Αρχειοθήκη ιστολογίου


Το ακόλουθο κείμενο είναι γραμμένο από τον πολιτικό κρατούμενο Michael "Cetewayo" Tabor, μέλος των Μαύρων Πανθήρων. Γεννήθηκε το 1946 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και το 1970 έγραψε αυτή την μπροσούρα στην Ζαμπία που ήταν εξόριστος από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου και πέθανε τον Οκτώβρη του 2010. Η μετάφραση έγινε από το Ferae Naturae.


Ι.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 Πρόσφατα στην Μαύρη συνοικία του Harlem ένα δωδεκάχρονο μαύρο αγόρι δολοφονήθηκε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Λιγότερο από δύο βδομάδες αργότερα ένα δεκαπεντάχρονο μαύρο κορίτσι συνάντησε την ίδια τραγική μοίρα. Στην διάρκεια του έτους 1969 στην πόλη της Νέας Υόρκης μόνο, υπήρχαν πάνω από 900 θάνατοι που προέκυπταν από εθισμό στα ναρκωτικά. Από αυτούς, οι 210 ήταν νεαροί που κυμαίνονται στις ηλικίες από 12 εώς 19. Από τους παραπάνω από 900 νεκρούς, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Μαύροι και Πορτορικανοί. Εκτιμάτε ότι υπάρχουν το λιγότερο 25.000 νέοι εθισμένοι στα ναρκωτικά στην Νέα Υόρκη - και αυτή είναι μια μετριοπαθής εκτίμηση. 
Ο εθισμός στα ναρκωτικά στα αποικιακά γκέτο της Αμερικής έχουν αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα για πάνω από 15 χρόνια. Η χρήση του είναι τόσο διαδεδομένη που μπορεί να ερμηνευθεί ως "λοιμός" - χωρίς τον φόβο της υπερβολής. Έχει φτάσει σε επιδημικές αναλογίες, και συνεχίζει να μεγαλώνει. Αλλά έχουν περάσει μόνο λίγα χρόνια που η ρατσιστική κυβέρνηση των Η.Π.Α άρχισε να θεωρεί τον εθισμό στα ναρκωτικά "ένα ζήτημα σοβαρής ανησυχίας". Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως η αυξανόμενη ανησυχία από μεριάς της κυβέρνησης είναι αναλογική με την διάδοση του λοιμού στα άδυτα των κοινοτήτων των Λευκών της μεσαίας και της ανώτερης τάξης. Όσο ο λοιμός ήταν περιορισμένος στο γκέτο, η κυβέρνηση δεν το θεωρούσε σκόπιμο να το κρίνει σαν πρόβλημα. Αλλά αμέσως μόλις καθηγητές κολλεγίων, πολιτικοί δημαγωγοί, καπιταλιστές και βιομήχανοι άρρωστοι με το χρήμα, ανακάλυψαν πως οι δικοί τους γιοι και κόρες είχαν πέσει θύματα του λοιμού, ανακυρήχθηκε μια εικονική "κατάσταση εθνικής ανάγκης". Αυτό είναι σημαντικό, καθώς μας παρέχει μια ένδειξη για την κατανόηση του λοιμού όπως σχετίζεται με τους Μαύρους ανθρώπους.
Από το Ομοσπονδιακό Γραφείο των Ναρκωτικών, το ιερατείο, τα μέλη των ιατρικών επαγγελμάτων, τους δήθεν παιδαγωγούς και ψυχολόγους, μέχρι και τους υποδουλωμένους εξαρτημένους στην γωνία του δρόμου, οι ελπίδες για τον αποτελεσματικό περιορισμό της εξάπλωσης του λοιμού είναι αποκαρδιωτικά αμυδρές. Παρα τις αυστηρότερες ποινές φυλάκισης που προβλέπονται για όσους ορίζει ο νόμος ως 'κερδοσκόπους των ναρκωτικών' - ένας ευφεμησμός για τους παράνομους καπιταλιστές - υπάρχουν περισσότεροι έμποροι ναρκωτικών από ποτέ. Παρά τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των προγραμμάτων πρόληψης και αποκατάστασης ο λοιμός πολλαπλασιάζεται : απειλεί να καταβροχθίσει μια ολόκληρη γενιά νέων.
Ο βασικός λόγος γιατί ο λοιμός δεν μπορεί να εμποδιστεί από τα προγράμματα πρόληψης και αποκατάστασης είναι γιατί αυτά τα προγράμματα, με την αρχαϊκή, αστική Φροϋντιανή προσέγγιση και τις απραγματοποίητες θεραπευτικές κοινότητες, δεν ασχολούνται με τις αιτίες του προβλήματος. Αυτά τα προγράμματα επίτηδες καταργούν ή στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζουν επιπόλαια την κοινωνικό-οικονομική πηγή της εξαρτησης από τα ναρκωτικά. Αυτά τα προγράμματα αρνούνται υποκριτικά το γεγονός πως η καπιταλιστική εκμετάλλευση και η ρατσιστική καταπίεση είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εξάρτηση των ναρκωτικών όσον αφορά τους Μαύρους ανθρώπους. Αυτά τα προγράμματα δεν ήταν ποτέ προορισμένα να θεραπεύσουν Μαύρους εξαρτημένους. Δεν μπορούν καν να θεραπεύσουν τους Λευκούς εξαρτημένους για τους οποίους σχεδιάστηκαν.
Αυτή η φασιστική κυβέρνηση ορίζει την αιτία της εξάρτησης ως την εισαγωγή του λοιμού στην χώρα από λαθρεμπόρους. Αυτοί οι ίδιοι ακόμα παραδέχονται πως το να σταματήσουν την εισαγωγή του λοιμού είναι αδύνατο. Για κάθε κιλό (2.2 λίμπρες) ηρωίνης που κατάσχουν, τουλάχιστον 25 κιλά περνάνε από το τελωνείο. Η κυβέρνηση είναι καλά ενημερωμένη από το γεγονός πως ακόμα και αν μπορούσαν να σταματήσουν την εισαγωγή της ηρωίνης, οι έμποροι των ναρκωτικών και οι χρήστες θα έβρισκαν απλά άλλο ναρκωτικό για να πάρει την θέση της. Η κυβέρνηση είναι τελείως ανίκανη να απευθυνθεί η ίδια στις πραγματικές αιτίες της εξάρτησης των ναρκωτικών, για να πράξει έτσι θα ήταν απαραίτητη η πραγματοποίηση ενός ριζοσπαστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Η κοινωνική συνέιδηση της κοινωνίας, οι αξίες, τα ήθη και οι παραδόσεις θα έπρεπε να αλλάξουν. Και αυτό θα ήταν αδύνατο χωρίς να αλλάξει ολοκληρωτικά ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα της παραγωγής του κοινωνικού πλούτου ανήκουν και διανέμονται. Μόνο μια επανάσταση μπορεί να μηδενίσει τον λοιμό. 
Η εξάρτηση στα ναρκωτικά είναι ένα τερατώδες σύμπτωμα της κακοήθειας η οποία μαστίζει τον κοινωνικό ιστό του καπιταλιστικού συστήματος. Η εξάρτηση στα ναρκωτικά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που αναπτύσσεται οργανικά από το κοινωνικό σύστημα. Κάθε κοινωνικό φαινόμενο που προέρχεται από ένα κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές και οδηγείται από πικρές ταξικές αντιθέσεις που προκύπτουν από την ταξική εκμετάλλευση, πρέπει να εξεταστεί από μια ταξική σκοπιά.

ΙΙ.ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 Όσον αφορά τους Μαύρους ανθρώπους, τα προβλήματα μας επιδεινώνονται και παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις ως αποτέλεσμα του ρατσιστικού απανθρωπισμού του οποίου είμαστε υποκείμενα. Για να καταλάβουμε τον λοιμό όπως σχετίζεται με τους Μαύρους, πρέπει να αναλύσουμε τις επιδράσεις της καπιταλιστικής οικονομικής εκμετάλλευσης και του ρατσιστικού απανθρωπισμού.
Το στυγερό και σαδιστικό πρόγραμμα του εκμηδενισμού της ανθρωπιάς από τους Μαύρους που κινείται για πάνω από 400 χρόνια από φιλοχρήματους άρχοντες των δούλων και που συνεχίζει αμείωτο μέχρι αυτή την μερα είναι σκόπιμο και συστηματικό. Απ'την στιγμή που η πραγματικότητα της αντικειμενικής ύπαρξης μας φαινόταν να επιβεβαιώνει τα ρατσιστικά δόγματα της Λευκής υπεροχής και την αντίθεση της, της Μαυρης κατωτερότητας, και αφού στερούμασταν από την κατανόηση της κατάσταση μας, εσωτερικεύσαμε την ρατσιστική προπαγάνδα των καταπιεστών μας. Αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι ήμασταν εγγενώς κατώτεροι των Λευκών. Αυτά τα αισθήματα κατωτερότητας γέννησαν μια αίσθηση μίσους για τους εαυτούς μας το οποίο εκφράζετε μέσα από τα αυτοκαταστροφικά μοτίβα συμπεριφοράς. Η αθλιότητα της κατάστασης μας, η αίσθηση της αδυναμίας και της απελπισίας δημιούργησαν μέσα στα μυαλά μας μια προδιάθεση εναντίον της χρήσης κάθε ουσίας που παράγει ψευδαισθήσεις ευφορίας. Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα που μας καθιστά ικανούς να υποφέρουμε ειρηνικά. Έχουμε αναπτύξει ένα συγκρότημα φυγής. Αυτό το συγκρότημα φυγής είναι αυτοκαταστροφικό.
Ο αχρείος καπιταλιστής-ρατσιστής καταπιεστής εκμεταλλεύεται αυτές τις ψυχολογικές και συναισθηματικές ελλείψεις για όλα αυτά που αξίζουν. Ο καταπιεστής ενθαρρύνει την συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που είναι αυτοκαταστροφική. Τα αυτοκαταστροφικά μας μοτίβα συμπεριφοράς και οι τάσεις φυγής μας αποτελούν μια πηγή κέρδων για τους καπιταλιστές. Επίσης, αποδυναμώνοντας, χωρίζοντας και καταστρέφοντας μας, ενισχύουν την δύναμη του καταπιεστή καθιστόντας τον ικανό να διαιωνίσει την κυριαρχία του πάνω μας.
Οι αδελφοκτονικές μάχες μεταξύ των συμμοριών είναι μια άμεση εκδήλωση ενός αυτοκαταστροφικού μοτίβου συμπεριφοράς. Είναι επίσης ένα είδος φυγής στο οποίο οι Μαύροι νέοι εξωτερικεύουν την οργή τους, ματαιοδοξία και απελπισία ο ένας πάνω στον άλλον παρά να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό εχθρό. Παθολογική θρησκομανία ή η φανατική εντρύφηση στην θρησκεία είναι απαραίτητα καπιταλιστική επειδή ενθαρρύνει το θύμα να συγκεντρώσει την προσοχή του, ενέργεια και ελπίδα για σωτηρία και ελευθερία πάνω σε μια αμφίβολη, μυστική δύναμη. Αποθαρρύνει την αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών της μιζέριας και αποστέρησης μας. Ενθαρρύνει την εστίαση της προσοχής στο "κομμάτι πίτας" στον ουρανό, παρά την εξασφάλιση περισσότερης τροφής εδώ στον πλανήτη Γη. Επίσης λειτουργεί ως πηγή κέρδους για αυτους τους θρησκευτικούς τσαρλατάνους, ιεροκύρηκες και υπουργούς που την εκμεταλλεύονται.
Ο αλκοολισμός είναι επίσης αυτοκαταστροφικός και τρόπος φυγής. Είναι επίσης μια πηγή τεραστίων κερδών για τους καπιταλιστές. Ο καταπληκτικά μεγάλος αριθμός των μπαρ και των ποτοπολείων στις κοινότητες των Μαύρων μαρτυρούν αυτό το τραγικό γεγονός. Η καπιταλιστική βιομηχανία ποτών θα μπορούσε να ακμάζει μόνο από τις δουλειές που κάνει μόνο στα Μαύρα γκέτο.

ΙΙΙ.Ο ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ

 Η πιο αποδραστική και αυτοκαταστροφική δραστηριότητα για εμάς και μια από τις πιο κερδοφόρες για τους καπιταλιστές, και επομένως η πιο ενθαρρύντική από αυτόν, είναι η εξάρτηση στα ναρκωτικά, ειδικότερα η εξάρτηση στην ηρωίνη.
Περίπου το 1898 ένας Γερμανός χημικός ανακάλυψε την ακετυλομορφίνη, την ηρωίνη. Χαιρετίστηκε σαν το τέλειο φάρμακο για την θεραπεία των εξαρτημένων στην μορφίνη. Αλλά σύντομα έγινε φανερό ότι ήταν περισσότερο εθιστική από την μορφίνη. Ως την δεκαετία του 1920 υπήρχαν εθισμένοι που κάναν ενέσεις ηρωίνης κατευθείαν μέσα στις φλέβες τους. Η παραγωγή ηρωίνης διακόπηκε και το φάρμακο δεν χρησιμοποιούταν πλέον σαν αντίδωτο για τον εθισμό στην μορφίνη και σαν αναλγητικό πόνου.
Ο εθισμός στην ηρωίνη, η πανούκλα, η μάστιγα των Μαύρων αποικιών της Βαβυλώνας. Η πανούκλα, της οποίας οι πνευματικές, ηθικές, ψυχολογικές, φυσικές και κοινωνικές καταστροφικές δυνάμεις υπερβαίνουν κατά πολύ οποιαδήποτε ασθένεια γνωστή εώς σήμερα στην ανθρωπότητα. Ο λοιμός, το όπιο από την Τουρκία, στάλθηκε στην Μασσαλία, μετατράπηκε σε βάση μορφίνης, έπειτα μεταποιήθηε σε ηρωίνη, εισήχθη λαθραία στην Αμερική, κόπηκε, αραιώθηκε, και τοποθετήθηκε στο Μαύρο γκέτο. Ο λοιμός, δηλητηριώδης, θανατηφόρος, ουσία άσπρης σκόνης, πωλούνταν από διεφθαρμένα τέρατα που διψούσαν για χρήμα σε Μαύρους νέους που έψαχναν απελπισμένα ένα σπρώξιμο, να φτιαχτούν, ένα μέσο, οτιδήποτε που θα τους βοηθούσε να τους κάνει να αγνοήσουν την αθλιότητα, την απόλυτη φτώχια, τις ασθένειες και την εξαθλίωση που τους κατατρώει στην καθημερινή ύπαρξη τους.
Αρχικά ο λοιμός κάνει μόνο αυτό. Κάτω από την φαύλη του επιρροή, η καταπιεστική, σιχαμερή, γκέτο φυλακή μετατρέπεται σε ένα εικονικό Μαύρο Βαλχάλα. Κάποιος γίνεται αδιαπέραστος στην δυσάρεστη μυρωδιά των εργατικών μπουντρουμιών εμποτισμένα με ούρα, ανεπηρέαστος από τις διαπεραστικές κραυγές αγωνίας των Μαύρων που οπδηγούνται στο χείλος της παραφροσύνης από ένα σαδιστικό, κοινωνικό σύστημα. Ανεπηρέαστοι από τον εκκωφαντικό θρήνο των σειρηνών των μπάτσων καθώς περνάνε από τους δρόμους της Μαύρης Κόλασης καθ' οδόν για την ανταπόκριση μιας κλήσης 1013 από άλλον μπάτσο που είναι σε κατάσταση αγωνίας. Ανεπηρέαστοι από τα δοχεία απορριμάτων των οποίων τα σάπια σκουπίδια, που μεταφέρουν ασθένειες, έχουν ξεχειλίσει και γεμίζουν τους δρόμους του γκέτο.
Ναι, κάτω από την εκστατική της επιρροή κάποιος αγνοεί την άσχημη πραγματικότητα. Αλλά υπάρχει ένα κόλπο, ένα σκληρό τερατώδες κόλπο, ένα θανατηφόρο κόλπο αναμένει το αφελή, νεαρό θύμα του,  που, όταν η φαντασμαγορική ομορφιά που προκαλείται από την ηρωίνη αρχίζει να εξαφανίζεται, αντίστοιχα, εξαφανίζεται και η προσωρινή ασυλία από την πραγματικότητα που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της χημικής έκστασης. Η πραγματικότητα από την οποία το παθητικό θύμα προσπαθούσε τόσο απεγνωσμένα να ξεφύγει, για άλλη μια φορά έρχεται πάνω του και τον συνταράσσει. Η δυσάρεστη μυρωδιά των εμποτισμένων με ούρα δαιμόνων στα μπουντρούμια αρχίζουν να απειλούν τα ρουθούνια του. Αυτά τα Μαύρα δάκρυα αγωνίας φαίνεται να ταιριάζουν με τις σειρήνες-θρήνους των αμαξιών των μπάτσων. Τους ακούει τώρα, πολύ δυνατά και πολύ καθαρά-με στερεοφωνικό ήχο. Και τα σκουπίδια που δεν έχουν μαζευτεί και τριγυρνάνε στους δρόμους τα αισθάνεται κατάχαμα.
Το νεαρό θύμα δεν θα αργήσει να ανακαλύψει πως μόνο παίρνοντας μια ακόμη δόση θα έχει την δυνατότητα να επιτύχει ασυλία από την φρικτή πραγματικότητα. Κάθε ένεση της πανούκλας στο αίμα του, τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον τάφο του. Έτσι, σύντομα είναι αγκυλωμένος. Σωματικά και ψυχικά είναι εξαρτημένος από την πανούκλα. Τόσο το σώμα του όσο και το μυαλό του έχουν εξαρτηθεί στην ηρωίνη. Τώρα έχει γίνει ένα πλήρους απασχόλησης, χαρτογραφημένο μέλος της Cloud 9 Society (Το Cloud 9 είναι ένα είδος φτηνού ναρκωτικού που μιμείται τις επιδράσεις της μεθαδόνης και της ηρωίνης). Το σώμα του αρχίζει να παίρνει μια καταστροφική εμφάνιση. Εμφανίζει μια αναίσχυντη περιφρόνηση προς τα ρούχα του. Το ότι η μπλούζα του είναι βρώμικη και τα παπούτσια του χωρίς σόλα, αφήνοντας τον να περπατάει κυριολεκτικά στα γυμνά του πόδια, δεν τον ενδιαφέρει. Το ότι το άπλυτο σώμα του εκπέμπει μια αποκρουστική μυρωδιά τον ενοχλεί αλλά μόνο λίγο. Το ότι οι μη-εξαρτημένοι φίλοι του τον αποφεύγουν και τον κοιτάζουν με περιφρόνηση δεν τον ενοχλεί, καθώς τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Δεν έχουν πλέον τίποτα κοινό. Τα πάντα παύουν να έχουν σημασία. Τα πάντα εκτός από την ηρωίνη, την πανούκλα.
Όσο συνεχίζει, το σώμα του ξεκινάει να χτίζει ανοσία στο ναρκωτικό. Τώρα, για να επιτύχει την ανεβασμένη του διάθεση πρέπει να αυξήσει την δόση του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσει περισσότερα χρήματα. Έχει γίνει τόσο σκλαβωμένος που θα κάνει τα πάντα για ένα σακουλάκι, για μια ένεση. Το να πει ψέματα, να κλέψει, να εξαπατήσει, να ληστέψει δεν είναι τίποτα για αυτόν. Οτιδήποτε πρέπει να κάνει για μια ένεση θα το κάνει, πρέπει να το κάνει, γιατί είναι σκλάβος της πανούκλας.
Ο βίαιος κύκλος αλέθει σε κίνηση. Παραβιάζει αυτό που η άρχουσα τάξη ορίζει ως νόμο, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να τροφοδοτήσει την αρρώστια του. Αναπόφευκτα συλλαμβάνεται. Πηγαίνει στην φυλακή και αφού έχει υπηρετήσει την θητεία του είναι ελεύθερος. Το πρώτο πράγμα που θέλει είναι μια ένεση. Ο κύκλος συνεχίζει. Και πέφτει όλο και πιο βαθειά στον αβυσσαλέο λάκκο της υποβάθμισης. Και εκεί, πάντα εκεί και πάντα πρόθυμος για μια τιμή φυσικά, να καλύψει την ζήτηση του εξαρτημένου για ναρκωτικά είναι ο μπάτσος, ο έμπορας, ο προμηθευτής του δηλητηρίου, ο διανομέας του θανάτου, ανηλεής, δολοφονικό απόβρασμα του πλανήτη, χυδαίοι καπιταλιστές, πωλητές του θανάτου με δόσεις, το βαποράκι, ο άνθρωπος-πανούκλα.

IV.ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το εμπόριο ναρκωτικών είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο κερδοφόρες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Τα κέρδη από αυτό ανέρχονται σε δισεκατομμύρια. Στην διεθνή και στην εγχώρια αγορά το εμπόριο και η διανομή ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από την Cosa Nostra, την Μαφία.
Πολλά από τα κέρδη που συσσωρεύονται από το εμπόριο ναρκωτικών χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν λεγόμενες νόμιμες επιχειρήσεις. Αυτές οι νόμιμες επιχειρήσεις που ελέγχονται από την Μαφία χρησιμοποιούνται επίσης για να διευκολύνουν της δραστηριότητες του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως το οργανωμένο έγκλημα είναι μια επιχείρηση και μάλιστα μια συνεχώς διευρυνόμενη, ψάχνει συνεχώς νέους τομείς επένδυσης για αύξηση των κερδών. Ως εκ τούτου, όλο και πιο πολλά παράνομα κέρδη διοχετεύονται σε νόμιμες επιχειρήσεις. Εταιρικές σχέσεις μεταξύ της Μαφίας και ‘αξιόπιστων επιχειρηματιών’ είναι ο κανόνας στις μέρες μας. Υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ νόμιμων και παράνομων καπιταλιστών.
Όλα αυτά τα χρόνια ένας αριθμός πολιτικών, ξένων πρέσβεων και πλούσιων επιχειρηματιών έχει συλληφθεί σε αυτή την χώρα για δραστηριότητες σχετικές με ναρκωτικά. Άλλοι, εξ’ αιτίας του πλούτου και της επιρροής τους, κατάφεραν να αποφύγουν την σύλληψη. Το φθινόπωρο του 1969 ανακαλύφθηκε πως μια ομάδα διακεκριμένων χρηματοδοτών από την Νέα Υόρκη χρηματοδοτούσε μια διεθνή επιχείρηση λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Κανένα κατηγορητήριο δεν εκδόθηκε. Λίγο αργότερα από αυτό μία ομάδα πλούσιων επιχειρηματιών από την Νότια Αμερική συνελήφθη σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης έχοντας στην κατοχή τους ναρκωτικά αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων.
Δεδομένης της επιθετικής και άπληστης φύσης του καπιταλιστή, δεν πρέπει να μας δημιουργεί έκπληξη το ότι τόσοι λεγόμενοι νόμιμοι επιχειρηματίες είναι βαθιά εμπλεκόμενοι στο εμπόριο ναρκωτικών. Οι καπιταλιστές υποκινούνται από μια ακόρεστη δίψα για κέρδος. Θα κάνουν τα πάντα για το χρήμα. Οι δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος και των ‘νόμιμων καπιταλιστών’ είναι τόσο άρρηκτα δεμένες, τόσο βαθιά συνυφασμένες, που από την σκοπιά μας κάθε διάκριση που γίνεται μεταξύ τους είναι καθαρά ακαδημαϊκή.
Η νομιμοποίηση της Μαφίας, η αυξανόμενη έμφαση τους για επένδυση και ίδρυση εταιριών, έχει επιταχυνθεί από τις σκληρές ποινές φυλάκισης που έχουν επιφυλαχτεί για τους κερδοσκόπους των ναρκωτικών. Στην Νέα Υόρκη αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή απόσυρση της Μαφίας από την θέση της ως την πραγματική ηγεσία της Νέας Υόρκης στο εμπόριο ναρκωτικών. Το εμπόριο ναρκωτικών της Νέας Υόρκης τώρα κυριαρχείται από Κουβανούς εξόριστους, πολλοί εκ των οποίων ήταν στρατιωτικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί πράκτορες στο προ-επαναστατικό, καταπιεστικό καθεστώς του Μπατίστα. Η ασπλαχνία και απληστία τους ισούται με αυτή της Μαφίας.
Αυτά τα νέα βαποράκια ντόπιων ναρκωτικών έχουν καθιερώσει ένα ευρύ δίκτυο διεθνών λαθρεμπορικών επιχειρήσεων. Χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές πορείες εμπορίου και δημιουργούν καινούργιες, όπως υποδεικνύεται από την αύξηση του αριθμού κατασχέσεων ναρκωτικών με προέλευση την Νότια Αμερική από το Γραφείο Ναρκωτικών.
Η έννοια της Μαύρης Δύναμης (απελευθερωτικό κίνημα των Μαύρων) έχει επηρεάσει το σκεπτικό του κάθε τμήματος της Μαύρης κοινότητας. Έχει καταλήξει να σημαίνει Μαύρος έλεγχος των θεσμικών οργάνων και δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται στην Μαύρη κοινότητα. Οι Μαύροι δάσκαλοι απαιτούν τον έλεγχο των σχολείων του γκέτο από την Μαύρη κοινότητα. Οι Μαύροι επιχειρηματίες και έμποροι υποστηρίζουν την απέλαση των Λευκών επιχειρηματιών από το γκέτο με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους. Οι Μαύροι διαχειριστές απαιτούν πλήρη έλεγχο του αριθμού επιχειρήσεων του γκέτο. Και οι Μαύροι έμποροι ναρκωτικών απαιτούν τον κοινοτικό έλεγχο της ηρωίνης. Είναι μια τραγωδία το ότι στην Νέα Υόρκη τα μεγαλύτερα κέρδη που γίνονται στην σφαίρα ελέγχου της Μαύρης κοινότητας έχουν γίνει από Μαύρους απατεώνες, τραπεζίτες και εμπόρους ναρκωτικών, από Μαύρους παράνομους καπιταλιστές. Πριν το 1967 ήταν πολύ σπάνιο να βρεις κάποιον Μαύρο έμπορο ναρκωτικών να σπρώχνει πάνω από 3 κιλά ηρωίνης ανά πάσα στιγμή. Οι ανεξάρτητοι Μαύροι εισαγωγείς ήταν ανήκουστοι. Τώρα, υπάρχει μια ολόκληρη τάξη Μαύρων που έχουν γίνει εισαγωγείς, χρησιμοποιώντας λίστες που τους παρείχε η Μαφία με Ευρωπαϊκές συνδέσεις.
Η έκταση και το άμεσο ποσοστό των κερδών που αποκομίζεται από την βιομηχανία των ναρκωτικών θα μπορούσε να διεγείρει τον φθόνο της U.S Steel, General Motors και της Standard Oil. Από το υψηλότερο στο χαμηλότερο επίπεδο, τα κέρδη είναι τεράστια. Αν το άτομο είναι επαρκώς φιλόδοξο, πονηρό, αδίστακτο και βίαιο, μπορεί να ανεβεί από το επίπεδο του εμπόρου του δρόμου σε μεγάλο χονδρέμπορα και διανομέα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταξικής και φυλετικής καταπίεσης είναι η πολιτική της άρχουσας τάξης της πλύσης εγκεφάλου του καταπιεσμένου προς την αποδοχή της καταπίεσης του. Αρχικά, αυτό το πρόγραμμα διενεργείται με την βίαιη εμφύτευση του φόβου μέσα στα μυαλά και σπέρνοντας τον σπόρο της κατωτερότητας στις ψυχές των καταπιεσμένων. Αλλά όσο οι αντικειμενικές συνθήκες και η ισορροπία των δυνάμεων γίνονται πιο ευνοϊκές για τον καταπιεσμένο και περισσότερο ανεπιθύμητες για τον καταπιεστή, γίνεται αναγκαίο για τον καταπιεστή να τροποποιήσει το πρόγραμμα του και να υιοθετήσει πιο λεπτές και δόλιες μεθόδους για να διατηρήσει την εξουσία του. Ο καταπιεστής προσπαθεί να ρίξει την ψυχολογική ισορροπία του καταπιεσμένου συνδυάζοντας μια πολιτική βίαιης καταπίεσης με θεαματικές χειρονομίες καλής θέλησης και υπηρεσίας.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως οι Μαύροι έχουν εγκαταλήψει τις μη-λειτουργικές και αναποτελεσματικές τακτικές της περιόδου των  ‘Πολιτικών Δικαιωμάτων’ και έχουν τώρα αποφασίσει να επιτύχουν την πολυπόθητη απελευθέρωση τους χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο, έχει γίνει αναγκαίο για τον καταπιεστή να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις κατοχής στην Μαύρη αποικία. Ο καταπιεστής, συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανοιχτά χωρίς να εντείνει την επαναστατική θέρμη των Μαύρων στην αποικία. Επομένως, χρειάζεται ένα πρόσχημα για να βάλει περισσότερους μπάτσους στο γκέτο.
Και ποιο είναι αυτό το πρόσχημα; Πηγαίνει κάπως έτσι: Υπεύθυνοι νέγροι ηγέτες των κοινοτήτων μας ενημέρωσαν, και οι αναφορές τους συμπίπτουν με τα ευρήματα της αστυνομίας, πως η νεγρική κοινότητα είναι ρημαγμένοι από εγκλήματα, ληστείες, κλοπές, δολοφονίες και καταστροφές. Οι δρόμοι είναι ανασφαλείς, οι εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων έχουν ρημαχτεί από ένοπλους ληστές, και το εμπόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το Δημαρχείο συμφωνεί με τους νέγρους κατοίκους πως η κύρια αιτία για αυτή την τρομερή κατάσταση είναι οι εξαρτημένοι ναρκομανείς που κυνηγάνε αθώους ανθρώπους. Ναι, οι ναρκομανείς είναι αυτοί που φταίνε για το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας. Και το Δημαρχείο θα απαντήσει στο απεγνωσμένο κάλεσμα των νέγρων κατοίκων για περισσότερη προστασία-στείλτε μέσα περισσότερους μπάτσους!
Το ότι τα θύματα της πανούκλας είναι υπεύθυνα για τα περισσότερα εγκλήματα στα Μαύρα γκέτο είναι γεγονός. Το ότι Μαύροι ναρκομανείς διαπράττουν τις περισσότερες ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές στην Μαύρη κοινότητα εναντίον Μαύρων δεν μπορεί να αρνηθεί. Αλλά προτού, από απελπισία, σηκωθούμε και φωνάξουμε για περισσότερη αστυνομική προστασία, καλύτερα να θυμηθούμε ποιος έφερε την πανούκλα στο Harlem, στο Bedford Stuyvesant και στις άλλες Μαύρες κοινότητες. Καλύτερα να θυμηθούμε ποιοι ολοκληρωτικά έχουν το κέρδος από την εξάρτηση των Μαύρων. Καλύτερα να θυμηθούμε πως η αστυνομία είναι ξένα εχθρικά στρατεύματα που στάλθηκαν μέσα στις αποικίες των Μαύρων από την άρχουσα τάξη, όχι για να προστατεύσουν τις ζωές των Μαύρων, αλλά για να προστατεύσουν τα οικονομικά ενδιαφέροντα και την ιδιωτική περιουσία των καπιταλιστών και να καθορίσουν βέβαιο ότι οι Μαύροι δεν θα βγουν από αυτό το μέρος. Ο Rockefeller και ο Lindsay δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για τις ζωές των Μαύρων. Και αν δεν ξέρουμε μέχρι τώρα πως νοιώθει για μας η αστυνομία, τότε πραγματικά είμαστε σε κακή κατάσταση.

V.ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ

Η πανούκλα δεν θα μπορούσε ποτέ να ανθίσει στις Μαύρες αποικίες αν δεν υπήρχε η ενεργή υποστήριξη των κατοχικών δυνάμεων, της αστυνομίας. Το ότι οι συλλήψεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά έχουν αυξηθεί, σε καμία περίπτωση δεν μετριάζει το γεγονός πως η αστυνομία δίνει σε βαποράκια ασυλία από σύλληψη με χρηματικό αντάλλαγμα.
Είναι επίσης πρακτική των μπάτσων, ειδικότερα της δίωξης ναρκωτικών, να κατάσχουν μια ποσότητα ναρκωτικών από έναν έμπορο, συλλαμβάνοντας τον, αλλά μεταφέρουν μόνο ένα μέρος των ναρκωτικών σαν αποδεικτικό στοιχείο. Τα υπόλοιπα τα δίνουν σε άλλον έμπορο που το πουλάει και δίνει χρηματικό μερίδιο από τα κέρδη στους μπάτσους της δίωξης. Οι μπάτσοι επίσης χρησιμοποιούν πληροφοριοδότες που είναι βαποράκια. Ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες τους, έχουν ασυλία από σύλληψη. Η αστυνομία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, γιατί είναι και αυτή μέρος του προβλήματος.
Όταν κατανοήσουμε πως ένα κιλό ηρωίνης που αγοράζεται από τον εισαγωγέα για 6.000 δολάρια, όταν κόβεται και μοιράζεται και διανέμεται επιστρέφει κέρδος 300.000 δολάρια στο διάστημα μιας βδομάδας, μας γίνεται πιο εύκολο να καταλάβουμε πως ακόμα και αν είχε επιβληθεί η θανατική ποινή στους κερδοσκόπους των ναρκωτικών, δεν θα αποτρεπόταν το εμπόριο.
Οι δόλιες μαριονέτες της αστικής άρχουσας τάξης, οι δημαγωγοί πολιτικοί του Capitol Hill έχουν εισάγει έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα στους πράκτορες της δίωξης ναρκωτικών να εισβάλουν στο σπίτι κάποιου χωρίς να χτυπήσουν την πόρτα, με το πρόσχημα πως ψάχνουν για ναρκωτικά και ‘άλλα στοιχεία’. Αυτός ο νόμος πέρασε φαινομενικά για να αποτρέψει τους εμπόρους απ’ το να καταστρέψουν τα ναρκωτικά και ‘άλλα στοιχεία’. Τώρα, όποιος πιστεύει πως αυτός ο νόμος θα περιοριστεί μόνο για υπόπτους εμπόρους ναρκωτικών, κατατρέχεται από μια τραγική και πιθανότατα αυτοκτονική αυταπάτη. Το να υποθέσουμε πως μόνο ύποπτοι έμποροι ναρκωτικών θα επηρεαστούν από αυτό τον νόμο είναι σαν να αναιρούμε την πραγματικότητα της τωρινής Αμερικής. Το να αφήσεις τον εαυτό σου να πιστέψει έστω και για μια στιγμή πως αυτός ο νόμος θα ισχύσει μόνο για τους υπόπτους για εμπορία ναρκωτικών, είναι σαν να αρνείσαι το ότι οι νόμοι που έχουν περάσει, οι πολιτικές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, και οι μέθοδοι και τακτικές τις αστυνομίας έχουν γίνει κατάφωρα και ξεδιάντροπα φασιστικές.
Δεν πρέπει να μας δημιουργήσει έκπληξη όταν στα σπίτια των επαναστατών και άλλων προοδευτικών και ανθρώπων που αγαπούν την ελευθερία εισβάλει η αστυνομία με το πρόσχημα πως ψάχνει για ναρκωτικά και ‘άλλα στοιχεία’. Ένας αριθμός επαναστατών έχει ήδη φυλακιστεί με φτιαχτές κατηγορίες για ναρκωτικά. Ο Lee Otis καταδικάστηκε για 30 χρόνια και ο Martin Sostre για 41 χρόνια για χαλκευμένες κατηγορίες για ναρκωτικά. Να είστε σίγουροι ότι αυτή η πολιτική θα ενταθεί. Θα μας έκανε καλό να αναλογιστούμε τι πραγματικά σημαίνει να εισβάλουν στην πόρτα κάποιου για να ψάξουν για ναρκωτικά και ‘άλλα στοιχεία’. Τι είναι τα ‘άλλα στοιχεία’; Οι αστοί, φασίστες νομοθέτες δεν έχουν καθορίσει τι αποτελούν τα ‘άλλα στοιχεία’. Ο ‘νόμος της εισβολής’ (Νο-Κnock Law) είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φασιστικής πορείας που οδηγείται η χώρα.
Πριν, όταν ένας ναρκομανής έκανε διάρρηξη στο σπίτι κάποιου Μαύρου, ή αν είχαν κλέψει το τσαντάκι μιας αδερφής μας, η αστυνομία έκανε όλο το βράδυ να ανταποκριθεί στις κλήσεις, ή δεν ανταποκρινόταν καθόλου. Ο διαρρήκτης ή ο ‘τσαντάκιας’ πάντα σπάνια πιανόταν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν κάποιος συλλαμβανόταν, ήταν το λάθος άτομο. Αλλά όταν μια εκμεταλλευτική καπιταλιστική εγκατάσταση επιχείρησης στο ίδιο γκέτο, και ιδιαίτερα μια που ανήκει σε Λευκούς, βανδαλίζεται, υπάρχουν αμέσως 15 μπατσικά με τις σειρήνες τους αναμμένες στο μέρος, και τρεις ντουζίνες μπάτσων να τρέχουν πάνω-κάτω στον δρόμο, κυματίζοντας τα όπλα τους στο πρόσωπο του οποιουδήποτε. Και μπορείς να στοιχηματίσεις με πιθανότητες 5 προς 1 πως κάποιος θα πάει φυλακή για αυτό το πράγμα. Το αν το άτομο που συλλήφθηκε διέπραξε την πράξη ή όχι είναι άσχετο απ’ την σκοπιά των μπάτσων. Οι ρατσιστές μπάτσοι χρησιμοποιούν τους Μαύρους σαν μια διέξοδο για τις σαδιστικές τους παρορμήσεις, ανεπάρκειες και απογοητεύσεις. Τώρα που περισσότερη αστυνομία έχει σταλεί εδώ, η κατάσταση έχει πάει από το κακό στο χειρότερο.

VI.ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Οι μπάτσοι ρατσιστές, οι δημαγωγοί πολιτικοί και οι φιλάργυροι μεγάλοι επιχειρηματίες που ελέγχουν τους πολιτικούς είναι ευχαριστημένοι που η Μαύρη νεολαία έχει πέσει θύμα της πανούκλας. Είναι ευχαριστημένοι για δύο λόγους: πρώτον, είναι οικονομικά κερδοφόρο, και δεύτερον, αντιλαμβάνονται πως όσο μπορούν και κρατούν τους Μαύρους νέους να κάθονται στις άκρες των δρόμων ‘νυστάζοντας’ από μια ένεση ηρωίνης, δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για μας που διεξάγουμε έναν αποτελεσματικό αγώνα για απελευθέρωση. Όσο οι μικροί μας Μαύροι αδερφοί και αδερφές είναι εξαρτημένοι, η εξουσία των καταπιεστών είναι ασφαλής και οι ελπίδες μας για ελευθερία είναι νεκρές. Η νεολαία είναι που κάνει την επανάσταση και η νεολαία είναι αυτή που κάνει τις ενέργειες. Χωρίς τους νέους μας, δεν θα είμαστε ποτέ ικανοί να σφυρηλατήσουμε μια επαναστατική δύναμη.
Είμαστε οι μόνοι ικανοί για την εξάλειψη της πανούκλας από τις κοινότητες μας. Δεν θα είναι ένα εύκολο έργο. Θα απαιτήσει τεράστιες προσπάθειες. Πρέπει να είναι ένα επαναστατικό πρόγραμμα, ένα λαϊκό πρόγραμμα.
Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων (Black Panther Party) είναι επί του παρόντος στην διαδικασία της διατύπωσης ενός προγράμματος για την καταπολέμηση της πανούκλας. Θα ελέγχεται απόλυτα από τους ανθρώπους. Εμείς, ο λαός, πρέπει να εξολοθρεύσουμε την πανούκλα, και θα το κάνουμε. Τα ναρκωτικά είναι μια μορφή γενοκτονίας στην οποία το θύμα πληρώνει για να σκοτωθεί.


ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ!
ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ!
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Michael ‘Cetewayo’ Tabor
N.Y. Panther 21, Πολιτικός Κρατούμενος

Κανένα σχόλιο