Αρχειοθήκη ιστολογίου

Νέα από το Μέτωπο - Ιούλιος 2012

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012



2 Ιουλίου – Αγγλία
Τοποθετήσαμε ζάχαρη στη δεξαμενή για τη βενζίνη ενός οχήματος του εκτροφείου, θέτοντας το εκτός λειτουργίας για κάποιο διάστημα (πιθανόν και μόνιμα).
Πάνω από 200 φασιανοί επίσης απελευθερώθηκαν το ίδιο βράδυ.
Ενώ τα κλουβιά γεμίζουν, να περιμένουν από εμάς ότι θα τα ανοίγουμε!
Όσο συνεχίζουν να βγάζουν κέρδος από το θάνατο των ζώων, να περιμένουν τα αντίποινα!
Δε θα σταματήσουμε ποτέ μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο…
Βασανιστές των ζώων να ξέρετε, ερχόμαστε για σας! ~ ALF
4 Ιουλίου – Γερμανία
Τον Ιούνιο του 2012 το τσίρκο krone επισκέφθηκε την πόλη Freiburg στη νότια Γερμανία. Το τσίρκο krone εκμεταλλεύεται τα μη ανθρώπινα ζώα για το κέρδος. Έτσι σε όλην την πόλη πάνω από 100 διαφημιστικές αφίσες του καταστράφηκαν τελείως και/ή γράφτηκαν με συνθήματα ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων. Σε πολλές αφίσες υπήρχαν αυτοκόλλητα με το μήνυμα: «Δε θα γίνει παράσταση λόγω της εκμετάλλευσης των ζώων».
Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.
ALF
4 Ιουλίου – Ελβετία
Costantino Ragusa
PF 3143
8105 Regensdorf
SWITZERLAND
Luca Bernasconi
c/o Regionalgefängnis Thun
Allmendstr. 34
3600 Thun
SWITZERLAND
Silvia Guerini
Η Σίλβια αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2012.
Οι Costantino Ragusa, Silvia Guerini και Luca “Billy” Bernasconi συνελήφθησαν στην Ελβετία τον Απρίλιο του 2010. Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση στις εγκαταστάσεις ερευνητικού κέντρου νανοτεχνολογίας/βιοτεχνολογίας κοντά στη Ζυρίχη. Στο δικαστήριο τον Ιούλιο του 2011, και οι τρείς κρίθηκαν ένοχοι με κατηγορίες μεταφοράς εκρηκτικών υλών και τους αποδόθηκαν ποινές φυλάκισης για πάνω από 3 χρόνια στον καθένα. Και οι τρεις είναι βίγκαν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.silviabillycostaliberi.tk.
5 Ιουλίου – Αγγλία
Ακτιβιστές ενάντια στη γούνα επισκέφθηκαν το Beyond Retro, το Hackney και το HQ, τοποθετώντας κόλλα στα λουκέτα στις πόρτες και στις πόρτες ασφαλείας και γράφοντας “η γούνα είναι φόνος” και “ALF”.
9 Ιουλίου – Ισπανία
Νωρίς ένα ανοιξιάτικο πρωινό διάφοροι ακτιβιστές για την απελευθέρωση των ζώων πήραν τους δρόμους για να επιτεθούν άμεσα στη βιομηχανία των ταυρομαχιών, του κρέατος και της παραγωγής γούνας στη Leon.
Βάψαμε τις επιχειρήσεις που πουλάνε σκληρότητα και πόνο σε διάφορα σημεία της πόλης, επειδή οι επιχειρήσεις θανάτου πρέπει να μποϋκοτάρονται. Δεν πρέπει να αφήνουμε αυτούς οι οποίοι έχουν έναν άμεσο ρόλο στο ολοκαύτωμα των ζώων να ζουν ήρεμα.
Η πρόσοψη του μεγαλύτερου και παλαιότερου γουναράδικου στη Leon βάφτηκε, όπως και δυο κρεοπωλεία και αρκετές επιχειρήσεις ταυρομαχιών και επίσης κάναμε έναν καθαρισμό από κάθε διαφήμιση ταυρομαχιών στην πόλη.
Οι ακτιβιστές δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και θα αναζητήσουμε και άλλους τρόπους να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν.
Έτσι κανένας εκμεταλλευτής να μην κοιμάται ήσυχα, επειδή δε θα σταματήσουμε μέχρι και το τελευταίο κλουβί να είναι άδειο, δε θα σταματήσουμε μέχρι την απελευθέρωση των ζώων.
…αυτό ήταν απλά ή αρχή.
Εάν όχι εσύ, ποιος;
εάν όχι τώρα, πότε;
Βρίσκονται κοντά, τι περιμένεις για να επιτεθείς;!
10 Ιουλίου – Γαλλία
Ημερομηνία: 12/07/2012
Μέρος: Γαλλία
Καταστροφή 20 αφισών του τσίρκο Pinder.
11 Ιουλίου – Αγγλία
Τον Ιούλιο επισκεφθήκαμε ένα εκτροφείο γουρουνιών και πήραμε κάποια από τα γουρούνια που τώρα έχουν σπίτια αγάπης.
Είναι τώρα ελεύθερα να διασκεδάσουν τη ζωή τους, όπως θα έπρεπε για κάθε αισθανόμενο όν.
East Anglian Pig Co., είστε οι επόμενοι!
Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο!
-Μέτωπο απελευθέρωσης γουρουνιών
12 Ιουλίου – Κροατία
Την Κυριακή μια ομάδα δυτών του Black Fish απελευθέρωσαν με επιτυχία χιλιάδες τόνους από τα κλουβιά του ιχθυοτροφείου πίσω στην Αδριατική κοντά στο νησί Ugljan, στην Κροατία. Η δράση σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εκστρατείας που επισημαίνει το προσοδοφόρο εμπόριο του απειλούμενου ερυθρού τόνου, ένα είδος ψαριού που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την παράνομη υπεραλίευση στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η ομάδα Black Fish έχει εργαστεί στο έδαφος της Κροατίας για αρκετές εβδομάδες ερευνώντας την αμφιλεγόμενη βιομηχανία του τόνου. Ήταν πριν από τρεις μέρες όταν μέλη του πληρώματος έγιναν μάρτυρες της σφαγής χιλιάδων τόνων και αποφάσισαν να παρέμβουν. Τα μέλη της καταδυτικής ομάδας ήταν σε θέση να τα υπερασπιστούν με ασφάλεια και έτσι βούτηξαν στο νερό αργά το βράδυ για να ελευθερώσουν τα ψάρια.
15 Ιουλίου – Χιλή
Διάσωση πάπιας από κέντρο πειραματισμού
Το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιούνη, ακτιβιστές από το Animal Libre διέσωσαν μια πάπια από το εργαστήριο πειραμάτων στην περιοχή Metropolitan, όπου διεξάγουν πειράματα στα ζώα από το 1960 και γίνονται δοκιμές σε διάφορα είδη, οι οποίες σύμφωνα με τα λόγια των πειραματιστών (όπως μάθαμε στην ερευνά μας), «ως ηθικό ζήτημα δε μπορούν να γίνουν στους ανθρώπους, εξαιτίας του βαθμού σκληρότητας». Αυτό οδήγησε την ομάδα απελευθέρωσης Animal Libre να επεκτείνει την ηθική εκτίμηση σε όλα τα άτομα και να σταματήσει τα δεινά ενός ζώου που βρισκόταν στο συγκεκριμένο χώρο.
Η πάπια, την οποία ονομάσαμε Αντρές, μετά την απομάκρυνση της από το ξύλινο κοντέινερ στο οποίο βρισκόταν, μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνίατρο ο οποίος έλεγξε την υγεία του και βρήκε ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Μετά μεταφέρθηκε σε μέρος όπου θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς σωματικά ή ψυχολογικά βάσανα. Πρέπει να αναφερθεί ότι θα βρίσκεται κάτω από την παρακολούθηση του κτηνίατρου για μερικές εβδομάδες για να βεβαιωθούμε ότι η υγεία του είναι άριστη.
Εξ ονόματος των Animal Libre καλούμε και άλλους να μην ξεχνάνε τους χιλιάδες σκλάβους που βασανίζονται και υποφέρουν κάτω από την προϋπόθεση της ανθρώπινης υγείας ή ομορφιάς, σε πειράματα που μπορούν εύκολα να διεξαχθούν χωρίς την χρήση αισθανόμενων πλασμάτων, αποφεύγοντας έτσι την παράβαση των βασικών δικαιωμάτων των ζώων.
Δεν είμαστε ενάντια στην επιστημονική πρόοδο, είμαστε για την πρόοδο της ηθικής.
Εάν γνωρίζετε άλλα πειραματικά κέντρα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες στο info@AnimalLibre.org και βοηθήστε μας να απελευθερώσουμε ζώα από την καταδίκη τους.
18 Ιουλίου – Αυστραλία
18/07/2012, Perth, Αυστραλία
Στο κρύο, τις πρωινές ώρες του πρωινού επισκέφθηκα το Gascoigne Leather Centre με δέκα μπαλόνια με μπογιά και με γραπτό μήνυμα για τους ιδιοκτήτες που έλεγε: «Φτιάξτε έπιπλα από το δικό σας δέρμα!!! – Τα ζώα».
A.L.F
18 Ιουλίου – Σουηδία
Το βράδυ της 16ης Ιουλίου 2012 ακτιβιστές επισκέφθηκαν το Dalshults Djurfarm έξω από την Örkelljunga στα νότια της Σουηδίας. Μπήκαν μέσα από μια ανοιχτή πόρτα και έσωσαν 180 κότες που τις εκμεταλλεύονταν από το εργοστάσιο Αυγό για όλην τους την ζωή.
Η δράση δε θα επηρεάσει τη βιομηχανία αξιοσημείωτα, το εκτροφείο δε θα κλείσει, αλλά για τα 180 πλάσματα που σώσαμε αυτό σημαίνει μια ελεύθερη ζωή χωρίς καταπίεση.
Για αυτούς που έμειναν πίσω,
Animal liberation front
19 Ιουλίου – Καναδάς
Την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Μπράμπτον, στον Καναδά, οι επιγραφές του τσίρκο Shrine κατεβάστηκαν και γράφτηκαν με σπρέι.
20 Ιουλίου – Η.Π.Α.
Jordan Halliday
Ο Jordan αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2012!
Τον Ιανουάριο του 2012, ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων Jordan Halliday άρχισε να εκτίει τη 10 μηνών ποινή φυλάκισης με την κατηγορία της ασέβειας προς το δικαστήριο.
Το 2009, ο Jordan δικάστηκε επειδή αρνήθηκε να καταθέσει στη μεγάλη δικαστική επιτροπή που ερευνούσε την επιδρομή σε εκτροφείο γούνας στη Utah. Μετά από περισσότερους από 3 μήνες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στη συνέχεια κατηγορήθηκε για εγκληματική περιφρόνηση. «Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες και μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, που κάποιος έχει φυλακιστεί για εγκληματική περιφρόνηση δικαστηρίου μετά από ήδη ενός χρόνου φυλάκισης για περιφρόνηση της πολιτικής» (greenisthenewred.com).
Ιστοσελίδες υποστήριξης: www.supportjordan.orghttp://supportjordan.tumblr.com
20 Ιουλίου – Σουηδία
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ HELLSTRÖM & NYLÖW ΣΤΟ ΟΡΕΜΠΡΟ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ.
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ANIMAL RIGHTS MILITIA.
Μαζί με άλλες ομάδες κάναμε 10 επισκέψεις στο κατάστημα και στα σπίτια τους. Ένα βράδυ το ευτυχισμένο ζευγάρι δέχθηκε αμπούλες βρώμης και πίσσα στο υπνοδωμάτιο τους καθώς κοιμόταν… Πλέον έχουν μυστικές ταυτότητες σύμφωνα με τις εφημερίδες. Αυτό είναι πολύ κακό… Αισθανόμαστε πολύ λύπη… Για τα ζώα…
Τα λέμε σύντομα!
ARM ARNA
21 Ιουλίου – Γαλλία
Ανώνυμη ανάληψη στο δράσεις για την απελευθέρωση των ζώων:
Μια μικρή αλεπουδίτσα διεσώθη από παγίδα το καλοκαίρι του 2011.
4 περιστέρια απελευθερώθηκαν από παγίδες στο Metz (+2 σώθηκαν νόμιμα).
Περίπου 20 κοράκια και κουρούνες διεσώθησαν από παγίδες κι επίσης ένα περιστέρι από παγίδα.
Ένα περιστέρι ελευθερώθηκε από ένα μικρό εκτροφείο που εκτρέφει περιστέρια για κρέας (Το περιστέρι ήταν χεριού και δε μπορεί να πετάξει. Είναι πολύ ήμερο. Τον έσωσα αλλά δε θεωρώ ότι είναι μια απελευθέρωση).
22 Ιουλίου – Γερμανία
Wendesse / Peine (Βόρεια Γερμανία), 14 Ιουλίου 2012:
Ακτιβιστές από την ομάδα «Με τα λόγια μόνο δεν αλλάζει τίποτα» επιτέθηκαν σε βιομηχανικό εκτροφείο στη βόρεια Γερμανία. Στην οροφή του εκτροφείου οι ακτιβιστές έγραψαν το σύνθημα «Το κρέας είναι φόνος» με μεγάλα γράμματα στο ηλιακό ταμπλό και προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημία στους βασανιστές των ζώων. Στο εσωτερικό του κτιρίου περίπου 40.000 πλάσματα είναι φυλακισμένα. Ο ιδιοκτήτης Erich Hansen θέλει να φτιάξει ένα ακόμη εκτροφείο. Οι ακτιβιστές του είπαν ότι δε θα το ανεχθούν και ότι σύντομα θα επιστρέψουν για να επιτεθούν ξανά σε αυτόν.
23 Ιουλίου – Σκωτία
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έριξαν έναν κυνηγετικό πύργο, κατέστρεψαν κλουβιά αγριόγαλων και πολλές παγίδες στη Lanarkshire, στη Σκωτία μεταξύ 16ης και 19ης Ιουλίου.
Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.
25 Ιουλίου – Ισπανία
Εκατοντάδες τόνοι ελευθερώθηκαν από το εκτροφείο τόνου στην Ισπανία.
Αν η σημερινή τάση εκμετάλλευσης του Ατλαντικού τόνου συνεχιστεί, οι επιστήμονες προειδοποιούν για την εξαφάνιση του είδους σε 3 με 5 χρόνια. Οργανισμοί όπως η Διεθνής Συμμαχία για τη Διατήρηση του Ατλαντικού Τόνου (ICCAT) και η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) δεν έχουν δώσει στον ατλαντικό τόνο την απαιτούμενη προστασία. Η Ιαπωνία και τα κράτη μαριονέτα έχουν μπλοκάρει την εισαγωγή αυτών των απειλούμενων ειδών στα πλαίσια της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES). Σύμφωνα με τη Διεθνής Συμμαχία για τη Διατήρηση του Ατλαντικού Τόνου (ICCAT) οι ποσοστώσεις είναι δύο φορές μεγαλύτερες από αυτές που συνιστώνται από τους επιστήμονες όπως και ο αριθμός των ψαριών που αλιεύονται, λόγω της παράνομης και ανεξέλεγκτης αλιείας. Για τους λόγους αυτούς, το πρωί της 23ης Ιουλίου κόψαμε το δίχτυ από τρία κλουβιά πάχυνσης τόνου στο Portman στην Ισπανία δίνοντας σε εκατοντάδες από τους λίγους υπόλοιπους άγριους τόνους του Ατλαντικού, την μοναδική ευκαιρία να δραπετεύσουν και να επιβιώσουν.
Hands Helping Fins

Κανένα σχόλιο