Αρχειοθήκη ιστολογίου

Heaven Shall Burn

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012





Οι Heaven Shall Burn είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά συγκροτήματα στο χώρο του metalcore. Ξεκίνησαν το 1996 από την περιοχή της Θουριγγίας στη Γερμανία, έχοντας ως κοινή βάση την αγάπη τους για το metal, το hardcore και το punk, καθώς και την θέληση να εκφραστούν μέσα από το όλο εγχείρημα. Προέρχονται από την εκεί vegan straight edge σκηνή (αν και τώρα πλέον δε δηλώνουν -ως συγκρότημα- straight edge).

Το όνομά τους υποδηλώνει μεταφορικά τον ψεύτικο κόσμο [παράδεισο] στον οποίο ζούμε οι περισσότεροι, κλείνοντας τα μάτια μας και αγνοώντας την αλήθεια. Και αυτή είναι η πλάνη που πρέπει να καταστραφεί, να καεί, ώστε να μπορέσουμε να δούμε την πραγματικότητα. Τα θέματα που κυριαρχούν στα κομμάτια τους έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα, με τον φασισμό και τον αντιφασισμό, με τα δικαιώματα των ζώων, τη θρησκεία, κτλ.

Χαρακτηριστικά είναι κομμάτια όπως το «The Weapon They Fear», στο οποίο αναφέρονται στη δολοφονία του Victor Jara στη Χιλή, το «Voice of the Voiceless», που αφορά τα δεινά όλων των ζώων, ανθρώπινων και μη, το «Combat», που έχει να κάνει με τον πόλεμο γενικά και τη συμμετοχή παιδιών σε αυτόν ειδικότερα, καθώς και η διασκευή «Destroy Fascism», με προφανές αντιφασιστικό μήνυμα.

Ζώντας στη Γερμανία, με το παρελθόν της και το παρόν της, είναι λογικό οι HSB να έχουν ξεκάθαρα εχθρική στάση απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό. Κάπου το 2003, σε μια συνέντευξή τους σε ένα underground περιοδικό, αναφέρεται σχετικά ο ντράμερ:
Tο πρώτο κομμάτι στο album «Asunder» ονομάζεται «To Inherit the Guilt» [στα ελληνικά σημαίνει «κληρονομώντας την ενοχή»]. Έχει στίχους όπως οι εξής: «Ο αφανισμός τριών γενιών/ Η σφαγή εκατομμυρίων ονείρων/… Πόσοι ποιητές πέθαναν, πόσα βιβλία δε γράφτηκαν ποτέ/ Πόσα τραγούδια δε θα ακούσουμε ποτέ/ Πόσους φίλους δεν θα συναντήσουμε ποτέ/… Δεν υπάρχουν πια δολοφόνοι για να καταδικαστούν/… το έγκλημά μας είναι η λήθη… η ντροπή μας αιώνια». Έχω δίκιο ότι αναφέρεστε στην ενοχή που έχει η σύγχρονη Γερμανία για τις δράσεις της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο; Πιστεύεις ότι είναι δικιά σας ευθύνη το να νιώθετε ενοχή για κάτι που δε μπορείτε να επηρεάσετε πλέον;

Βασικά ο Maik [ένας από τους κιθαρίστες] γράφει όλους τους στίχους. Αλλά γι' αυτήν την περίπτωση, μπορώ να πω και εγώ κάτι σχετικά. Φυσικά και οι στίχοι έχουν να κάνουν με τα συναισθήματά μας για όλα όσα έγινα στη Γερμανία μεταξύ του 1933 και 1945. Θέλω να πω, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει κανείς πλέον που να μπορείς να δικάσεις για τα εγκλήματά του ενάντια στην ανθρωπότητα κατά τις πιο σκοτεινές μέρες της Ευρώπης, αλλά πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ακόμα το ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό όταν σκέφτονται τη Γερμανία. Οι παππούδες μου μού έχουν πει τόσα πολλά για όσα υπέφεραν κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών. Η γιαγιά μου έχασε τον αδερφό της και τον πατέρα της εξαιτίας αυτού. Άλλες οικογένειες ξεκληρίστηκαν εντελώς. Το ίδιο ήταν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν όλοι οι γερμανοί στήριζαν τον Χίτλερ και την πολιτική του. Ήταν τυφλοί! Χωρίς αυτούς ο 2ος Π.Π. δε θα είχε συμβεί ποτέ. Αλλά συνέβη. Και σήμερα γνωρίζουμε όλοι για την ιστορία. Ξέρουμε όλοι τι συνέβη εκείνα τα χρόνια. Έτσι πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην αφήσουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Φυσικά, δεν είναι μονάχα ο πόλεμος. Υπήρχαν και οι εκτελέσεις ομοφυλόφιλων, εβραίων, γύφτων, κομμουνιστών, ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, που δεν χωρούσαν στο κλισέ της «κυρίαρχης άριας φυλής». Τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να φανταστεί κανείς συνέβησαν εκείνα τα 12 χρόνια. Θα ήταν έγκλημα να τα ξεχάσουμε αυτά. Πρέπει να αντιπαλέψουμε τις ρίζες του φασισμού, το ρατσισμού και κάθε άλλου είδους καταπίεσης, με κάθε δυνατό μέσο. Δεν είμαι υπεύθυνος για τα πράγματα που έκανε η γενιά των παππούδων μου, αλλά θα ήμουν υπεύθυνος αν συνέβαινε ξανά κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήταν το έγκλημα της γενιάς μας... να αγνοήσουμε τον κίνδυνο ενός 4ου Ράιχ. Γι' αυτό μιλάει, λοιπόν, το κομμάτι «To Inherit the Guilt».
Από το 1996 έχουν κυκλοφορήσει αρκετό υλικό από EP και album, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε συλλογές π.χ. ενίσχυσης για τα θύματα του τσουνάμι του 2004. Σίγουρα αξίζει να τους ακούσει κανείς, και πολύ περισσότερο να διαβάσει τους στίχους τους. Προσφέρουν αρκετή τροφή για σκέψη αλλά και δύναμη για να συνεχίσει κανείς να παλεύει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.



"In Battle There Is No Law"

1. Partisan-2. Forthcoming Fire-3. Thoughts of Superiority-4. Mandatory Slaughtery-5. Remember the Fallen





"Asunder"

1. To Inherit the Guilt-2. Cold-3. Betrayed Again-4. Deification-5. Pass Away-6. Open Arms to the Future-7. The Drowned and the Save-8. Where Is the Light-9. Asunder-10. The Fourth Crusade (Bolt Thrower cover)-11. Battlecries (Liar cover)




"Whatever It May Take"

1. Intro-2. Behind a Wall of Silence-3. The Worlds in Me-4. The Martyrs' Blood-5. It Burns Within-6. Implore the Darken Sky-7. The Few Upright-8. Whatever It May Take-9. Ecowar-10. Naked Among Wolves-11. The Fir-12. Casa de Caboclo (Point of No Return cover)-13. Implore the Darken Sky (Classic Version)




"Antigone"


1. Echoes (Intro)-2. The Weapon They Fear-3. The Only Truth-4. Architects of the Apocalypse-5. Voice of the Voiceless-6. Numbing the Pain-7. To Harvest the Storm-8. Rìsandi Von (Outro)-9. Bleeding to Death-10. Tree of Freedom-11. The Dream Is Dea-12.  Deyjandi Von (Outro)




"Deaf To Our Prayers"

1. Counterweight-2. Trespassing the Shores of Your World-3. Profane Believers-4. Stay the Course-5. The Final March-6. Of No Avail-7. Armia-8. MyBestFriends.com-9.  Biogenesis (Undo Creation)-10. Dying in Silence-11. The Greatest Gift of God




"Iconoclast"

1. Awoken-2. Endzeit-3. Like a Thousand Suns-4. Murderers of All Murderers-5. Forlorn Skies-6. A Dying Ember-7. Joel-8. Quest for Resistance-9. Black Tears (Edge of Sanity cover)-10. The Bombs of My Saviours-11. Against All Lies-12.  The Disease-13. Equino-14. Atonement




"Invictus"

1. Intro-2. The Omen-3. Combat-4. I Was I Am I Shall Be-5. Buried in Forgotten Grounds-6. Sevastopoll-7. The Lie You Bleed For-8. Return to Sanity-9.  Against Bridge Burners-10. Of Forsaken Poets-11. Given in Death-12. Outro



DISCLAIMER

By uploading the above albums we would want to make the music and the bands that were and are vegan straight edge more accessible in Greece.

That's because the vegan straight edge, being a trend in the hardcore/punk scene, influenced many individuals and shaped concience, due to its explosive mixture of hard music and radical and passionate lyrics.

Of course we would be more than willing to remove this content, if a featured band had any issues or disagreed with that kind of distribution. Please let us know if so by sending us an email to ferae.naturae.xvx[at]gmail.com.


Κανένα σχόλιο