Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το ακόλουθο γραπτό είναι μια μετάφραση ενός κομματιού από το βιβλίο της CrimethInc. Ex-Workers Collective, 'Days of War, Nights of Love', σελ. 124. Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι παρμένο από το σημείο του βιβλίου για την υγιεινή, και συγκεκριμένα παρατίθενται οχτώ λόγοι για τους οποίους οι καπιταλιστές θέλουν να σου πουλήσουν αποσμητικό. Φυσικά και είναι γραμμένο με χιούμορ, κυνικότητα και ειρωνεία προς την υγιεινή, την ιδέα του καθαρού και της τυποποιημένης ομορφιάς που προωθεί το σύστημα. Η μετάφραση έγινε από εμάς. 


1. Οι μυρωδιές του σώματος είναι ερωτικές και σεξουαλικές. Στους καπιταλιστές δεν αρέσει αυτό γιατί είναι ανίκανοι και αντίθετοι προς όλες τις εκδηλώσεις του αισθησιασμού και της σεξουαλικότητας. Οι σεξουαλικά άγρυπνοι άνθρωποι είναι δυνητικά επικίνδυνοι για τους καπιταλιστές και το άκαμπτο, ασεξουαλικό σύστημα τους.

2. Οι μυρωδιές του σώματος μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε ζώα. Οι καπιταλιστές δεν θέλουν να μας υπενθυμίζετε αυτό. Τα ζώα είναι βρώμικα. Τρώνε πράγματα από το έδαφος, όχι από πλαστικά περιτυλίγματα. Είναι ανοιχτά σεξουαλικά. Δεν φοράνε κουστούμια ή γραβάτες, και δεν φτιάχνουν  τα μαλλιά τους. Δεν πάνε στην δουλειά στην ώρα τους.

3. Οι μυρωδιές του σώματος είναι μοναδικές. Η καθεμία μας έχει την προσωπική της μυρωδιά του σώματος. Στους καπιταλιστές δεν αρέσει η ατομικότητα. Υπάρχουν εκατομμύρια μυρωδιές σωμάτων αλλά μόνο λίγες μυρωδιές αποσμητικών. Αυτό αρέσει στους καπιταλιστές.

4. Μερικά αποσμητικά είναι επιζήμια. Στους καπιταλιστές αρέσει αυτό γιατί ψάχνουν συνεχώς καινούργιες ασθένειες να θεραπεύσουν. Οι καπιταλιστές λατρεύουν να εφευρίσκουν καινούργια φάρμακα. Τα φάρμακα τους προσφέρουν λεφτά και κερδίζουν βραβεία για αυτούς – επίσης προκαλούν νέες ασθένειες ώστε οι καπιταλιστές να μπορούν να εφεύρουν ακόμα πιο καινούργια φάρμακα.

5. Τα αποσμητικά σου στοιχίζουν χρήματα. Οι καπιταλιστές είναι ειδικά ευχαριστημένοι για αυτό.

6. Τα αποσμητικά κρύβουν την ζημιά που τα καπιταλιστικά προϊόντα προκαλούν στο σώμα σου. Η βρώση κρέατος και άλλων γεμάτων – χημικά φαγητών που πωλούνται από τους καπιταλιστές, σε κάνουν να μυρίζεις άσχημα. Το να φοράς καλσόν σε κάνει να μυρίζεις άσχημα. Οι καπιταλιστές δεν θέλουν να σταματήσεις να φοράς καλσόν ή να τρως κρέας.

7. Οι χρήστες αποσμητικών είναι ανασφαλείς. Στους καπιταλιστές αρέσουν οι ανασφαλείς άνθρωποι. Οι ανασφαλείς άνθρωποι δεν ξεκινάνε φασαρίες. Οι ανασφαλείς άνθρωποι επίσης αγοράζουν αποσμητικά δωματίων, μαλακτικά μαλλιών, μακιγιάζ, και περιοδικά με άρθρα για δίαιτα.

8. Τα αποσμητικά είναι περιττά. Οι καπιταλιστές είναι πολύ περήφανοι για αυτό και κερδίζουν βραβεία αγοράς για αυτό.

Κανένα σχόλιο