμε να γιορτάσουμε με το δικό μας τρόπο, κάνοντας επίθεση σε ένα κρεοπωλείο στο Μιλάνο (Ιταλία), μπλοκάροντας τις κλειδαριές με υγρό άνθρακα, πετάξαμε μπογιά στην είσοδο, καταστρέψαμε την επιγραφή και σπάσαμε 4 παράθυρα με σφυριά.

Ατομικότητες που τείνουν στο σαμποτάζ

8 Ιανουαρίου – Γερμανία



Στις 3 Ιανουαρίου 2013, ακτιβιστές επιτέθηκαν σε ένα κατάστημα με είδη γούνας και δερμάτινα στο κέντρο του Βερολίνου. Το κατάστημα είναι υπεύθυνο για την εκμετάλλευση αμέτρητων πλασμάτων, έτσι το μπροστινό του μέρος καλύφθηκε από μπογιές, αφήνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ‘Tiere haben Rechte – ALF’ (Τα ζώα έχουν δικαιώματα – Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων).

Σε αλληλεγγύη με τους ακτιβιστές του ‘Boehringer’, οι οποίοι έκαναν κατάληψη σε εργαστήριο πειραμάτων σε ζώα το 2009.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

9 Ιανουαρίου – Καναδάς

Ανώνυμη ανάληψη από Puget Sound Anarchists:

Αργά το βροχερό βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, ένας πυρήνας του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων επιτέθηκε σε ένα μη φυλασσόμενο ταχύπλοο σκάφος της αστυνομίας με βόμβες μολότοφ. Αυτό το ταχύπλοο ήταν σταθμευμένο εκεί για να εκφοβίσει ή να παρακάμψει μελλοντικές επιθέσεις στην κατοικία της Megan Halprin ή στα γουναράδικα Snowflake των οποίων είναι ιδιοκτήτρια. Ωστόσο, η αυξημένη αστυνομική παρουσία δε θα σταματήσει τις χαριτωμένες και επιτυχημένες επιθέσεις μας. Δεν κάνουμε λάθος, αυτό είναι πόλεμος. Είναι ένας πόλεμος ενάντια τις γούνες. Είναι ένας ταξικός πόλεμος. Η ελίτ και η αστυνομία είναι οι εχθροί και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καταπίεση θα έρθει, είτε είναι με τη μορφή των συλλήψεων, παρενοχλήσεων από το φασιστικό κράτος, είτε με τον πρώην σύντροφο που επιστρέφει καταδότης. Πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί και ενωμένοι. Εάν κάποιος είναι καταδότης, είναι ένα στοιχείο του κράτους και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός. Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων είναι ζωντανό και καλά. Megan Halprin, ποτέ δε θα είσαι ασφαλής. Η αστυνομία ποτέ δεν είναι ασφαλής. Πρέπει να μας περιμένετε.

10 Ιανουαρίου – Γερμανία



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέντε κυνηγητικοί πύργοι καταστράφηκαν κοντά στην πόλη Leichlingen μεταξύ 25 και 26 Δεκέμβρη. (φωτογραφία: Polizei Rheinisch Bergischer Kreis)

11 Ιανουαρίου – Γερμανία



Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ένας κυνηγετικός πύργος καταστράφηκε ολοσχερώς από εμπρησμό, αργά στις 30 Δεκεμβρίου, κοντά στο δήμο της Velpke, στην Κάτω Σαξονία. (φωτογραφία: Wolfsburger Allgemeine)

12 Ιανουαρίου – Αγγλία

Combe Haven. 7-8 Ιανουαρίου 2013

Δρώντας αλληλέγγυα με την καμπάνια εναντίον του δρόμου που συνδέει το Bexhill με το Hastings, ακτιβιστές σαμπόταραν τις προσπάθειες των εργολάβων να αναγκάσουν τα άγρια ζώα της περιοχής να μεταναστεύσουν από το χώρο του σχεδιαζόμενου δρόμου.

Πλέγμα από σύρμα και ξύλινες πόρτες κάλυπταν όλες τις εισόδους σε κάθε φωλιά ασβού στην περιοχή εκτός από μία, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους ασβούς να μετακινηθούν προς φωλιές έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους πριν την εποχή αναπαραγωγής. Το πλέγμα και οι πόρτες που περικύκλωναν τις φωλιές των ασβών διαλύθηκαν για να ενθαρρύνουν τους ασβούς να μείνουν στην κατοικία που επιθυμούν.

Για τον ίδιο στόχο, είχαν επίσης τοποθετηθεί από τους εργολάβους δίχτυα για σαλαμάνδρες και πλαστικά παραπετάσματα καρφωμένα με πασσάλους κατά μήκος του δρόμου, δύο μέτρα κάτω και πάνω από το έδαφος, αναγκάζοντας τις σαλαμάνδρες, έντομα και άλλα μικρά ζώα να φύγουν από την περιοχή. Επομένως, και αυτά τα δίχτυα δέχτηκαν επίθεση, τραβήχτηκαν από το έδαφος και καταστράφηκαν.

Αυτές οι πράξεις όχι μόνο θα επιτρέψουν στα άγρια πλάσματα να υπάρξουν εκεί που επιθυμούν αλλά θα καθυστερήσουν και την κατασκευή του δρόμου καθώς οι εργολάβοι προσπαθούν να περάσουν την ανόητη καταστροφή των κατοικιών των ζώων και του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος ως κάτι οικολογικό με το “να χαρίζουν στα ζώα τη ζωή τους” με αυτόν τον τρόπο και δε μπορούν να προχωρήσουν στην κατασκευή του δρόμου μέχρι να πουν ότι είναι σίγουροι ότι τα άγρια ζώα έχουν μεταναστεύσει από την περιοχή της οικολογικής καταστροφής.

Αφού γίναμε μάρτυρες του τρόμου των επιθεωρητών όταν αντιλήφθηκαν τα κατεστραμμένα δίχτυα, αυτές οι πράξεις σαμποτάζ θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν σε ένταση μέχρι αυτοί που διαλέγουν την ευκολία και το κέρδος από τη ζωή να υποφέρουν τουλάχιστον ισάξια στον αγώνα τους για απόλυτο έλεγχο και καταστροφή του φυσικού κόσμου.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων / Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης

13 Ιανουαρίου – Γερμανία

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, στο Βερολίνο, το γουναράδικο ‘Pelz-Ebel’ δέχθηκε επίσκεψη από ακτιβιστές. Το μπροστινό του μέρος γράφτηκε με συνθήματα «H γούνα είναι φόνος», γεμίστηκαν οι κλειδαριές με κόλλα και μια πέτρα έσπασε ένα παράθυρο. Οι λιανοπωλητές γούνας προωθούν την άρρωστη κακοποίηση των γήινων αδελφών μας η οποία διεξάγεται πίσω από κλειστές πόρτες και ψηλούς φράχτες. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε τέτοιες εξουσιαστικές τάσεις!
Σε αλληλεγγύη με τα άτομα σε όλον τον κόσμο, που δουλεύουν σε καταφύγια ζώων κάθε μέρα.

Χαιρετισμούς σε αυτούς που αγωνίζονται!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

14 Ιανουαρίου – Χιλή



Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Agrosuper, στις 2 Ιανουαρίου 2013, στις 11.30μμ, στο κέντρο του Σαντιάγο. Άμεση επίθεση ενάντια στην αστική τάξη και σε όσους την υποστηρίζουν. Επιλέξαμε να στοχοποίησουμε αυτήν τη μητρική εταιρεία, επειδή ελέγχει τη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και ανήκει στο Gonzalo Vial, έναν επιχειρηματία, ο οποίος οφείλει πολλή από την περιουσία του στην εποχή της διδακτορίας του Πινοσέτ. Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των ανθρώπων της Freirina, οι οποίοι συνεχίζουν την αντίσταση στα σχέδια του Vial. Η βόμβα και τα θραύσματα της είναι ένα σαφές μήνυμα για εσένα, Vial: ‘Σε έχουμε στο στόχαστρό μας’.

5 χρόνια μετά τη δολοφονία του πολεμιστή Matías Catrileo – Ο θάνατος σου δεν ήταν μάταιος. Μίσος και εκδίκηση για τους δολοφόνους μαχαιροβγάλτες!

Ελευθερία στους φυλακισμένους της υπόθεσης Security!!!

Εμπρηστική Ταξιαρχία Mauricio Morales

16 Ιανουαρίου – Γερμανία

Το βράδυ στις 13/1/2013, δυο γουναράδικα δέχθηκαν επίθεση στο κέντρο του Βερολίνου: τα καταστήματα Lederversand και Leder-Schmidt. Στο πρώτο, η κλειδαριά γέμισε με κόλλα, τα πλακάκια και η επιγραφή υπέστησαν βανδαλισμούς και αφήσαμε το μήνυμα στα παράθυρα PELZ IST MORD (Η γούνα είναι φόνος).

Στο δεύτερο κατάστημα, αφήσαμε το ίδιο μήνυμα στους καθρέφτες και πετάξαμε κόκκινη μπογιά, για να τους υπενθυμίσουμε ότι τα κέρδη τους τα κάνουν από το αίμα αθώων ζωών.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

18 Ιανουαρίου – Αγγλία

Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 15-16 Ιανουαρίου, ανοίχτηκαν κλουβιά και περίπου 1200 μινκ ελευθερώθηκαν από εκτροφείο γούνας στη Dovera (επαρχία της Cremona). Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου είπε ότι η ζημιά δεν καλύπτεται από την ασφάλιση.

23 Ιανουαρίου – Ιταλία

Μια νύχτα του Γενάρη, περπατήσαμε αρκετά τετράγωνα της Ρώμης, κάνοντας χτυπήματα σε μαγαζιά που συνδέονται με διάφορους τρόπους με την εκμετάλλευση των ζώων: κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, καταστήματα με δερμάτινα είδη και ένα κατάστημα που πουλάει ερπετά και ψάρια. Η ζημιά έγινε με ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τη φύση του κάθε στόχου και τις συνθήκες στις οποίες βρεθήκαμε (παρουσία καμερών, αυτοκινήτων ή περαστικών κ.α). Σε ορισμένες περιπτώσεις, περιοριστήκαμε στην τοποθέτηση κόλλας στις κλειδαριές, σε άλλες αφήσαμε ένα γραπτό μήνυμα. Στο χασάπικο και στο κατάστημα με τα ψάρια πετάξαμε μέσα καπνό με χρώμα για να λερώσουμε τους τοίχους και τους πάγκους. Στο κατάστημα με τα ψάρια σπάσαμε με σφυρί την τζαμαρία. Επίσης, σπάσαμε τα παράθυρα και τρυπήσαμε τα λάστιχα σε βαν που ανήκει σε εταιρεία κρεάτων.

Για όλα τα φυλακισμένα, καταπιεσμένα, βασανισμένα, και σκοτωμένα ζώα και για τη μητέρα γη που βιάζεται από ανθρώπινα χέρια.

Για εκείνους που εξακολουθούν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων – Βίγκαν Χούλιγκανς

24 Ιανουαρίου – Σουηδία

Το βράδυ της 24ης Γενάρη σπάστηκαν τα παράθυρα του εστιατορίου Svampens gatukök στο Ορέμπρο.
Θα επανερχόμαστε για όσο διάστημα συνεχίζετε να συνεισφέρετε στη θανάτωση εκατομμυρίων αισθανόμενων όντων!

Djurens Befrielsefront

25 Ιανουαρίου – Χιλή

Μετάφραση από contra-info



“Στη μόνιμη πρακτική ανατροπής για τον κοινωνικό πόλεμο”

Ο υπερπατριώτης Γερμανός Φρήντριχ Γκρομπ Μπέζλερ εγκαταστάθηκε σε απαλλοτριωμένα εδάφη μετά την Ειρήνευση της Αραουκανίας (!) κι έγινε δεκτός από το χιλιανό κράτος και τις Πατριωτικές Λίγκες της Χιλής ως άποικος της κοινότητας Λα Ουνιόν, στην επαρχία Λος Ρίος (στην κεντρική Χιλή). Η αρπαγή αυτών των εδαφών ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 70 χρόνια διαμέσου της βίαιης επιβολής που συνεχίστηκε για κάμποσες δεκαετίες, με κύριους υπαιτίους αφενός τους Αουγκούστο και Τεόφιλο Γκρομπ – παππού και πατέρα αντίστοιχα του Αουγκούστο Γκρομπ Φουχς, σημερινού προέδρου της εταιρείας Colún και του αδερφού του ονόματι Ρομπέρτο Γκρομπ Φουχς, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου κοινοτάρχη της Λα Ουνιόν με το φασιστικό κόμμα Συμμαχία για τη Χιλή κι αφετέρου τις συμμορίες του Έκτορ Κάρο, του Αουγκούστο Πινοσέτ, αλλά και τις αποκαλούμενες «δημοκρατικές κυβερνήσεις» που εφαρμόζουν το κράτος δικαίου!

Σε αυτά τα εδάφη εγκαθιδρύθηκε η πανίσχυρη αυτοκρατορία των Γκρομπ, μέσω των αγροβιομηχανικών εταιρειών Sociedad Industrial Teófilo Grob S.A., το γεωργικό και γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Colún, την αγροκτηνοτροφική μονάδα El Pilar, ανάμεσα σε τόσες άλλες.

Γι’ αυτό επιτεθήκαμε εναντίον της καπιταλιστικής επιχείρησης Colún, εχθρού του λαού των Μαπούτσε και όλων των εκμεταλλευόμενων του κόσμου!

Πιστεύουμε ότι μοναδική αλληλεγγύη είναι η ίδια η δράση που ξεπερνά τη νομιμότητα και αποβαίνει εχθρική έναντι οποιασδήποτε εξουσίας! Θρυμματίζοντας την κοινωνική τους ειρήνη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Είμαστε εχθροί του χιλιανού κράτους και όλων των κρατών ανεξαιρέτως και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πατρίδες, ούτε σύνορα, χωρίς τίποτε απ’ όσα μας νεκρώνουν.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλους/όλες τους/τις αξιοπρεπείς αιχμάλωτους/-ες του πλανήτη-φυλακή, που με αποφασιστικότητα και θάρρος αντιστέκονται στα καθεστώτα εξόντωσης. Ειδικότερα χαιρετίζουμε τον Στέφανο Φόσκο και την Ελίζα Ντι Μπερνάρντο, αναρχικούς απαχθέντες από το ιταλικό κράτος και ενεργούς αλληλέγγυους στο λαό των Μαπούτσε.

Στέλνουμε επίσης τους χαιρετισμούς μας στους κρατουμένους της «υπόθεσης σεκιούριτι»: Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν.

Στη μνήμη του Ματίας Κατριλέο. Λευτεριά στο Σελεστίνο Κόρδομπα! Για την ωραία φυγή του Χανς Νιεμέγερ.

Amulepe Taiñ Weychan
Ο αγώνας μας συνεχίζεται
Για την παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα
Για τη συνολική απελευθέρωση

Με όλη τη μαγεία του Νότου,
Ετερογενής Φράξια Ελευθεριακών Μαχητών (FHWL)

• Ως Ειρήνευση της Αραουκανίας αναφέρεται ο πόλεμος συντριβής και πολιτιστικής αφομοίωσης που διεξήγαγε το χιλιανό κράτος από το 1861 έως το 1883 εναντίον των ανυπότακτων Ινδιάνων Μαπούτσε στα εδάφη της περιοχής της Αραουκανίας, η οποία εκτείνεται από τα όρια του ποταμού Μπίο Μπίο, στα βόρεια μέχρι τον ποταμό Τολτέν, στο νότο.

• Ο Σελεστίνο Κόρδομπα [Celestino Córdova], καταγωγής Μαπούτσε, προφυλακίστηκε στις 11 Γενάρη 2013 με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, κατηγορούμενος για συμμετοχή στον εμπρησμό της βίλας του τσιφλικά Πίο Σέκο στις 23 Δεκέμβρη 2012, καθώς και με εκκρεμή έρευνα εις βάρος του σχετικά με την πυρπόληση της βίλας της οικογένειας τσιφλικάδων Λούτσινγκερ-ΜακΚέι στις 4 Γενάρη 2013, που επέφερε το θάνατο του ομώνυμου ζεύγους.

• Ο 38χρονος καθηγητής κοινωνιολογίας Χανς Νιεμέγερ είχε συλληφθεί το βράδυ της 30ής Νοέμβρη 2011 κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας BCI, επί της λεωφόρου Μακούλ στο Σαντιάγο, λίγο μετά την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο ίδιο υποκατάστημα. Λίγες μέρες μετά, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια ομάδα άμεσης δράσης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο περαστικός που συνελήφθη δεν είχε καμία σχέση με τη δράση. Μετά από μερικούς μήνες, η εισαγγελία αναβάθμισε τις κατηγορίες εναντίον του Χανς Νιεμέγερ, κατηγορώντας τον βάσει ανυπόστατων στοιχείων για συμμετοχή σε τρεις ακόμη εκρηκτικές επιθέσεις. Ύστερα από επανειλημμένες αιτήσεις, διακόπηκε η προφυλάκιση του Χανς και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά το μέτρο επρόκειτο να διαρκέσει μόνο για λίγο: Σύντομα απειλήθηκε με επαναπροφυλάκισή του. Έτσι, απ’ τις αρχές Δεκέμβρη του 2012, λίγες μέρες πριν μπει ξανά στα κελιά, ο Χανς Νιεμέγερ βγήκε στην παρανομία καταφέρνοντας να δραπετεύσει απ’ τον κατ’ οίκον περιορισμό.

28 Ιανουαρίου – Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 20ης Γενάρη 2013, δέχτηκε επίθεση pet-shop στο κέντρο της Αθήνας. Η μπροστινή τζαμαρία σπάστηκε με προσοχή (έτσι ώστε να μην προκληθεί καμιά ζημιά στα φυλακισμένα ζώα) κι επίσης βάφτηκε με κόκκινη μπογιά.

Μέχρι κάθε κλουβί να καεί ολοσχερώς.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

30 Ιανουαρίου – Γερμανία

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στις 13 Ιανουαρίου ένας υπό κατασκευή αχυρώνας στο Ehrenkirchen, κοντά στην πόλη του Freiburg, πυρπολήθηκε. Ο άδειος αχυρώνας θα στέγαζε σύντομα 12.000 κοτόπουλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν σκοπό να καταστρέψουν τελείως τον αχυρώνα, αλλά η φωτιά δεν εξαπλώθηκε. Η ζημιά υπολογίζεται στα 25.000 ευρώ.

31 Ιανουαρίου – Γερμανία

Στις 24 Ιανουαρίου , ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επιτέθηκαν στη δημόσια κατασκευαστική αρχή της πόλης Celle. Όλα τα παράθυρα σπάστηκαν και γράφτηκε το μήνυμα “bis alle frei sind” (“μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι”). Η δημόσια κατασκευαστική αρχή έχει την ευθύνη για τα βιομηχανικά εκτροφεία που χτίζονται στην περιοχή και επιπλέον είναι υπεύθυνη για την ποινικοποίηση των ακτιβιστών για την απελευθέρωση των ζώων. Στην ανάληψη ευθύνης οι ακτιβιστές έγραψαν: «Κάθε σπασμένο παράθυρο είναι μια απάντηση στην καταπίεση σας ενάντια στα ζώα και τους οικο-ακτιβιστές. Μπορείτε να μας κατηγορήσετε, μπορείτε να μας φυλακίσετε αλλά δε μπορείτε να μας σταματήσετε!». Η ανάληψη ευθύνης για τη δράση έγινε στο όνομα Christian Portillo, ένα μικρό αγόρι στην Αργεντινή το οποίο δηλητηριάστηκε από τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται από τις ζωικές κτηνοτροφικές εταιρίες.



Πηγή πρωτότυπου: Bite Back

Κανένα σχόλιο