Αρχειοθήκη ιστολογίου




Η 11η Ιουνίου έχει οριστεί διεθνώς ως ημέρα αλληλεγγύης για όλους τους συντρόφους μας που θα περάσουν χρόνια μέσα στα κρατικά κολαστήρια λόγω της ανατρεπτικής τους δράσης, της προσπάθειας τους να μεταβάλλουν την υπάρχουσα κατάσταση και της άρνησης συμβιβασμού τους με το καθεστώς εξουσίας, βασανισμού και εκμετάλλευσης.
Στις Η.Π.Α δυο ακτιβιστές για την απελευθέρωση των ζώων, των ανθρώπων και της φύσης, ο Eric McDavid και η Marie Mason συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2006 και το Σεπτέμβριο του 2008 αντίστοιχα. Στη Marie αποδόθηκε η κατηγορία της καταστροφής περιουσίας για μια εμπρηστική επίθεση σε ένα εργαστήριο GMO ενώ στον Eric, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο αποδόθηκε η κατηγορία της συνομωσίας για ζημίωση και καταστροφή περιουσίας με φωτιά και εκρηκτικά. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι 22+ χρόνια, μια συνθήκη μακροχρόνιων ποινών που είναι πολύ συχνή για τους πολιτικούς κρατούμενους. Το κράτος σε μια προσπάθεια να καταστείλει και να τρομοκρατήσει όποιον πολεμά για την καταστροφή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, δημιουργεί τρομονόμους, κατονομάζει ως νούμερο 1 εσωτερική απειλή στις ΗΠΑ τους αγωνιζόμενους για τα δικαιώματα των ζώων και της φύσης (ALF και ELF), απομονώνει και εκδικείται αναρχικούς για την πολιτική τους ταυτότητα.
Η Marie και ο Eric καθ’ όλη τη διάρκεια των ανακρίσεων και των δικαστηρίων στα οποία υποβλήθηκαν, κράτησαν αξιοπρεπή στάση αρνούμενοι την οποιαδήποτε συνεργασία με το αμερικάνικο κράτος. Η επιλογή του κράτους προς τη στοχοποίηση και τον εγκλεισμό των δυο συγκεκριμένων ατόμων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Η Marie Mason συμμετείχε για πολλά χρόνια σε αγώνες και δράσεις για το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, συμμετείχε στην επιμέλεια πολλών ριζοσπαστικών εκδόσεων και σε αντι-αναπτυξιακούς αγώνες για την απελευθέρωση της φύσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την κατέδωσε στο FBI ένας κοντινός φιλος της. Ο Eric McDavid επίσης ήταν μια «σωστή» επιλογή του κράτους λόγω του πάθους του για μη συμβιβασμό με την υπάρχουσα κατάσταση. Η αστυνομία χρησιμοποίησε κρατικό πληροφοριοδότη για να ελέγχει τις δράσεις και τις κινήσεις του. Η κατηγορία που του έχει προσαφθεί είναι για “έγκλημα σκέψης” καθώς δεν υπάρχει συλλογή αποδείξεων για τίποτα υπαρκτό από όσα κατηγορείται.
Η καταστολή αναρχικών είναι κάτι που επιχειρείται και στην Ελλάδα. Η εφαρμογή του τρομονόμου συντέλεσε στις προφυλακίσεις ατόμων χωρίς αποδείξεις, τη χρήση DNA, τη δημοσίευση φωτογραφιών και την επικείμενη διαπόμπευση ατόμων που έχουν συλληφθεί τυχαία σε πορείες. Άτομα έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επαναστατικές οργανώσεις για τις όποιες δεν έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη, με μόνη αφορμή τη πολιτική τους ταυτότητα και τις φιλικές τους σχέσεις, έχουνε κληθεί για διπλά δικαστήρια για την ίδια υπόθεση και έχει υπάρξει ποινικοποίηση του λόγου (όπως έγινε με τα φυλακισμένα μέλη της ΕΟ ΣΠΦ και του ΕΑ) και σύντροφοι έχουν συλληφθεί για παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Flashfm, Sportfm).
Σε αυτούς τους πιο επιτακτικούς από ποτέ καιρούς η αλληλεγγύη μας προς κάθε σύντροφο που βιώνει τον εγκλεισμό δεχόμενος την κρατική βαρβαρότητα είναι ένα από τα πιο δυνατά μας όπλα απέναντι στην στοχοποίηση του αναρχικού χώρου ως εσωτερική απειλή. Είμαστε δίπλα στους κρατούμενους που αντιμετωπίζουν την αιχμαλωσία ως αποτέλεσμα των ανυποχώρητων επιλογών τους και δημιουργούμε γέφυρες αντίστασης, επικοινωνίας και ενός κοινού αγώνα εντός και εκτός των τειχών έως ότου καταστρέψουμε τελειωτικά και οριστικά τις φυλακές.
Αλληλεγγύη στην Όλγα Οικονομίδου, που της έχει επιβληθεί από τις 4/5 πειθαρχική ποινή απομόνωσης για την άρνησή της να υποστεί σωματικό έλεγχο.
Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους
Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά-κλουβιά
Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή
Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση

Κανένα σχόλιο